Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 13/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανοικτά της Κύθνου εντοπίσθηκε το αλιευτικό "Λυμπέριος".
- Αποχωρήσεις μελών της εσωκομματικης αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, από τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
- Νέες φραστικές προκλήσεις της Τουρκίας.
- Στη Γερμανία η άτυπη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
- Συνεχίζει την περιοδεία του στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Εσωκομματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του Συνασπισμού.
- Εξαρθρώθηκε δίκτυο δουλεμπόρων στο Σουφλί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοικτά της Κύθνου εντοπίσθηκε το αλιευτικό "Λυμπέριος".

Σε βάθος 370 μέτρων, με τη βοήθεια υποβρύχιας λήψης εντοπίσθηκε από πραγματογνώμονες ανοικτά της Κύθνου, το αλιευτικό σκάφος "Λυμπέριος" που αγνοείτο από τις 23 Ιανουαρίου, όταν είχε αποπλεύσει από το Κερατσίνι με προορισμό τις Κυκλάδες για ψάρεμα. Οι έρευνες, συνεχίζονται για την ανακάλυψη των αιτιών που οδήγησαν στο ναυάγιο.

Αποχωρήσεις μελών της εσωκομματικης αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, από τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η ανακοίνωση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, για τον αριθμό των συνέδρων, ο οποίος θα είναι τελικά αυξημένος κατά περίπου 400 άτομα, ενόψει του συνεδρίου, προκάλεσε την αποχώρηση των μελών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κόμματος από την ψηφοφορία για την έγκριση του κειμένου απολογισμού της Κεντρικής Επιτροπής. Διϊστάμενες απόψεις παρουσιάστηκαν για τις ψήφους που έλαβε ο απολογισμός της Επιτροπής. Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι υπήρξαν μόνο έξι αντίθετες ψήφοι και μία αποχώρηση. Ωστόσο, η εσωκομματική αντιπολίτευση κυκλοφόρησε κατάλογο 42 μελών της ΚΕ, που όπως υποστηρίζει, αποχώρησαν από τη διαδικασία και άλλων πέντε μελών που απουσίαζαν.

Νέες φραστικές προκλήσεις της Τουρκίας.

Η Τουρκία χάνει έδαφος στην Ευρώπη και προσπαθεί να παρεμποδίσει την Ελλάδα να ενταχθεί στην ΟΝΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, κατηγορώντας τη γείτονα χώρα για φραστικό παραλήρημα εναντίον της Ελλάδας. Απτόητη όμως η Αγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις της. Τρομοκρατική χώρα, χαρακτήρισε την Ελλάδα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, υποστηρίζοντας οτι με την ιδιότητα αυτή, έχει χάσει τη δυνατότητα να ληφθεί υπόψη ως συνομιλητής σε σοβαρά ζητήματα.

Στη Γερμανία η άτυπη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, απασχόλησαν μεταξύ άλλων τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, κατά τη διάρκεια των εργασιών της άτυπης συνόδου στο Βισμπάντεν της Γερμανίας. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται και οι σχέσεις της Ενωσης με την Τουρκία, ενώ η ελληνική πλευρά αναμένεται να θέσει την κλιμάκωση των φραστικών επιθέσεων της Αγκυρας έναντι της Αθήνας και το θέμα της τύχης του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, καθώς και το κυπριακό.

Συνεχίζει την περιοδεία του στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την ανάγκη άρσης του αδιεξόδου στο Κυπριακό, παρά τη συνεχιζόμενη τουρκική αδιαλλαξία, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ στο γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στη Νέα Υόρκη. Ο κ.Καραμανλής, τόνισε οτι δεν μπορεί μία χώρα να μπλοκάρει τη διεθνή νομιμότητα, επειδή έτσι νομίζει οτι υπηρετεί τα συμφέροντά της. Στη συνέχεια ο κ.Καραμανλής μετέβη στη Βοστώνη, όπου είχε επαφές με ομογενείς και μίλησε σε πανεπιστήμια.

Εσωκομματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του Συνασπισμού.

Αρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο, οι πανελλαδικές εσωκομματικές εκλογές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του Συνασπισμού. Περίπου 20.000 μέλη του κόμματος ψηφίζουν σε μυστική ψηφοφορία, σε 300 κάλπες, που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, για τη σειρά κατάταξης στο ευρωψηφοδέλτιο.

