Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η ΟΝΕ παραμένει στόχος μας δηλώνει ο Κώστας Σημίτης.
- Υπέρ της ειρηνικής επίλυσης στο Κοσσυφοπέδιο τάσσονται Ελλάδα - Βουλγαρία
- Ρουμανία.
- Στη μάχη των δημοτικών εκλογών οι αρχηγοί των κομμάτων.
- Επιδεινώνεται η κατάσταση της Αμαλίας Γκινάκη.
- Προς αναστολή απεργίας οι νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης.
- Μήνυμα Χριστόδουλου για συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων.
- Εξιχνίαση υπόθεση κατασκοπείας στην Κύπρο.
- Αρχίζει αύριο η Ολομέλεια της Βουλής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκες ΑΕΚ - Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο
- ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και 'Αρης στην κορυφή της Α1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η ΟΝΕ παραμένει στόχος μας δηλώνει ο Κώστας Σημίτης.

Η ένταξη στην ΟΝΕ παραμένει πρωταρχικός στόχος για την κυβέρνηση, δήλωσε από τους Δελφούς ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι όμηρος του πολιτικού κόστους που θα προκύψει απο τις επικείμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Υπέρ της ειρηνικής επίλυσης στο Κοσσυφοπέδιο τάσσονται Ελλάδα - Βουλγαρία Ρουμανία.

Στους Δελφούς ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η τριμερής συνάντηση Ελλάδας- Βουλγαρίας και Ρουμανίας, οι ηγέτες των οποίων τόνισαν ότι η πολιτική σταθερότητα στις τρείς χώρες, παρά τη διεθνή οικονομική κρίση, διαμορφώνει το κατάλληλο πλαίσιο για επενδυτικές και άλλες οικονομικές δραστηριότητες. Οι πρωθυπουργοί Σημίτης και Στογιάνοφ και ο πρόεδρος Κονσταντινέσκου απηύθυναν έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους για ειρηνική επίλυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο. Αποφασίστηκε, επίσης, η επιδίωξη κοινής συνάντησης με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και τον Αλβανό πρωθυπουργό Παντελί Μάικο, στο περιθώριο της συνόδου της Αττάλειας.

Στη μάχη των δημοτικών εκλογών οι αρχηγοί των κομμάτων.

Κορυφώνεται από αύριο η προεκλογική δραστηριότητα ενόψει του πρώτου γύρου των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Χρήστου Φωτίου. Απόψε, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μίλησε στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη και αναφερθηκε και αυτός στις επικείμενες εκλογές. Εξάλλου, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα περιόδευσε σήμερα στην Καλλιθέα Αττικής, από όπου δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει ακριβά στις εκλογές, εξαιτίας της πολιτικής της όλων των τελευταίων χρόνων. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας εκτίμησε ότι οι εκλογές θα δώσουν μήνυμα καταδίκης του κ. Σημίτη.

Επιδεινώνεται η κατάσταση της Αμαλίας Γκινάκη.

Απαισιόδοξοι δηλώνουν οι γιατροί του Ερυθρού Σταυρού για την εξέλιξη της υγείας της 25χρονης Αμαλίας Γκινάκη, τραγικού θύματος του αιματηρού επεισοδίου στην οδό Νιόβης. Η κατάστασή της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, καθώς η νεφρική και ηπατική λειτουργία της τελούν σε πλήρη παύση με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται και η καρδιά της.

Προς αναστολή απεργίας οι νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης.

Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασίσουν αύριο στη γενική τους συνέλευση οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκαν οι συνάδελφοί τους στην Αθήνα, αν και οι γιατροί σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής, στο Τζάνειο, το Σισμανόγλειο, το Δαφνί, το Μεταξά και το Γενικό Κρατικό Νικαίας συνεχίζουν να απέχουν απο τις εφημερίες.

Μήνυμα Χριστόδουλου για συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων.

Μήνυμα συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων που ζουν στη Θράκη έστειλε από την Ξάνθη, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τη γενέτειρά του, και συμμετείχε στην επέτειο της ελευθερίας της. Ο κ. Χριστόδουλος, ο οποίος συναντήθηκε το απόγευμα με το μουφτή της Ξάνθης, επισήμανε ότι οι μουσουλμάνοι κατά το θρήσκευμα είναι αδελφοί μας, που κατοικούν σε αυτό τον τόπο, όπως και μεις.

Εξιχνίαση υπόθεση κατασκοπείας στην Κύπρο.

Στοιχεία για τα οπλικά συστήματα και τους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς θα έδινε στους Τούρκους ο μαρωνίτης Γεώργιος Ιωσηφίδης Παϊλας, ο οποίος συνελήφθη χθες απο την κυπριακή αστυνομία και προφυλακίστηκε. Κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν στην κατοχή του έγγραφα που αφορούν την ασφάλεια της Κύπρου, ενώ στο δικαστήριο παραδέχθηκε ότι θα τα παρέδιδε στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στα κατεχόμενα. Στο σπίτι του, επίσης, βρέθηκε κατάλογος με τα ονόματα και τις διευθύνσεις αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, καθώς και άλλα έγγραφα τα οποία αξιολογούνται.

Αρχίζει αύριο η Ολομέλεια της Βουλής.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό αρχίζει αύριο η Ολομέλεια της Βουλής, καθώς την περασμένη Πέμπτη ολοκληρώθηκε η λειτουργία του τρίτου και τελευταίου θερινού τμήματος. Μετά την ορκωμοσία θα εκλεγούν οι κοσμήτορες και οι γραμματείς του Σώματος. Την Τρίτη θα εισαχθεί για συζήτηση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη "Λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκες ΑΕΚ - Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 του Πανηλειακού στη Νέα Φιλαδέλφεια στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε στο ΟΑΚΑ και συνέτριψε με 6-1 την Προοδευτική, όπως και ο Ιωνικός, που συνέτριψε με 5-0 τον Εθνικό. Στο σημαντικό βραδινό παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ηρακλή με 2-1. Σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Ξάνθη επί του Εθνικού Αστέρα με 1-0, ενώ το Σάββατο η Ελευσίνα πέτυχε την πρώτη της νίκη επικρατώντας με 2-0 της Βέροιας.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και 'Αρης στην κορυφή της Α1.

Την τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια γιά την Α1 εθνική κατηγορία ανδρών του μπάσκετ πέτυχαν η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης και ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ επεβλήθη με 71-62 του Σπόρτιγκ, στο Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟΚ επικράτησε δύσκολα του Περιστερίου με 77-70 και στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας ο Αρης νίκησε στο Ιβανόφειο τον Ηρακλή με 58-56. Τέλος, ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΟΑΚΑ το Ηράκλειο με 85-76.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 288,36 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 176,50, το γαλλικό φράγκο προς 52,65, τη λίρα Αγγλίας προς 492,47, το ελβετικό φράγκο προς 214,07, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,99, τη λίρα Κύπρου προς 593,77 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 347,13 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί ως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 11 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 14 έως 28 και στα νησιά από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 16 έως 27 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 4 October 1998 - 19:00:09 UTC