Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 23/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ικανοποίηση Αρσένη για συνάντηση με προέδρους 15μελών μαθητικών συμβουλίων της Αττικής.
- Σύλληψη μέλους της συμμορίας του Κώστα Χιρβαντίδη.
- Δολοφονία στο Καπανδρίτι υπάλληλου φαρμακευτικής εταιρίας.
- Ικανοποίηση κυβέρνησης-ΓΣΕΕ για εφαρμογή 35-ωρου από ΙΝΤΡΑΚΟΜ.
- Στον ανακριτή δύο άτομα στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και κλεμμένη Μερσεντές.
- Στην Καβάλα μεταβαίνει αύριο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος.
- Κωνσταντόπουλος για πιθανές πρόωρες εκλογές.
- Διέφυγε τον κίνδυνο βουλευτής της ΝΔ, θύμα τροχαίου στα Γιαννιτσά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ικανοποίηση Αρσένη για συνάντηση με προέδρους 15μελών μαθητικών συμβουλίων της Αττικής.

Ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με προέδρους 15μελών μαθητικών συμβουλίων της Αττικής, φέρεται ο Γεράσιμος Αρσένης. Στη συνάντηση, από την οποία αποχώρησαν ορισμένοι πρόεδροι, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδωσε απαντήσεις και διευκρινίσεις στα ερωτήματα των μαθητών, το συντονιστικό όργανο των οποίων θα συνεδριάσει για να αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων. Οι καθηγητές έχουν εξαγγείλει απεργία για τη Δευτέρα και απειλούν με νέες για το τέλος του μηνός.

Σύλληψη μέλους της συμμορίας του Κώστα Χιρβαντίδη.

Ενα ακόμα μέλος της συμμορίας του Κώστα Χιρβαντίδη, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας. Πρόκειται για το Ρουμάνο καταζητούμενο κακοποιό Τάνουτ Γκουράν, 27 ετών, ο οποίος κυκλοφορούσε με κλεμμένο διαβατήριο. Ο Γκουράν μαζί με τον Χιρβαντίδη και τον Χαρίλαο Δημητρόπουλο, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη, κατηγορούνται για συμμετοχή τους σε τουλάχιστον τρείς ληστείες.

Δολοφονία στο Καπανδρίτι υπάλληλου φαρμακευτικής εταιρίας.

Δολοφονημένος μέσα σε μια λίμνη αίματος, έξω από το αυτοκίνητό του βρέθηκε στο Καπανδρίτι, ο Απόστολος Μπέσας, 54 χρόνων, υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρίας, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος έμενε στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο Μπέσας πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι, ενώ οι συγγενείς του είχαν δηλώσει ήδη την εξαφάνισή του.

Ικανοποίηση κυβέρνησης-ΓΣΕΕ για εφαρμογή 35-ωρου από ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Πολύ θετική χαρακτήρισαν ο υπουργός Εργασίας και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ την απόφαση της ΙΝΤΡΑΚΟΜ για την εφαρμογή του 35-ωρου, χωρίς μείωση των αποδοχών. Ο κ. Παπαϊωάννου ευχήθηκε να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση και άλλες επιχειρήσεις.

Στον ανακριτή δύο άτομα στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και κλεμμένη Μερσεντές.

Στον ανακριτή θα απολογηθούν ο Παναγιώτης Μαούνης, 36 ετών και η φίλη του Βασιλική Αναγνώστου, 30 ετών που συνελήφθησαν στην Αμφιθέα με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και κλεμμένη Μερσεντές. Εναντίον του Μαούνη ασκήθηκε δίωξη για σωρεία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και κατά της φίλης του ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία.

Στην Καβάλα μεταβαίνει αύριο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος.

Στην Καβάλα μεταβαίνει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, ο οποίος θα τελέσει τη Θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γρηγορίου στη Νέα Καρβάλη. Οι κάτοικοι της περιοχής επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή στον προκαθήμενο της εκκλησίας.