Εξαρθρώθηκε δίκτυο δουλεμπόρων στο Σουφλί.

Εικοσιέξι λαθρομετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων μετέφερε σε φορτηγό αυτοκίνητο τριμελές κύκλωμα δουλεμπόρων που εξαρθρώθηκε ύστερα από καταδίωξη της αστυνομίας. Οι λαθρομετανάστες πέρασαν από την Τουρκία στο Σουφλί, διασχίζοντας τον ποταμό Εβρο με βάρκα και αφού προηγουμένως κατέβαλαν 13.000 δολάρια σε δύο δουλέμπορους που δρούν στην Τουρκία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ AUDIOTEX

Σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε σήμερα ο Ολυμπιακός στο γήπεδο Νίκαιας-Κορυδαλλού επί της Προοδευτικής με 1-0, σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 23ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ο Αμανατίδης (88`). Ο Ολυμπιακός έφθασε έτσι τους 56 βαθμούς, ένατι 49 της ΑΕΚ, 47 του Παναθηναϊκού και 43 του ΠΑΟΚ που έχουν έναν αγώνα λιγότερο, ενώ η Προοδευτική παρέμεινε στην 15η θέση με 21 βαθμούς.

Σε αγώνες της 23ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ-Απόλλων 94-56, Ηράκλειο-Μαρούσι 83-79 και Σπόρτιγκ-Νήαρ Ηστ 75-69.

Την ήττα με 3-1 γνώρισε η ομάδα βόλεϊ γυναικών των Βριλησσίων από την τουρκική Εζατσίμπασι, στα ημιτελικά του φάιναλ φορ του κυπέλλου κυπελλύχων Ευρώπης που διεξάγεται στην Προύσα. Τα σετ: 25-22, 16-25, 16-25, 16-25. Ετσι η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί αύριο για τις θέσεις 3-4 με την ηττημένη του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην ιταλική Ρέτζιο Εμίλια και τη γαλλική Ριόμ.

Δύο μετάλια ήταν ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας, στο βαλκανικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, στο Βελιγράδι. Ο Αντώνης Παπαντώνης, τερμάτισε δεύτερος στα 8.000 μέτρα αβδρών Β', ενώ την τρίτη θέση στο ομαδικό κατέλαβε η Ελλάδα στα 6.000 μέτρα εφήβων.

Η ισχυρή Λιθουανία, η Γερμανία και η Τσεχία θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής μας ομάδας ανδρών του μπάσκετ στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ '99, μετά από κλήρωση που έγινε χθες στο Παρίσι. Η ελληνική ομάδα κληρώθηκε στον Δ' ομιλο, ενώ στον Γ' συμπεριλήφθηκαν η Ιταλία, η Τουρκία, η Κροατία και η Βοσνία, στον Β' η Ρωσία, η Ισπανία, η Σλοβενία και η Ουγγαρία και στον Α` η Γιουγκοσλαβία, η διοργανώτρια Γαλλία, το Ισραήλ και η ΠΓΔΜ.

Στις 30 Μαίου θα λήξει οριστικά το εφετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής κατηγορίας, αφού η ΕΠΑΕ έκανε δεκτή την σχετική πρόταση της ΕΠΟ. Οσον αφορά στο νέο πρωτάθλημα, η ΕΠΑΕ όρισε ως ημερομηνία έναρξης την 12η Σεπτεμβρίου, ενώ νωρίτερα, στην συνάντηση του εκπροσώπου της με την ΕΠΟ, είχε συμφωνηθεί η 22α Αυγούστου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,67 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,89, γαλλικό φράγκο προς 49,76, λίρα Αγγλίας προς 488,45, ελβετικό φράγκο προς 203,92, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,53, τη λίρα Κύπρου προς 563,04 και το ευρώ προς 326,42 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο, αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Το βράδυ αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική, ο καιρός αύριο θα ειναι αίθριος αλλά αργότερα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ασθενείς έως μέτριοι και αργότερα έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 7 έως 19 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμενόνται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 13 March 1999 - 19:00:12 UTC