Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 13/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Οτσαλάν, αποφάσισε η Βουλή.
- Με τον Αμερικανό συντονιστή για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, συναντήθηκε χθές στην Αθήνα, ο ΥΠΕΞ, Γιώργος Παπανδρέου.
- Συνεχίζει η Αγκυρα τις προκλήσεις της, καθώς χθες 18 τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο.
- Οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, θα απασχολήσουν τη σημερινή άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε στη Γερμανία.
- Με το γ.γ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, συναντήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.
- Εσβησε η φωτιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα σε εργοστάσιο κατασκευής χημικών, στο 15ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.
- Κατά 3,9% θα αυξηθούν οι συντάξεις απο 01/01/99.
- Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν, τόνισε χθές ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε κομματική εκδήλωση στην Αθήνα.
- Τη μείωση στις τιμές 225 φαρμάκων, αποφάσισε το υπουργείου Εμπορίου.
- Νέος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ εξελέγη χθες ο Νίκος Κιάος με 822 ψήφους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με το παιχνίδι Προοδευτικής-Ολυμπιακού, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 23ης αγωνιστικής στο Ποδόσφαιρο.
- Το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ηρακλή, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Οτσαλάν, αποφάσισε η Βουλή.

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση Οτσαλάν, αποφάσισε χθές η Βουλή. Η επιτροπή θα αποτελείται απο 31 μέλη και θα ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τα τέλη Απριλίου. Πάντως, η κυβέρνηση κατέστησε σαφές οτι δεν υπάρχει θέμα συστάσης προανακριτικής επιτροπής, ενω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, τόνισε οτι το πόρισμα των εισαγγελέων, δεν αναφέρεται σε ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Με τον Αμερικανό συντονιστή για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, συναντήθηκε χθές στην Αθήνα, ο ΥΠΕΞ, Γιώργος Παπανδρέου.

Με τον Αμερικανό συντονιστή για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, συναντήθηκε χθές στην Αθήνα, ο ΥΠΕΞ, Γιώργος Παπανδρέου. Στο επίκεντρο της συνάντησης, ήταν τα ελληνοτουρκικά και οι εξελίξεις στο Κόσοβο. Ο κ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του μετά, διέψευσε κατηγορηματικά οτι οι ΗΠΑ έχουν ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα για αποκήρυξη του ΡΚΚ.

Συνεχίζει η Αγκυρα τις προκλήσεις της, καθώς χθες 18 τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο.

Συνεχίζει η Αγκυρα τις προκλήσεις της, καθώς χθες 18 τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο στην περιοχή του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν απο ελληνικά Μιράζ 2000 και F-16, ενω σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, θα απασχολήσουν τη σημερινή άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε στη Γερμανία.

Οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, θα απασχολήσουν τους "15" υπουργούς Εξωτερικών της κοινότητας, κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης άτυπης συνόδου τους, που αρχίζει σήμερα στη Γερμανία. Επίσης, θα συζητηθεί η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, ενω ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την πρόσφατη περιοδεία του στις βαλκανικές πρωτεύουσες.

Με το γ.γ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, συναντήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

Με το γ.γ του ΟΗΕ Κόφι Αναν, συναντήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Εξετάστηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και η κρίση στο Κόσοβο. Ο κ. Καραμανλής μετά τη συνάντηση τόνισε οτι η ακινησία στο θέμα της Κύπρου οφείλεται στην τουρκοκυπριακή πλευρά και τόνισε οτι υπάρχει ανάγκη να αναληφθούν νέες πρωτοβουλίες για τη λύση του προβλήματος. Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε επίσης και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Σπυρίδωνα.

Εσβησε η φωτιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα σε εργοστάσιο κατασκευής χημικών, στο 15ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.

Σβήστηκε η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα απο άγνωστη αιτία, σε εργοστάσιο κατασκευής χημικών, στο 15ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. Η πυρκαγιά λόγω των εύφλεκτων υλικών, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, αλλά ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατέφεραν μετά απο ώρες να τη σβήσουν.

