Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα οι προσφορές για την Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος
- Σε "ήρεμα νερά" και πάλι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις
- Ιστορικής σημασίας απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου για Κύπρο
- Μειώνονται οι τιμές σε ανταλλακτικά και είδη διατροφής
- Τέσσερις πυρκαγιές σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα
- Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
- Νέος κώδικας διοικητικής διαδικασίας στο Δημόσιο

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ελλάδα-Ιταλία 64-56 στο Μουντομπάσκετ
- Ελληνικές νίκες στην κολύμβηση

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα οι προσφορές για την Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος

Ως το δεύτερο σημαντικό τέστ για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στον τραπεζικό τομέα θεωρείται η πώληση της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος.Το μεσημέρι κατατίθενται οι προσφορές των υποψηφίων αγοραστών,το ύψος των οποίων αναμένεται να λειτουργήσει ως βαρόμετρο στο Χρηματιστήριο μέχρι τις 24 Αυγούστου,ημέρα κατάθεσης των προσφορών για την ΙΟΝΙΚΗ και να επηρεάσει το τίμημά της.

Σε "ήρεμα νερά" και πάλι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Επανέρχεται η νηνεμία στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις μετά τις χθεσινές συναντήσεις του αμερικανού πρέσβη Νίκολας Μπέρνς με τον υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο.Ο κ. Πάγκαλος διαβεβαίωσε οτι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την ισχυρότερη δυνατή σχέση με τις ΗΠΑ και σέβεται βαθύτατα τους αμερικανούς ηγέτες.Επεσήμανε στον κ. Μπέρνς οτι οι πρωτοβουλίες των ΗΠΑ στο Κυπριακό είναι επιθυμητές αρκεί να κινούνται εντός πλαισίου του διεθνούς δικαίου.

Ιστορικής σημασίας απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου για Κύπρο

Το δρόμο για ομαδικές προσφυγές των Κυπρίων προσφύγων κατά της Τουρκίας άνοιξε η ιστορικής σημασίας τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δικαίωσε την Ελληνοκύπρια Τιτίνα Λοϊζίδου και επιδίκασε στην Τουρκία να της καταβάλει αποζημίωση 160 εκατομμυρίων και να της επιτρέψει να επιστρέψει στα κατεχόμενα.Το ίδιο δικαστήριο θα εκδικάσει τους επόμενους μήνες και 9 υποθέσεις για Ελληνοκύπριους αγνοούμενους.Η Τουρκία πάντως αρνείται μέχρι στιγμής να εφαρμόσει την απόφαση.

Μειώνονται οι τιμές σε ανταλλακτικά και είδη διατροφής

Σημαντικές μειώσεις στις λιανικές τιμές των ανταλλακτικών οχημάτων και σε είδη διατροφής και ευρείας κατανάλωσης επιτεύχθηκαν με τη συμφωνία ανάμεσα στους εκπροσώπους τους και το υπουργείο Ανάπτυξης.Η συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένα τη μείωση,το αργότερο μέχρι τέλος Αυγούστου,των τιμών των ανταλλακτικών τουλάχιστον κατά 10-15% και απο 10 Αυγούστου τη μείωση κατά 10% στα ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, αλλαντικά, χαρτικά.

Τέσσερις πυρκαγιές σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη ήταν το πρωί δύο πυρκαγιές στο Μαρτίνο Λαμίας και στη Ψηλοράχη Δράμας.Υπο μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στο Παλαιοχώρι Κερκύρας και Λαμπανάγι Καλαβρύτων,ενώ μερική ύφεση παρουσιάζει η φωτιά στην Παναγίτσα Ταϋγέτου.Υπο πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Περαχώρα Κορινθίας.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο,το οποίο θα προβλέπει την επέκταση της σύνταξης χηρείας και στους άνδρες,καθώς και συγχωνεύσεις ταμείων θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.Το υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει και τη χωροθέτηση των μεγάλων έργων που θα κατασκευαστούν ενόψει της Ολυμπιάδας.

Νέος κώδικας διοικητικής διαδικασίας στο Δημόσιο

Το πρόβλημα της ταλαιπωρίας του πολίτη, αλλά και του ίδιου του υπαλλήλου απο τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες στη δημόσια διοίκηση, την πολυνομία, τις αυθαιρεσίες και την αδιαφάνεια, έρχεται να "θεραπεύσει" ο νέος Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας που κατατέθηκε χθές στη Βουλή απο τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Αλέκο Παπαδόπουλο και αναμένεται να ψηφιστεί το φθινόπωρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα-Ιταλία 64-56 στο Μουντομπάσκετ

Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό, η εθνική μας ομάδα ανδρών του μπάσκετ σημείωσε την δεύτερη νίκη της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας, αφού επικράτησε στο ΟΑΚΑ της Ιταλίας με 64-56 και εξασφάλισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα,θα πάρει την πρώτη θέση στον Α' ομιλο αν κερδίσει σήμερα την Σενεγάλη.

Ελληνικές νίκες στην κολύμβηση

Θετικότατος ήταν γιά τα ελληνικά χρώματα ο απολογισμός της πρώτης ημέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης νέων-νεανίδων, που διεξάγεται στην Αμβέρσα του Βελγίου, αφού δύο πρωταθλήτριές μας, η Κατερίνα Μπλιάμου και η Αρτεμις Δάφνη, κατέκτησαν από ένα χάλκινο μετάλλιο καταρρίπτοντας παράλληλα τα πανελλήνια ρεκόρ στα αγωνίσματα τους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,99, γαλλικό φράγκο προς 50,40, λίρα Αγγλίας προς 490,79, ελβετικό φράγκο προς 201,82, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 210,55, τη λίρα Κύπρου προς 572,64 και την ECU προς 332,86 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά απο 20 έως 36 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 22 εως 38 και στα νησιά του Αιγαίου απο 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα στα Ανατολικά της Αττικής ισχυροί.Στη Θεσσαλονίκη οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήν ααπο 25 έως 37 και στη Θεσσαλονίκη απο 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 31 July 1998 - 7:00:07 UTC