Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ.
- Μεμονωμένο χαρακτήρισαν Αθήνα-Αγκυρα το επεισόδιο στον Εβρο.
- Αρνείται η Τουρκία να συμορφωθεί με απόφαση Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.
- Περίεργος θάνατος επιλοχία στη Χίο.
- Τεράστια οικολογική καταστροφή από τη φωτιά στον Ταϋγετο.
- Απόπειρα αυτοκτονίας 22χρονης Ουκρανής αποκάλυψε δίκτυο μαστροπίας.
- Με 46% προηγείται ο Αβραμόπουλος, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
- Διέψευσε ο Σουφλιάς δημοσίευμα για μυστική συνάντηση με Σημίτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ.

Αμοιβαίες εξηγήσεις για την πρόσφατη ένταση στις σχέσεις Αθήνας - Ουάσιγκτον, έδωσαν κατά τη συναντησή τους ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Αμερικανός πρέσβης Νίκολας Μπέρνς. Σύμφωνα με πληφορίες ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι δεν ήθελε να προσβάλει τον πρόεδρο Κλίντον αλλά να επισημάνει τη διαφορά των προεκλογικών δεσμεύσεων του με τις μετεκλογικές του θέσεις για το Κυπριακό, με αφορμή μάλιστα και τη δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου που ανέφερε ότι δεν υπήρξε εισβολή στην Κύπρο. Σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις σε Αθηνά και Ουάσιγκτον που θα αποκαθιστούν πλήρως τις σχέσεις των δύο χωρών.

Μεμονωμένο χαρακτήρισαν Αθήνα-Αγκυρα το επεισόδιο στον Εβρο.

Μεμονωμένο χαρακτήρισαν Αθήνα και Αγκυρα το επεισόδιο στον Εβρο με την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ελλήνων και τούρκων στρατιωτών, αν και η κάθε πλευρά δίνει τη δική της εκδοχή για τα αίτια του επεισοδίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι τέτοια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν, ενώ ο Ακης Τσοχατζόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν ήταν σκόπιμο το επεισόδιο και το χαρακτήρισε μεμονωμένο.

Αρνείται η Τουρκία να συμορφωθεί με απόφαση Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

Αρνείται η Τουρκία να εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων το οποίο επιδίκασε αποζημίωση 160 εκατ. δρχ. στην πρόσφυγα του Αττίλα Τιτίνα Λοϊζίδου για ηθική βλάβη και απώλεια της ιδιοκτησίας της, υποστηρίζοντας ότι στερείται δυνατότητας εφαρμογής. Η απόφαση πάντως έχει προκαλέσει σοκ στην Αγκυρα γιατί αποτελεί σοβαρή αποδοκιμασία των όσων κάνει η Τουρκία στην Κύπρο.

Περίεργος θάνατος επιλοχία στη Χίο.

Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί τις στρατιωτικές αρχές και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Πρόκεται για τον θάνατο του 24χρονου επιλοχία Κώστα Κορέλη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε διαμελισμένο στο αυτοκίνητό του, κοντά στο αεροδρόμιο της Χίου, από χειροβομβίδα παλαιού τύπου που δεν χρησιμοποιεί πλέον ο στρατός. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν καλώδια και ρολόγια και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Τεράστια οικολογική καταστροφή από τη φωτιά στον Ταϋγετο.

Σε ύφεση βρίσκονται όλα σχεδόν τα μέτωπα των πυρκαγιών, εκτός από αυτή στον Ταϋγετο, που μαίνεται για τέταρτη μέρα και έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή. Η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως τον υπουργό γεωργίας Στέφανο Τζουμάκα, ο οποίος είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε για θέματα του υπουργείου, καθώς και για τις πρόσφατες καταγγελίες του περί παρακράτους στη δασική υπηρεσία που αποχαρακτηρίζει δασικές εκτάσεις.

Απόπειρα αυτοκτονίας 22χρονης Ουκρανής αποκάλυψε δίκτυο μαστροπίας.

Τύχη βουνό είχε μια 22χρονη Ουκρανή, η οποία έπεσε στο κενό από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας της Θεσσαλονίκης, αλλά τη γλίτωσε με ελαφριά τραύματα. Η Ουκρανή ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή της, επειδή ήταν φυλακισμένη στο διαμέρισμα από κύκλωμα μαστροπών, με σκοπό να την προωθήσει στην πορνεία. Από την αστυνομία συνελήφθη ο Κώστας Ζήσης 30 ετών και ένας 17χρονος, οι οποίοι είχαν αγοράσει την Ουκρανή μαζί με μια φίλη της από τη Μολδαβία, αντί 2.900.000 δρχ, ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργάτες τους.

