Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 24/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πρόσκληση Αρσένη προς ΟΛΜΕ για διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα.
- Κρίσιμη συνάντηση αύριο του υπουργού Γεωργίας με αντιπροσωπεία των αγροτών Θεσσαλίας.
- Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο 28χρονος ορειβάτης Μαρουλάς.
- Αιχμές Χριστόδουλου κατά Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου.
- Συνάντηση Καραμανλή με Βαρθολομαίο στο Φανάρι.
- Θανατηφόρο τροχαίο έξω από την Κομοτηνή. Νεκροί δύο οπλίτες, τρεις στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν σοβαρά.
- Συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη. Δύο αστυφύλακες τραυματίσθηκαν.
- Βιβλίο Ευάγγελου Βενιζέλου για 5ο συνέδριο ΠΑΣΟΚ.
- Επικίνδυνος κακοποιός συνελήφθη στην Κακαβιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πρόσκληση Αρσένη προς ΟΛΜΕ για διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα.

Πρόσκληση στην ΟΛΜΕ για διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα, ώστε να εκτονωθεί η ένταση στο χώρο της Παιδείας, απηύθυνε ο Γεράσιμος Αρσένης. Θα πάμε στο διάλογο και ευχόμαστε να μην πρόκειται για τακτική κίνηση του υπουργού παιδείας, απάντησε η ΟΛΜΕ. Η συνάντηση θα γίνει αύριο το απόγευμα. Αύριο, δάσκαλοι και καθηγητές θα κάνουν 24ωρη απεργία. Συνέχιση των καταλήψεων και των μπλόκων στους δρόμους και νέα συλλαλητήρια, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των μαθητών στα σχολεία της Αττικής που συνεχίζουν τις καταλήψεις.

Κρίσιμη συνάντηση αύριο του υπουργού Γεωργίας με αντιπροσωπεία των αγροτών Θεσσαλίας.

Κρίσιμη συνάντηση θα έχει αύριο ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, με αντιπροσωπεία των αγροτών της Θεσσαλίας, οι οποίοι προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής, με εξάωρες στάσεις εργασίας αύριο και μεθαύριο, με οικονομικά αιτήματα και για το θέμα των εφημεριών.

Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο 28χρονος ορειβάτης Μαρουλάς.

Στο νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος, ο 28χρονος ορειβάτης Γεώργιος Μαρουλάς, ο οποίος είχε πέσει σε χαράδρα 30 μέτρων στη θέση Περιστέρια στον Ολυμπο. Στην επιχείρηση διάσωσης πήραν μέρος ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και μέλη ορειβατικών συλλόγων.

Αιχμές Χριστόδουλου κατά Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου.

Σαφείς αιχμές κατά του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου, για τις δηλώσεις του περί προγαμιαίων σχέσεων, άφησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Μιλώντας στον ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στον Κολωνό, ο κ. Χριστόδουλος τόνισε πως τα δόγματα της εκκλησίας είναι απαραβίαστα και όποιος διαγράφει το νόμο του Ευαγγελίου είναι ουτιδανός.

Συνάντηση Καραμανλή με Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε στο Φανάρι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος νωρίτερα, παρακολούθησε την πατριαρχική θεία λειτουργία. Ο κ. Καραμανλής, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκε με το διαμεσολαβητή για το Βοσνιακό και πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ και συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο.

Θανατηφόρο τροχαίο έξω από την Κομοτηνή. Νεκροί δύο οπλίτες, τρεις στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν σοβαρά.

Δύο οπλίτες πενταετούς θητείας σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν σοβαρά, σε τροχαίο δυστύχημα έξω από την Κομοτηνή. Νεκροί είναι οι Μάριος Γκουλούσης, 24 χρόνων και Ευάγγελος Λεμουτζής 19 ετών. Σοβαρά τραυματίσθηκαν οι Νίκος Κουτσογιάννης, Σπύρος Παγώνης και ένας άλλος στρατιωτικός, ηλικίας περίπου 20 χρόνων, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά.

Συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη. Δύο αστυφύλακες τραυματίσθηκαν.