Κατά 3,9% θα αυξηθούν οι συντάξεις απο 01/01/99.

Κατά 3,9% θα αυξηθούν οι συντάξεις απο 01/01/99. Αυτό ανακοινώθηκε χθές, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, με εκπροσώπους των συνταξιούχων. Επίσης, αυξάνεται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης κατά 50%, ενω μειώνεται η συμμετοχή των συνταξιούχων στα φάρμακα απο το 15 στο 10%. Οι συνταξιούχοι απο την πλευρά τους έκαναν λόγο για άκαρπη συνάντηση και εξήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν, τόνισε χθές ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε κομματική εκδήλωση στην Αθήνα.

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή ομιλία του Θεόδωρου Πάγκαλου σε κομματική εκδήλωση στην Αθήνα. Αναφερόμενος στην υπόθεση Οτσαλάν, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε, οτι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και θα πρέπει να δοθεί απάντηση σε αυτούς, που προσπαθούν να προετοιμάσουν ένα νέο '89. Ασκησε παράλληλα αυστηρή κριτική κατά των υπερπατριωτών, που όπως ειπε, υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας οτι εδώ δεν είμαστε εθνικό σοσιαλιστικό κόμμα και όσοι θέλουν, πρόσθεσε, ενα τέτοιο κόμμα, μπορούν να το βρούν στον κ. Σαμαρά και στη Ν.Δ..

Τη μείωση στις τιμές 225 φαρμάκων, αποφάσισε το υπουργείου Εμπορίου.

Μειωμένες τιμές σε 225 φάρμακα, αλλά και αυξήσεις σε 38 αποφάσισε η Επιτροπή Φαρμάκων του υπουργείου Εμπορίου. Επίσης, εγκρίθηκε η κυκλοφορία 678 νέων φαρμάκων, μεταξύ των οποίων και του περιβόητου Βιάγκρα. Η τιμή του Βιάγκρα καθορίζεται απο 2.600 μέχρι 3.800 δρχ το ένα χάπι, ανάλογα με τη δραστικότητά του.

Νέος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ εξελέγη χθες ο Νίκος Κιάος με 822 ψήφους.

Νέος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ εξελέγη χθες ο Νίκος Κιάος με 822 ψήφους. Πρώτος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Νίκος Καραντηνός, γενικός γραμματέας ο Μανώλης Μαθιουδάκης και ταμίας ο Δημήτρης Λεβεντάκος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το παιχνίδι Προοδευτικής-Ολυμπιακού, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 23ης αγωνιστικής στο Ποδόσφαιρο.

Με το παιχνίδι Προοδευτικής-Ολυμπιακού, ανοίγει σήμερα στις 4 το απόγευμα, η αυλαία της 23ης αγωνιστικής στο Ποδόσφαιρο. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας απο το "Σούπερ Σπόρ".

Το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ηρακλή, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στο μπάσκετ.

Το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ηρακλή, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στο μπάσκετ. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα και θα μεταδοθεί απευθείας απο το "Σούπερ Σπόρ". Τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 το απόγευμα και έχουν ως εξής: ΑΕΚ-Απόλλων Πατρών, Ηράκλειο Μαρούσι και Σπόρτιγκ-Νήαρ Ηστ. Στις 7 το απόγευμα θα διεξαχθεί και το παιχνίδι Ολυμπιακός-Παπάγου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,67 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,89, γαλλικό φράγκο προς 49,76, λίρα Αγγλίας προς 488,45, ελβετικό φράγκο προς 203,92, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,53, τη λίρα Κύπρου προς 563,04 και το ευρώ προς 326,42 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, αυξημένες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 3 με 21 και στα νησιά 7 με 18 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 21 βαθμούς θα έχει σήμερα η Αθήνα. Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη και μόνο κατά διαστήματα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως μέτριοι, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 4 με 17 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 13 March 1999 - 9:00:13 UTC