Με 46% προηγείται ο Αβραμόπουλος, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Με 46% προηγείται στις προτιμήσεις των Αθηναίων, ο Δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία "Κάπα Ρισέρτς". Ακολουθεί η Μαρία Δαμανάκη με 22,3%, ο Δημήτρης Μπέης με 10,3% και ο Λεωνίδας Αυδής με 6,3%.

Διέψευσε ο Σουφλιάς δημοσίευμα για μυστική συνάντηση με Σημίτη.

Κατηγορηματικά διύψευσε ο Γιώργος Σουφλιάς δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, είχε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό, για συνεργασία με την κυβέρνηση. Ο κ. Σουφλιάς χαρακτηρίζει απολύτως ανακριβή και κατασκευασμένα τα σενάρια αυτά, τα οποία όπως τονίζει έχουν σχεση είτε με τις δημοτικές εκλογές, είτε επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τη διαγραφή του από τη ΝΔ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το αντίο στην ενεργό δράση είπε σήμερα ο Φάνης Χριστοδούλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία επικράτησε η συγκίνηση. Οι συνεχείς τραυματισμοί τον ανάγκασαν να σταματήσει πρόωρα την πλούσια καριέρα του, είπε ο Χριστοδούλου, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει προπονητής στο μέλλον, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Πανιωνίου.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Γκρεγκόρ Φούτσκα, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι ''πράσινοι'' προχώρησαν σε διαπραγματεύσεις με τον Ιταλό φόργουορντ, αμέσως μετά την απόφαση του Φάνη Χριστοδούλου να εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Ο Φούτσκα τη περασμένη σεζόν φορούσε τη φανέλα της Τιμσίστεμ Μπολόνια, η οποία όμως του έκανε νέα πρόταση πριν από μερικές εβδομάδες, με μειωμένες όμως αποδοχές, με αποτέλεσμα ο Ιταλός φόργουορντ να μην έχει ανανέωσει ακόμη τη συνεργασία με τον σύλλογο.

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Στρασμπούρ και η σαφής βελτίωση των ``ερυθόλευκων`` σε σχέση με το πρώτο φιλικό παιχνίδι επί ελληνικού εδάφους με την Μπρέντα, ικανοποίησε φυσικά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, όμως ο τεχνικός των ``ερυθρολεύκων`` δεν βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα. Ο Μπάγεβιτς παραδέχθηκε ότι η ομάδα του εμφανίστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τον αγώνα της Δευτέρας, τόνισε όμως ότι υπάρχουν ακόμη μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια γιά παρουσιαστούν οι πρωταθλητές έτοιμοι γιά τις αναμετρήσεις τους με την Ανόρθωση Αμμοχώστου, που βρίσκεται μπροστά τους προκειμένου να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο Κώστας Αλαμάνος είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της ΕΠΑΕ. Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, εξελέγη στη δεύτερη ψηφοφορία των εκλογών της Ενωσης με 11 ψήφους, έναντι 7 του Ευάγγελου Σαβράμη. Στην πρώτη ψηφοφορία τέσσερις ψήφους είχε πάρει και ο Κώστας Σκούρας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,99, γαλλικό φράγκο προς 50,40, λίρα Αγγλίας προς 490,79, ελβετικό φράγκο προς 201,82, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 210,55, τη λίρα Κύπρου προς 572,64 και την ECU προς 332,86 δραχμές.

Σημαντικές ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να δίνει τον τόνο στις συναλλαγές. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας, στις 2.757,58 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 1,55%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 49,4 δισ. δρχ. Με άνοδο 1,83% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς. Η μετοχή της Εθνικής εκλεισε στις 55.800 δρχ. ενισχυμένη 1600 δρχ. σε σχέση με χθές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, με βοριάδες, στα δυτικά ασθενείς έως μέτριους και στα ανατολικά μέτριους και τοπικά ισχυρούς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 19 με 36 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 38 και στο Αιγαίο 23 με 33 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 25 με 37 και 21 με 35 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 30 July 1998 - 18:00:09 UTC