Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στην τελική ευθεία κόμματα καιυποψήφιοι για το Β' γύρο των εκλογών.
- Σημαντική μείωση των έμμεσων φόρων προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός.
- Ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες.
- Μειωμένο κατά 25 δρχ το λίτρο πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης.
- Κανονικά πραγματοποιούνται σήμερα οι πτήσεις της ΟΑ.
- Παροτρύνσεις των ΗΠΑ προς Τουρκία για σχέσεις με Ελλάδα και Κύπρο.
- Αποφασίζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος για τις οικονομικές ατασθαλίες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του εθνικού μας συγκροτήματος ποδοσφαίρου με 3-0 επι της Γεωργίας.
- Την 4η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες της Ευρωλίγκα πέτυχε ο Παναθηναϊκός, επί της ισπανικής Μανρέσα, με 74-58.
- Δύο νίκες και δύο ήττες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στο Κύπελλο Κόρατς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην τελική ευθεία κόμματα καιυποψήφιοι για το Β' γύρο των εκλογών.

Τρία 24ωρα πριν απο την κρίσιμη και αποφασιστική αναμέτρηση της Κυριακής για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων και Νομαρχιών της χώρας, τα επιτελεία των κομμάτων, αλλά και των "μονομάχων" του δεύτερου γύρου επιχειρούν να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους και να προσεγγίσουν τους ψηφοφόρους των συνδυασμών που αποκλείστηκαν. Ολα τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν τεθεί επικεφαλείς, όπου στο δεύτερο συμμετέχει συνδυασμός, που υποστηρίζεται απο αυτά.

Σημαντική μείωση των έμμεσων φόρων προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός.

Ο προϋπολογισμός του ερχόμενου έτους, που οριστικοποιήθηκε χθες, προβλέπει σημαντική μείωση των εμμέσων φόρων, προκειμένου να επιταχυνθεί η πτώση του πληθωρισμού. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας - Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, οι στόχοι για το 1999 είναι ο περιορισμός του ελλείμματος κάτω από το 2% του ΑΕΠ, μεγάλη συγκράτηση των καταναλωτικών δαπανών του δημόσιου και μεγάλη αύξηση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι οποίες θα ανέλθουν στα 2,2 τρισ. δρχ.

Ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες.

Ξεκινούν οι ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του Δημοσίου. Σύμφωνα με αυτές, θα μπορούν να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους σε 18 διμηνιαίες δόσεις, ενω προβλέπονται εκπτώσεις, που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 50% των προστίμων και των προσαυξήσεων, χορήγηση φορολογικής ενημερότητας και αναστολή ποινικών διώξεων, προσωποκράτησης και πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων. Οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση προκειμένου να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Μειωμένο κατά 25 δρχ το λίτρο πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης.

Φθηνότερο κατά περίπου 25 δρχ το λίτρο πωλείται από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης, μετά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, στο πλαίσιο της αντιπληθωριστικής πολιτικής και θα διαμορφωθεί από 70 μέχρι 76 δρχ το λίτρο. Μειωμένες όμως είναι από σήμερα και οι τιμές των άλλων υγρών καυσίμων. Η τιμή της βενζίνης είναι μειωμένη κατά 1,5 δρχ το λίτρο και κατά 2,40 δρχ το λίτρο του ντίζελ κίνησης.

Κανονικά πραγματοποιούνται σήμερα οι πτήσεις της ΟΑ.

Ανέστειλαν την σημερινή εξάωρη στάση εργασίας, που είχαν εξαγγείλει, οι πτυχιούχοι τεχνικοί της Ολυμπιακής Αεροπορίας, μετά την υπόσχεση, που απέσπασαν από τον υπουργό Μεταφορών οτι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για πρόσληψη 100 τεχνικών και 80 μαθητευόμενων.

Παροτρύνσεις των ΗΠΑ προς Τουρκία για σχέσεις με Ελλάδα και Κύπρο.

