Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνδρα Αττικής.
- Χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα συνεχίστηκαν οι γενικές εξετάσεις.
- Συνεχίζεται η περιπέτεια της 12χρονης ποδηλάτισσας...
- Σοκ από πρόστιμο της εφορίας σε οικογένεια που ζει σε βραχονησίδα.
- Στα συνδικάτα δίνεται αύριο το νομοσχέδιο για εργασιακές σχέσεις.
- Μονάδα εντατικής θεραπείας για παιδιά στη Θεσσαλονίκη.
- Πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Α.Παπανδρέου τελέσθηκε στη Βουλή.
- Παντρολογήματα στη ΝΔ τον Ιούλιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνδρα Αττικής.

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνδρα Αττικής, η οποία έκαψε μια εξοχική κατοικία και τρεις αγροικίες. Επι τόπου παραμένουν άνδρες της Πυροσβεστικής και δύο διμοιρίες του στρατού για τυχόν αναζωπυρώσεις. Στη Σάμο το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών χωρίς αναστολή, στον 32χρονο εποχικό δασοπυροσβέστη Δημήτρη Χατζηλαγό, τον οποίο βρήκε ένοχο εμπρησμού, για τη φωτιά στις Κουμαράδες.

Χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα συνεχίστηκαν οι γενικές εξετάσεις.

Εύκολα, αλλά πολλά, χαρακτηρίστηκαν τα θέματα της Πολιτικής Οικονομίας στην οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Δ' Δέσμης, αν και χρειάσθηκε να δοθεί διευκρίνιση σε ένα θέμα. Στο μεταξύ, η κεντρική επιτροπή γενικών εξετάσεων έστειλε οδηγίες για τη διόρθωση των γραπτών στο πρώτο και τρίτο ζήτημα της φυσικής, όπου υπήρξαν κάποιες ασάφειες, ώστε να μην αδικηθεί κανένας υποψήφιος.

Συνεχίζεται η περιπέτεια της 12χρονης ποδηλάτισσας...

Διαχώρισε τελικά το δικαστήριο της Μυτιλήνης την υπόθεση της 12χρονης μαθήτριας, η οποία κάθησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή οδηγούσε παιδικό ποδήλατο χωρίς άδεια, από τον οδηγό του λεωφορείου που την κτύπησε και την τραυμάτισε σοβαρά. Η μικρή θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων, ενώ για τον οδηγό η δίκη αναβλήθηκε.

Σοκ από πρόστιμο της εφορίας σε οικογένεια που ζει σε βραχονησίδα.

Σόκ έχει προκαλέσει η ενέργεια της εφορίας να επιβάλει πρόστιμό 500.000 δρχ σε τετραμελή οικογένεια, που κατοικεί σε ένα βράχο απέναντι από τα Ιμια και την Κάλυμνο, επειδή δεν διατηρεί βιβλίο εσόδων-εξόδων για τα αναψυκτικά που έχει σε ένα ψυγείο πάγου από φελιζόλ! Η οικογένεια Μαγκλή ζει 52 χρόνια μόνη της χωρίς νερό και ρεύμα στη βραχονησίδα Νέρα, ένα... μακροβούτι από τα τουρκικά σύνορα, φυλάγοντας το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, που βρίσκεται στη βραχονησίδα.

Στα συνδικάτα δίνεται αύριο το νομοσχέδιο για εργασιακές σχέσεις.

Παραδίδεται αύριο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και στα κόμματα το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, από το οποίο έχει απαληφθεί η επίμαχη διάταξη για την κατάργηση του οκταώρου. Την ίδια ώρα φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσεις ανταλάντευτα στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων. Το θέμα απασχόλησε την Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ συζητήθηκε και σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους Γιάννο Παπαντωνίου και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Μονάδα εντατικής θεραπείας για παιδιά στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι το φθινόπωρο θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη η πρώτη μονάδα εντατικής θεραπείας για παιδιά, δήλωσε ο υπουργός υγείας Κώστας Γείτονας, με αφορμή την περιπέτεια των τριών μικρών κοριτσιών από τη Χαλκιδική,που ήπιαν φυτοφάρμακο και μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

Πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Α.Παπανδρέου τελέσθηκε στη Βουλή.

Πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου τελέσθηκε στη βουλή. Για τον άνθρωπο και τον πολιτικό ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, μίλησαν ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος της βουλής και οι πολιτικοί αρχηγοί. Στο μεταξύ αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ άφησε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, τονίζοντας ότι επικαλούνται τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν έχει προβλήματα η κυβέρνηση.

