Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παγώνουν οι τιμές σε 300 είδη για όλο το 1999.
- Σε τουρκικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε 8χρονη με πρόβλημα υγείας.
- Δεν έχουν ευθύνη οι πέντε μητροπολίτες για τα οικονομικά.
- Κορυφώνεται ο εκλογικός πυρετός, ενόψει του β'γύρου των εκλογών.
- Συνελήφθη παιδεραστής για την απαγωγή ανηλίκου στη Θεσσαλονίκη.
- Προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στη ΔΕΠΑ και τη ΣΕΛ.
- Επεσαν τα πρώτα χιόνια στην ανατολική Μακεδονία.
- Ποινή κάθειρξης 12 ετών σε πλοίαρχο, που μετέφερε λαθρομετανάστες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παγώνουν οι τιμές σε 300 είδη για όλο το 1999.

Σε συμφωνία για το πάγωμα των τιμών για όλο το 1999, σε μια σειρά περίπου 300 ειδών τροφίμων και οικιακής χρήσεως, κατέληξε το υπουργείο Ανάπτυξης με αντιπροσωπεία 30 επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο μελετά και νέες μειώσεις φόρων, σε ΙΧ, ΦΠΑ σε ορισμένα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, ενώ καλεί και τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν τα τιμολόγιά τους.

Σε τουρκικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε 8χρονη με πρόβλημα υγείας.

Στην Τουρκία αναγκάστηκαν να μεταφέρουν οι γονείς ενός 8χρονου κοριτσιού από το Καστελλόριζο, το οποίο σύμφωνα με το γιατρό του νησιού είχε συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις ελλείψεις σε έργα υποδομής στα ακριτικά νησιά. Ο δήμαρχος του νησιού ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, αλλά μέχρι να βρεθεί ελικόπτερο, ο γιατρός και οι γονείς της 8χρονης, αποφάσισαν να τη μεταφέρουν με φουσκωτό στην Τουρκία, όπου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Δεν έχουν ευθύνη οι πέντε μητροπολίτες για τα οικονομικά.

Θεαματικές εξελίξεις σημειώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Ιεραρχίας για τα οικονομικά της εκκλησίας, μετά την καθοριστική παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Οι ιεράρχες αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει ουσιαστική ευθύνη στους 5 μητροπολίτες που συγκροτούσαν τη διοικούσα επιτροπή, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι είχαν ευθύνες μόνο για παραλείψεις και παρατυπίες και ότι ενήργησαν χωρίς ιδιοτέλεια.

Κορυφώνεται ο εκλογικός πυρετός, ενόψει του β'γύρου των εκλογών.

Κορυφώνεται ο εκλογικός πυρετός, καθώς τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων βρίσκονται σε συναγερμό, ενόψει του Β' γύρου των εκλογών της Κυριακής. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν στραμμένο το βλέμμα στην υπερνομαρχία Αττικής, στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και στους δύο μεγάλους δήμους Πειραιώς και Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την προσέλκυση των ψηφοφόρων, οι συνδυασμοί των οποίων αποκλείστηκαν από το Β' γύρο και προέρχονται κυρίως από τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ και την αριστερά.

Συνελήφθη παιδεραστής για την απαγωγή ανηλίκου στη Θεσσαλονίκη.

Ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού, αρπαγή και αποπλάνηση ανηλίκου, άσκησε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης κατά του 36χρονου Δημήτρη Σακελλάρη, ο οποίος συνελήφθη για την ολιγόωρη απαγωγή ενός 10χρονου αγοριού. Ο Σακελλάρης, που είναι σεσημασμένος παιδεραστής και είχε καταδικαστεί παλαιότερα σε κάθειρξη 11 ετών για βιασμό ανηλίκου, παραδέχθηκε ότι πήρε τον μικρό για να τον βιάσει, αλλά δεν του έκανε τίποτα.

Προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στη ΔΕΠΑ και τη ΣΕΛ.

Μια σημαντική προκαταρκτική συμφωνία υπέγραψαν στο Παρίσι η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου και ο πετρελαϊκός κολοσσός ΣΕΛ για να εξετάσουν τη δυνατότητα τροφοδοσίας της Ευρώπης με φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας από το Τουρκμενιστάν. Την προσεχή εβδομάδα εμπειρογνώμονες των δύο εταιριών θα συναντηθούν στην Αθήνα για να εξετάσουν τις δυνατότητες υλοποίησης του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος, το οποίο θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής και πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας.