Συμπλοκή αστυνομικών με άγνωστο άτομο που έσπαγε αυτοκίνητα στην οδό Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης κατέληξε στο μαχαίρωμα δύο αστυφυλάκων, ενώ ο δράστης κατάφερε να διαφύγει. Οι δύο αστυφύλακες Ευθύμιος Μεκές και Στέφανος Μπούτας, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο. Η αστυνομία, εκτιμά ότι πρόκειται για επικίνδυνο τοξικομανή κακοποιό.

Βιβλίο Ευάγγελου Βενιζέλου για 5ο συνέδριο ΠΑΣΟΚ.

Τη δική του πολιτική αναφορά στον εσωκομματικό διάλογο καθ' οδόν προς το 5ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ καταθέτει, με τη μορφή ενός βιβλίου που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός Πολιτισμού αναπτύσσει το όραμά του για την Ελλάδα του 21ου αιώνα, το όραμα μιας ευρωπαϊκης αριστεράς με πίστη στην πολιτική, με καινοτόμες και νεοτεριστικές ιδέες και με ιδιαίτερη φροντίδα για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Επικίνδυνος κακοποιός συνελήφθη στην Κακαβιά.

Ενας 30χρονος επικίνδυνος Αλβανός κακοποιός, εναντίον του οποίου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για το μακελειό με δύο νεκρούς και τρείς τραυματίες, στις 15 Οκτωβρίου στη Χάγη, συνελήφθη στην Κακαβιά, ενώ προσπαθούσε να έρθει στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Αντρέα Πάτα, ο οποίος κρατείται στη ασφάλεια Ιωαννίνων, ενώ ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι ολλανδικές αρχές και αναμένεται να ζητήσουν την εκδοσή του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους αγώνες της 16ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΟΦΗ-Καβάλα 4-0 , Ολυμπιακός-Πανιώνιος 5- 0, Εθνικός Αστέρας-ΠΑΟΚ 1-0 Προοδευτική-Ιωνικός 0-0 , Ηρακλής-Απόλλων 2-0 , Πανηλειακός-Αρης 3-1 Βέροια-Παναθηναϊκός 0-1 , Ξάνθη-ΑΕΚ 2-1, και χθες Εθνικός-Πανελευσινιακός 2-2. Ετσι τώρα, προηγείται ο Ολυμπιακός με 40 βαθμούς, έναντι 34 του Παναθηναϊκού, 33 της ΑΕΚ, 32 του ΠΑΟΚ, 31 της Ξάνθης, 27 του Αρη και 26 του ΟΦΗ.

Στους αγώνες της 17ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλλιθέα-Παναχαϊκή 0-0 , Παναιτωλικός-Τρίκαλα 1-1 Εδεσσαϊκός-Καλαμάτα 0-2, Πιερικός-Δόξα Βύρωνα 0-0 , Λύκοι-Λάρισα 0-1 Νίκη Βόλου-Καλαμαριά 1-2 , Αθηναϊκός-Γιάννινα 0- 1 Ιάλυσος-Πανσερραϊκός 3-0 και Αναγ.Καρδίτσας - Αγ.Νικόλαος 0- 1 Ετσι τώρα, προηγούνται Καλλιθέα, Γιάννενα και Καλαμάτα με 32 βαθμούς, έναντι 31 της Παναχαϊκής, 29 των Τρικάλων και 26 του Πιερικού.

Στους αγώνες της 18ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Παναθηναϊκός-Παπάγου 77-57 Νήαρ Ηστ-Ηρακλής 68-57 Μαρούσι-Απόλλων Πατρών 67-60 Περιστέρι-Ηράκλειο 82-73 ΑΕΚ-Πανιώνιος διακόπηκε και Σπόρτιγκ-Ολυμπιακός 70- 83

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,51, γαλλικό φράγκο προς 49,94, λίρα Αγγλίας προς 466,73, ελβετικό φράγκο προς 204,77, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,92, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,64, τη λίρα Κύπρου προς 563,18 και το ευρώ προς 327,62 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ο παγετός που θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά και οι τοπικές ομίχλες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού, ο οποίος σε όλη τη χώρα θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -5 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -2 με 16 και στα νησιά 6 με 14 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 2 με 14 και -1 με 10 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 24 January 1999 - 18:00:45 UTC