Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης.
- Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση απο ΝΔ.
- Επιδείνωση παρουσιάζει η υγεία της Γκινάκη.
- Κινητικότητα στα κόμματα εν όψει των εκλογών στους ΟΤΑ.
- Νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης.
- Επαναρχίζει η Ολομέλεα της Βουλής.
- Ληστεία σε βάρος 25 Ουκρανών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ με 3-1 επι του Πανηλειακού στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Α εθνικής ποδοσφαίρου.
- Με νίκες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης.

Πρωταρχικός στόχος για την κυβέρνηση παραμένει η ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση, στόχος που έχει καθορισθεί με βάση την επιδίωξη για το συμφέρον του τόπου και του Ελληνα πολίτη. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στους Δελφούς εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση οτι η ένταξη στην ΟΝΕ και θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση της οικονομίας και θα συμβάλει στην εγκαθίδρυση περισσότερης κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση απο ΝΔ.

Κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για ανικανότητα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθές στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ, στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη "μεγάλη προδομένη", προσθέτοντας οτι ήρθε η ώρα η πόλη να διεκδικήσει αυτά που της αναλογούν. Απάντηση στον κ. Καραμανλή έδωσε ο υπουργος Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, τονίζοντας οτι ο λαός δεν ξεχνά οτι η ΝΔ στη περίοδο '90- '93 διέλυσε την οικονομία της χώρας.

Επιδείνωση παρουσιάζει η υγεία της Γκινάκη.

Απαισιόδοξοι δηλώνουν οι γιατροί του Ερυθρού Σταυρού για την εξέλιξη της υγείας της 25χρονης Αμαλίας Γκινάκη, τραγικού θύματος του αιματηρού επεισοδίου στην οδό Νιόβης. Η κατάστασή της παρουσίασε χθες ραγδαία επιδείνωση, καθώς η νεφρική και ηπατική λειτουργία της τελούν σε πλήρη παύση με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται και η καρδιά της.

Κινητικότητα στα κόμματα εν όψει των εκλογών στους ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη οι δραστηριότητες των κομμάτων εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακων εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα επισκεφθεί το απόγευμα εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Χρήστου Φωτίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μετέβη στη Θεσσαλονίκη προς ενίσχυση των υποψηφίων για τη νομαρχία, Χρήστο Κοσκινά και τη δημαρχία της πόλης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Δημήτρης Τσοβόλας εκτιμούν οτι οι εκλογές θα δώσουν μήνυμα καταδίκης του κ. Σημίτη.

Νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης.

Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα στη γενική τους συνέλευση οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκαν οι συνάδελφοί τους στην Αθήνα αν και οι γιατροί σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής, στο Τζάνειο, το Σισμανόγλειο, το Δαφνί, το Μεταξά και το Γενικό Κρατικό Νικαίας συνεχίζουν να απέχουν απο τις εφημερίες.

Επαναρχίζει η Ολομέλεα της Βουλής.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό στις 11 πριν το μεσημέρι - τον πρώτο του νέου Αρχιεπισκόπου - αρχίζει η Ολομέλεια της Βουλής, καθώς την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η λειτουργία του τρίτου και τελευταίου θερινού τμήματος. Μετά την ορκωμοσία θα εκλεγούν οι κοσμήτορες και οι γραμματείς του Σώματος. Αύριο θα εισαχθεί στη Βουλή για συζήτηση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη "Λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς".

Ληστεία σε βάρος 25 Ουκρανών.

Με την απειλή όπλων, δύο άτομα, που μιλούσαν ρωσικά και επέβαιναν σε τουριστικό λεωφορείο λήστεψαν τους υπόλοιπους 25 Ουκρανούς επιβάτες, στο ύψος της γέφυρας Κρυονερίου, ενω το όχημα κατευθυνόταν απο την Αθήνα προς την Ουκρανία. Οι δράστες απέσπασαν συνολικά περίπου δέκα χιλιάδες δολλάρια και χρυσαφικά άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε συνεργός τους, ο οποίος ακολουθούσε το λεωφορείο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ με 3-1 επι του Πανηλειακού στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Α εθνικής ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 του Πανηλειακού στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε στο ΟΑΚΑ και ``σάρωσε`` με 6-1 την Προοδευτική, όπως και ο Ιωνικός, που συνέτριψε με 5-0 τον Εθνικό. Ο Ολυμπιακός, ο Ιωνικός και η Ξάνθη, που πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Εθνικού Αστέρα με 1-0,"μοιράζονται" την δεύτερη θέση, τρείς βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ, ενώ ακολουθεί έναν βαθμό πιό κάτω ο Παναθηναϊκός, που αντιμετωπίζει σήμερα στο Χαριλάου τον Αρη. Σε άλλα παιχνίδια της 6ης ημέρας, ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αφού επεβλήθη με 2-1 του Ηρακλή στην Τούμπα, την πρώτη τους νίκη πέτυχαν ο Απόλλων με 1-0 επί του ΟΦΗ και ο Πανελευσινιακός με 2-0 επί της Βέροιας, ενώ σήμερα γίνεται στην Καβάλα ο αγώνας της τοπικής ομάδας με τον Πανιώνιο.

Με νίκες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ.

Με νίκες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ. Οι ``πράσινοι`` επεβλήθησαν με 81-67 στην Πάτρα του Απόλλωνα και σημείωσαν την τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. Ετσι, ''μοιράζονται'' την πρώτη θέση της βαθμολογίας με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Αρη. Η ``Ενωση`` νίκησε δύσκολα το Σάββατο στο ΟΑΚΑ την ομάδα του Σπόρτιγκ με 71-62, ο ΠΑΟΚ ``ίδρωσε`` γιά να κερδίσει το Περιστέρι στο Αλεξάνδρειο με 77-70 και στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας ο Αρης επεβλήθη στο Ιβανόφειο του Ηρακλή με 58- 56. Νίκη πέτυχε και ο Ολυμπιακός, ο οποίος επεβλήθη στο ΣΕΦ του Ηρακλείου με 85-76 και ``μοιράζεται`` την δεύτερη θέση με την ομάδα του Παπάγου, η οποία επικράτησε με 90-83 του Πανιωνίου. Τέλος, την πρώτη νίκη της ιστορίας της στην Α1 πέτυχε η ομάδα του Αμαρουσία, κερδίζοντας με 94-62 τη Νήαρ Ηστ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 288,36 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 176,50, το γαλλικό φράγκο προς 52,65, τη λίρα Αγγλίας προς 492,47, το ελβετικό φράγκο προς 214,07, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,99, τη λίρα Κύπρου προς 593,77 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 347,13 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε ολόκληρη τη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και μόνο στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και αργότερα στην Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 11 με 25,στα υπόλοιπα ηπεριωτικά 14 με 28 και στα νησιά 18 με 27 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θακυμανθεί στην Αθήνα 16 με 27 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 14 με 24 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 5 October 1998 - 8:00:12 UTC