Επεσαν τα πρώτα χιόνια στην ανατολική Μακεδονία.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο Παγγαίο όρος, στο Φαλακρό και τον Ορβηλο της Δράμας, ενώ η θερμοκρασία έπεσε αισθητά σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης. Οι πλημμυροπαθείς της Δράμας συνεχίζουν τις προσπάθειες άντλησης των νερών από τα σπίτια και τα καταστήματά τους, ενώ άρχισε η καταμέτρηση των ζημιών από συνεργεία της επαρχίας.

Ποινή κάθειρξης 12 ετών σε πλοίαρχο, που μετέφερε λαθρομετανάστες.

Ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο πέντε εκατομμυρίων δραχμών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σάμου στο Θωμά Παπαδάκη, πλοίαρχο του τουριστικού πλοίου που συνελήφθη εν πλω βορειοδυτικά της Ιταλίας να μεταφέρει 42 λαθρομετανάστες. Οι λαθρομετανάστες κρατούνται στο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απέλασης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζητείται προπονητής στην ΑΕΚ. Η διοίκηση έχει ήδη δείξει την πόρτα στον Στεπάνοβιτς και έχει ξεκινήσει να αναζητεί προπονητή από τον ελληνικό και διεθνή χώρο. Πηγές από την ΠΑΕ αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα έχει νέο προπονητή. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην Ενωση είναι ότι ο Μελισσανίδης δεν αντάλλαξε ούτε ματιά με τον Στεπάνοβιτς, παρότι παρακολούθησαν από την ίδια εξέδρα του ΟΑΚΑ τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών με την αντίστοιχη της Γεωργίας.

Μετά τη φιλική ήττα από την Ελευσίνα πριν λίγες ημέρες, μία νέα φιλική ήττα του Ολυμπιακού αυτή τη φορά από τη Λάρισα προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Μπάγιεβιτς, αλλά και τους φίλους της ομάδας. Ετσι, έξι μέρες πριν τον αγώνα με τον Αγιαξ, οι ερυθρόλευκοι έχασαν από την ΑΕΛ, που βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας της Β'εθνικής, με 3-2 και έδειξε για μία ακόμα φορά ανέτοιμος. Τα τέρματα για τον Ολυμπιακό πέτυχαν οι Ιβιτς στο 5'με πέναλτι, Λουτσιάνο 20', ενώ για τη Λάρισα σκόραραν οι Προβίδας (68' 85') και Κάσπερτσακ στο 76'.

Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου, υπέβαλε ο Μάκης Δενδρινός, ο οποίος τον τελευταίο καιρό είχε κατακριθεί έντονα μετά και τα μέτρια αποτελέσματα των Νεοσμυρνιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη με αποκορύφωμα την χθεσινή ήττα από τον Κεραυνό Λευκωσίας για το Κύπελλο Κόρατς. Οσον αφορά στον αντικαταστάτη του Δενδρινού, τα δύο πρώτα ονόματα που είδαν το ``φως της δημοσιότητας`` ήταν αυτά του Τάκη Κορωναίου και του Στιβ Γιατζόγλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,60 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,02, γαλλικό φράγκο προς 52,20, λίρα Αγγλίας προς 487,15, ελβετικό φράγκο προς 214,87, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 240,93, τη λίρα Κύπρου προς 591,78 και την ECU προς 344,66 δραχμές.

Συνεχίστηκαν και σήμερα, για τρίτη συνεχή ημέρα οι έντονες ανοδικές τάσεις των τιμών των μετοχών, με αποτέλεσμα η αγορά του Χρηματιστηρίου να βρεθεί και πάλι πάνω απο τα επίπεδα των 1900 μονάδων. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1918,28 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 3,39%. Η αξία των συναλλαγών παρουσίασε και νέα μικρή βελτίωση και έφθασε τα 38,4 δισ. δρχ. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 3,11%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με βοριάδες ασθενείς μέχρι μέτριους και τοπικά στα νότια μέχρι ισχυρούς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 22 και στα νησιά 10 με 23 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 22 και 7 με 19 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 15 October 1998 - 19:00:09 UTC