Κωνσταντόπουλος για πιθανές πρόωρες εκλογές.

Δεν αποκλείει εκλογικό αιφνιδιασμό τον Ιούνιο με την ευκαιρία των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Παράλληλα εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα διαμορφώσει τέτοιους συσχετισμούς, που θα αλλάξει την πολιτική γεωγραφία της χώρας και θα σπάσει τον δικομματισμό.

Διέφυγε τον κίνδυνο βουλευτής της ΝΔ, θύμα τροχαίου στα Γιαννιτσά.

Διέφυγε τον κίνδυνο ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Χρήστος Βυζοβίτης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στα Γιαννιτσά. Οι γιατροί του νοσοκομείου Γεώργιος Παπανικολάου, τόνισαν πώς ο ασθενής έχει διαφύγει τον κίνδυνο και η κατάστασή του βελτιώνεται.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους αγώνες της 18ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Παναθηναϊκός-Παπάγου 77-57 Νήαρ Ηστ-Ηρακλής 68-57 Μαρούσι-Απόλλων Πατρών 67-60 Περιστέρι-Ηράκλειο 82-73 Ο αγώνας ΑΕΚ-Πανιώνιος διεκόπη λίγα λεπτά πριν από το τέλος. Αύριο θα διεξαχθούν οι αγώνες Αρης-ΠΑΟΚ και Σπόρτιγκ-Ολυμπιακός.

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι Εθνικός-Πανελευσινιακός που έγινε στο Στάδιο Καραϊσκάκη και άνοιξε την αυλαία της 16ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Α' εθνικής κατηγορίας. Για τον Εθνικό σκόραραν οι Μπίβερς στο 45` και Τασιούλας στο 84`, ενώ για τους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν δύο φορές αλλά δεν κατάφεραν να φθάσουν στη νίκη, οι Κακλαμάνος στο 29` και ο Τσιρώνης με πέναλτι στις καθυστερήσεις του Α' μιχρόνου. Ο Εθνικός παρέμεινε έτσι ουραγός στην κατάταξη του πρωταθλήματος της Α' εθνικής με 5 βαθμούς, ενώ ο Πανελευσινιακός ανέβηκε στην 14η θέση με 14 βαθμούς. Προηγείται πάντα ο Ολυμπιακός με 37 βαθμούς, έναντι 33 της ΑΕΚ, 32 του ΠΑΟΚ και 31 του Παναθηναϊκού.

Η νεαρή πρωταθλήτριά μας Λένα Δανιηλίδου κατέκτησε το διεθνές τουρνουά Οστράλιαν Χάρντκορτ Τζούνιορ Τσάμπιονσιπς, το οποίο διεξήχθη στη Μελβούρνη, αφού στον τελικό νίκησε 2-0 (6-4, 6-1) τη Σλοβάκα Κατερίνα Μπαστερνάκοβα. Η πρωταθλήτριά μας κατέκτησε τον τίτλο αήττητη, όπως είχε κάνει και την προηγούμενη εβδομάδα, που κέρδισε στην Αυστραλία το Βικτόριαν Τζούνιορ Τσάμπιονσιπς. Ετσι η Δανιηλίδου έφθασε τις 12 συνεχείς νίκες στα παιχνίδια της στην Αυστραλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,51, γαλλικό φράγκο προς 49,94, λίρα Αγγλίας προς 466,73, ελβετικό φράγκο προς 204,77, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,92, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,64, τη λίρα Κύπρου προς 563,18 και το ευρώ προς 327,62 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα κεντρικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής μικρής διάρκειας. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι ανεμοι θα πνέουν Βόρειοι στα Δυτικά ασθενείς και στα Ανατολικά μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί μείον 4 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -1 με 15 βαθμούς και στα νησιά 6 με 15 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 13 και -1 με 10 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 23 January 1999 - 20:00:53 UTC