Παντρολογήματα στη ΝΔ τον Ιούλιο.

Μήνας γάμων ο Ιούλιος για τη ΝΔ, καθώς αναμένονται τρία μυστήρια. Την αρχή θα κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη που θα παντρευτεί στις 9 Ιουλίου στο Ακρωτήρι Χανίων με τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο. Στις 19 Ιουλίου θα παντρευτεί στην Πρώτη Σερρών ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, την εκλεκτή της καρδιάς του Νατάσσα Παζαϊτη.Τον κύκλο θα κλείσει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος θα παντρευτεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρώτη στον ομιλό της τερμάτισε η Ιταλία μετά τη σημερινή της δίκαιη επικράτηση επί της Αυστρίας με 2-1, σε ένα ωραίο παιχνίδι που έγινε για τον 2ο όμιλο του Μοντιάλε. Η "σκουάντρα ατζούρα" ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι, προηγήθηκε στις αρχές του β'ημιχρόνου με τον Βιέρι, διπλασίασε τα τερματά της με τον Ρόμπι Μπάτζιο στο 80' και έχασε πολλές ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ. Οι Αυστριακοί κατάφεραν να μειώσουν στο 91'με πέναλτι. Στον άλλο αγώνα του ομίλου Καμερούν και Χιλή έμειναν στο 1-1, ένα αποτέλεσμα που έδωσε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο στη Χιλή.

Με ένα μεγάλο ντέρμπι θα αρχίσει το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας, η κλήρωση της οποίας έγινε σήμερα στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, σε ουδέτερο γήπεδο όμως, καθώς η Ενωση είναι τιμωρημένη, ενώ θα γίνουν ακόμη οι συναντήσεις: Απόλλων Πατρ.-Πανιώνιος ΠΑΟΚ-Ηράκλειο Ηρακλής-Περιστέρι Παπάγου-Σπόρτιγκ Μαρούσι-Αρης Νήαρ Ηστ- Παναθηναϊκός. Οσο για τα υπόλοιπα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ την 6η, η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό την 7η, ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό την 12η, ενώ ο πρώτος γύρος θα κλείσει με τους αγώνες ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός.

Ενας "βασιλιάς" ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του περσινού πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο σέντερ του ΠΑΟΚ Στογιάκοβιτς, που από τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στο ΝΒΑ και στους Σακραμέντο Κίνγκς, πήρε τον τίτλο αυτό, αφού στη σχετική ψηφοφορία συγκέντρωσε 41 ψήφους. Ακολούθησε ο Ράτζα με 11 ψήφους, ο Σκοτ με 6 και ο Αλβέρτης με 2. Καλύτερος νέος παίκτης αναδείχθηκε ο Γιώργος Διαμαντόπουλος που πήρε 27 ψήφους, ενώ δεύτερος ήταν ο Ιάκωβος Τσακαλίδης με 20, ενώ την πρώτη θέση για τον καλύτερο προπονητή μοιράστηκαν οι Σβι Σερφ και Σλόμπονταν Σούμποτιτς με 12 ψήφους. Ακολούθησαν ο Μίσσας με επτά και οι Ιωαννίδης και Καλαφατάκης με 6. Τέλος στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος ψηφίστηκαν οι Ράτζα με 50 ψήφους, Στογιάκοβιτς με 49, Κίνγκ με 41, Ρότζερς με 23 και Αλβέρτης με 22.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,47 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,25, γαλλικό φράγκο προς 51,08, λίρα Αγγλίας προς 512,98, ελβετικό φράγκο προς 205,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,38, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,57, τη λίρα Κύπρου προς 587,82 και την ECU προς 338,88 δραχμές.

Σε χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημεριμή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με το γενικό δείκτη τιμών να κινείται σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης και χωρίς σαφή κατεύθυνση. Εκλεισε τελικά στις 2411,68 μονάδες με μικρή υποχώρηση 0,26%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 43,4 δισ. δρχ. Με άνοδο 0,99% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η εξασθένηση των ανέμων και η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού, που θα είναι σχεδόν αίθριος σ' όλη τη χώρα, εκτός από τα ηπειρωτικά όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 18 με 37 βαθμούς, στο Ιόνιο 20 με 34 και στο Αιγαίο 21 με 32 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 20 με 37 και 19 με 35 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 23 June 1998 - 18:00:09 UTC