Το παράδειγμα του Τουργκούτ Οζάλ, κάλεσε την σημερινή τουρκική ηγεσία να ακολουθήσει "κτίζοντας γέφυρες στις σχέσεις με την Ελλάδα", ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Στρόουμπ Τάλμποτ, δεύτερος στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Παράλληλα, χαρακτήρισε "πιεστική πρόκληση" την επίλυση του Κυπριακού και επανέλαβε ότι ο στόχος των ΗΠΑ παραμένει η δημιουργία διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ο κ. Τάλμποτ επανέλαβε τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ για τους S-300, αλλά και για τις απειλές, που εκτοξεύει η Τουρκία για το θέμα αυτό.

Αποφασίζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος για τις οικονομικές ατασθαλίες.

Η Ιερά Σύνοδος, που ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της αναμένεται να αποφασίσει αν θα παραπεμφθεί στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη το θέμα οικονομικών ατασθαλιών. Η χθεσινή συζήτηση για τα οικονομικά της Εκκλησίας έγινε σε φορτισμένο κλίμα. Ο Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες γύρω από τις ευθύνες για τη διαχείριση των οικονομικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του εθνικού μας συγκροτήματος ποδοσφαίρου με 3-0 επι της Γεωργίας.

Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2000 σημείωσε χθες η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, αφού επικράτησε άνετα με 3-0 της Γεωργίας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Η ελληνική ομάδα ``καθάρισε`` το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, κατά την διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν και τα τρία τέρματα του αγώνα. Σκόρερ του εθνικού μας συγκροτήματος ήταν οι Νίκος Μαχλάς (13'), Νίκος Λυμπερόπουλος (15') και Μαρίνος Ουζουνίδης (35').

Την 4η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες της Ευρωλίγκα πέτυχε ο Παναθηναϊκός, επί της ισπανικής Μανρέσα, με 74-58.

Την 4η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες της Ευρωλίγκα πέτυχε ο Παναθηναϊκός, που ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της ισπανικής Μανρέσα, την οποία νίκησε με 74-58 στο ΟΑΚΑ. Ετσι, οι ''πράσινοι'' με 8 βαθμούς βρίσκονται στην 1η θέση του Β' ομίλου, μαζί με την Εφές Πίλσεν με την οποία θα συγκρουστούν την επόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε, αφού γνώρισε την ήττα στην Μπολόνια από την Τιμσίστεμ με 76-61 για το Δ' όμιλο. Τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα κλείνει σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται στο ΣΕΦ την κροατική Ζαντάρ.

Δύο νίκες και δύο ήττες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στο Κύπελλο Κόρατς.

Δύο νίκες και δύο ήττες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στο Κύπελλο Κόρατς. Το Ηράκλειο επικράτησε με 74-72 στο Λίντο της τουρκικής Νταρουσάφακα για τον 16ο όμιλο, ενώ ο Παπάγου νίκησε με 81-54 στο κλειστο του Χολαργού την Τούζλα από τη Βοσνία για τον 11ο ομιλο. Αντίθετα την ήττα γνώρισε στο Ισραήλ ο Απόλλωνας Πάτρας από την Μακάμπι Ρα Ανανά με 100-83 και ο Πανιώνιος στην Κύπρο από τον Κεραυνό Λευκωσίας με 76-65.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,04 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,12, γαλλικό φράγκο προς 52,25, λίρα Αγγλίας προς 488,39, ελβετικό φράγκο προς 216,20, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,70, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,18, τη λίρα Κύπρου προς 592,76 και την ECU προς 345,10 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται συννεφιά με πρόσκαιρη βροχή.Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 8 με 17,στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 20 και στο Αιγαίο 15 με 22 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανή βροχή, αλλά και γρήγορη βελτίωση του καιρού προβλέπονται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 13 με 20 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 9 με 16 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 15 October 1998 - 7:00:09 UTC