Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 24/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παραμένει το αδιέξοδο στο χώρο της Παιδείας. Σήμερα οι μαθητές, αποφασίζουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.
- Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο οι καθηγητές.
- Η Τουρκία θα ενταχθεί στην ΕΕ, όταν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, δηλώνουν οι ηγέτες των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ενωσης.
- Την επιστροφή των διαγραφέντων στη Ν.Δ, ζητεί η Ντόρα Μπακογιάννη.
- Δύο στρατιώτες έχασαν χθές τη ζωή τους, σε τροχαίο δυστύχημα στο 4ο χιλιόμετρο της οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.
- Νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε χθες στο Καπανδρίτι Αττικής ο Απόστολος Μπέσας, 54 χρόνων, ιδιωτικός υπάλληλος.
- Στον ανακριτή Πειραιά απολογείται σήμερα το ζευγάρι στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.
- Ενα ακόμα μέλος της συμμορίας Χιρβαντίδη έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Πρόκειται για το Ρουμάνο κακοποιό, Ταντ Γκουράν.
- Σε μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων προχωρεί απο αύριο η Εμπορική Τράπεζα.
- Στην Καβάλα μεταβαίνει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.
- Εκτός κινδύνου, ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Βυζοβίτης, που τραυματίστηκε σοβαρά χθές σε τροχαίο έξω απο τα Γιαννιτσά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με τους αγώνες Αρη-ΠΑΟΚ και Σπόρτιγκ-Ολυμπιακού, ολοκληρώνεται σήμερα η 18η αγωνιστική στο μπάσκετ.
- Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι Εθνικός-Πανελευσινιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παραμένει το αδιέξοδο στο χώρο της Παιδείας. Σήμερα οι μαθητές, αποφασίζουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Παραμένει το αδιέξοδο στο χώρο της Παιδείας, ενώ σήμερα οι μαθητές αναμένεται να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους. Στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας θα γίνει πανελλαδική συνάντηση όλων των συντονιστικών επιτροπών των μαθητών και το απόγευμα θα δοθεί συνέντευξη τύπου. Χθες πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Γ.Αρσένη και προέδρων των 15μελών μαθητικών συμβουλίων. Ο κ. Αρσένης δήλωσε οτι γίνεται διάλογος και οχι διαπραγματεύσεις, ενω εμφανίστηκε ανυποχώρητος στην εφαρμογή του νόμου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο οι καθηγητές.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο οι καθηγητές, οι οποίοι το μεσημέρι θα κάνουν παράσταση έξω απο το υπουργείο Παιδείας. Η ΟΛΜΕ εισηγήθηκε στις τοπικές ενώσεις καθηγητών την πραγματοποίηση νέας 48ωρης απεργίας για τις 28 και 29 του μηνός. Σημειώνεται οτι για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο οποίο θα μετάσχει και η ΓΣΕΕ με 4ωρη στάση εργασίας. Στο μεταξύ ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας κατά του αστυφύλακα των ΜΑΤ, Παντελή Λαγούρου, ο οποίος κούρεψε ανήλικο Βορειοηπειρώτη μαθητή μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας.

Η Τουρκία θα ενταχθεί στην ΕΕ, όταν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, δηλώνουν οι ηγέτες των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ενωσης.

Η Τουρκία θα ενταχθεί στην ΕΕ, όταν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ηγέτες των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ενωσης, οι οποίοι συνεδρίασαν χθες στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, η οποία όμως, όπως είπε, πρέπει να σεβαστεί τους όρους που θέτει η ΕΕ. Ο κ. Καραμανλής θα παρακολουθήσει σήμερα τη θεία λειτουργία στο Φανάρι και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Οικονουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Την επιστροφή των διαγραφέντων στη Ν.Δ, ζητεί η Ντόρα Μπακογιάννη.

Την επιστροφή των διαγραφέντων στη Ν.Δ ζήτησε απο το Κιλκίς η βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση. Για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος απο το Δημήτρη Αβραμόπουλο, τόνισε οτι ο κατακερματισμός της ΝΔ δεν εξασφαλίζει προοπτική νίκης και εξουσίας.

Δύο στρατιώτες έχασαν χθές τη ζωή τους, σε τροχαίο δυστύχημα στο 4ο χιλιόμετρο της οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

Δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και 3 τραυματίστηκαν χθές βράδυ, σε μετωπική σύγκρουση στρατιωτικού οχήματος με Ι.Χ αυτοκίνητο, στο 4ο χιλιόμετρο της οδού Κομοτηνής - Ξάνθης. Νεκροί ο Μάριος Γκουλούσης, 24 χρόνων και ο Ευάγγελος Λεμουτζής, 19 χρόνων. Τραυματίες ειναι οι Νίκος Κουτσογιάννης, Σπυρίδων Παγώνης και ενας στρατιώτης, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε χθες στο Καπανδρίτι Αττικής ο Απόστολος Μπέσας, 54 χρόνων, ιδιωτικός υπάλληλος.

Νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε χθες στο Καπανδρίτι Αττικής ο Απόστολος Μπέσας, 54 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, πατέρας δύο παιδιών. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα πυροβολήθηκε εξ επαφής. Μέχρι στιγμής τα κίνητρα του εγκλήματος παραμένουν άγνωστα.

Στον ανακριτή Πειραιά απολογείται σήμερα το ζευγάρι στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Στον ανακριτή Πειραιά απολογούνται σήμερα ο Παναγιώτης Μαούνης, 36 ετών και η φίλη του Βασιλική Αναγνώστου, 30 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Εναντίον του Μαούνη ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και κατά της φίλης του για υπόθαλψη εγκληματία.

Ενα ακόμα μέλος της συμμορίας Χιρβαντίδη έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Πρόκειται για το Ρουμάνο κακοποιό, Ταντ Γκουράν.

Ενα ακόμα μέλος της συμμορίας Χιρβαντίδη έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Πρόκειται για το Ρουμάνο κακοποιό, Ταντ Γκουράν, 27 ετών, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε τουλάχιστον 3 ληστείες.

Σε μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων προχωρεί απο αύριο η Εμπορική Τράπεζα.

Σε μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων μέχρι και 2 μονάδες και των καταθέσεων μέχρι και 0,5% προχωρεί απο αύριο η Εμπορική Τράπεζα. Επίσης, νέα μειωμένα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων θα ισχύσουν απο αύριο και στην Τράπεζα Αττικής.

Στην Καβάλα μεταβαίνει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.

Στην Καβάλα μεταβαίνει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, ο οποίος θα τελέσει τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γρηγορίου στη Νέα Καρβάλη.

Εκτός κινδύνου, ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Βυζοβίτης, που τραυματίστηκε σοβαρά χθές σε τροχαίο έξω απο τα Γιαννιτσά.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Χρήστος Βυζοβίτης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο έξω απο τα Γιαννιτσά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τους αγώνες Αρη-ΠΑΟΚ και Σπόρτιγκ-Ολυμπιακού, ολοκληρώνεται σήμερα η 18η αγωνιστική στο μπάσκετ.

Ο αγώνας Πανιωνίου-ΑΕΚ, για την 18η αγωνιστική στο μπάσκετ, διεκόπη χθές 22 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του και ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγούντο με 60-59, καθώς οπαδοί επιτέθηκαν στο διαιτητή, ενω χτύπησαν και μέλος της γραμματείας του αγώνα. Επεισόδια όμως μεταξύ παικτών και προπονητών έγιναν και στον αγώνα Μαρούσι-Απόλλων Πατρών, ο οποίος έληξε με 67-60. Στους άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Παναθηναϊκός-Παπάγου 77-57, Νήαρ Ηστ-Ηρακλής 68-57, Περιστέρι-Ηράκλειο 82-73. Η 18η αγωνιστική στο μπάσκετ ολοκληρώνεται σήμερα με τους αγώνες Αρη-ΠΑΟΚ και Σπόρτιγκ- Ολυμπιακού.

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι Εθνικός-Πανελευσινιακός.

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι Εθνικός-Πανελευσινιακός που έγινε χθές στο Στάδιο Καραϊσκάκη και άνοιξε την αυλαία της 16ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Α' εθνικής κατηγορίας. Για τον Εθνικό σκόραραν οι Μπίβερς και Τασιούλας, ενώ για τους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν δύο φορές αλλά δεν κατάφεραν να φθάσουν στη νίκη, οι Κακλαμάνος και Τσιρώνης με πέναλτι στο Α' ημίχρονο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,51, γαλλικό φράγκο προς 49,94, λίρα Αγγλίας προς 466,73, ελβετικό φράγκο προς 204,77, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,92, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,64, τη λίρα Κύπρου προς 563,18 και το ευρώ προς 327,62 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι τοπικές ομίχλες και ο παγετός στα ηπειρωτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού, που θα είναι σχεδόν αίθριος και μόνο στα κεντρικά και νότια ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -4 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -1 με 15 και στα νησιά από 6 εως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που στα ανατολικά και βόρεια θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 6 με 13 βαθμούς. Σχεδον αίθριο καιρό με τοπικές ομίχλες το πρωί θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από μείον 1 εως 10 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος καιρός προβλέπεται για αυριο σε όλη τη χώρα εκτός απο τα ανατολικά και νότια, όπου θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 24 January 1999 - 8:00:56 UTC