Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δημοσιοποιείται σήμερα το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.
- Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση στις διαρθρωτικές αλλαγές.
- Πέμπτη μέρα σήμερα των γενικών εξετάσεων.
- Κόσοβο,διμερείς σχέσεις και όνομα στις συνομιλίες Πάγκαλου- Χατζίνσκι.
- Απο αύριο στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
- Η Βουλή τίμησε χθες τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου.
- Ο Σήφης Βαρδινογιάννης κατέθεσε αγωγή κατά του αδελφού του Βαρδή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την πρώτη θέση στον Β` ομιλο της πρώτης φάσης του Μουντιάλ πήρε η Ιταλία, αφού επικράτησε με 2-1 της αντίστοιχης της Αυστρίας.
- Με το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού ανοίγει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δημοσιοποιείται σήμερα το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων διασφαλίζει το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που παραδίδεται σήμερα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και στα κόμματα. Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός νεου σώματος επιθεωρητών εργασίας, μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, όταν δεν κατατεθούν στην επιθεώρηση εργασίας, ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας μετά απο συμφωνία με τα συνδικάτα και προσλήψεις χωρίς περιορισμό μερικώς απασχολουμένων.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση στις διαρθρωτικές αλλαγές.

Επιταχύνονται οι ρυθμοί υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων προς την ΟΝΕ. Τη βούληση αυτή της κυβέρνησης υπογράμμισαν τόσο ο πρωθυπουργός οσο και τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος, η οποία αποφάσισε τη διεξαγωγή συσκέψεων κομματικών και συνδικαλιστικών στελεχών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με συμμετοχή των υπουργών και των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου.

Πέμπτη μέρα σήμερα των γενικών εξετάσεων.

Συνεχίζονται σήμερα για πέμπτη μέρα οι γενικές εξετάσεις με τους υποψήφιους της Α' δέσμης να διαγωνίζονται στα Μαθηματικά, της Β' στη Βιολογία και της Γ' στην Ιστορία. Χθες οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης διαγωνίστηκαν στην Πολιτική Οικονομία. Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν εύκολα, αλλά πολλά.

Κόσοβο,διμερείς σχέσεις και όνομα στις συνομιλίες Πάγκαλου- Χατζίνσκι.

Δίχως θεαματική εξέλιξη στην εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αθήνα οι συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου, με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Μπλάκογιεφ Χατζίνσκι, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη. Οπως ειπε ο κ. Πάγκαλος συμφωνήθηκε να παραμείνει η εξέτασή του θέματος στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ενω ο κ. Χατζίνσκι τόνισε οτι και οι δύο πλευρές καταβάλλουν προσπάθειες για να οδηγηθούν μέσα απο αμοιβαίες υποχωρήσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Απο αύριο στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο απο αύριο μέχρι την Κυριακή θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Ο κ. Στεφανόπουλος, που θα ειναι ο πρώτος αρχηγός του ελληνικού κράτους απο της ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1960 θα συναντηθεί με το σύνολο της πολιτειακής, της πολιτικής και της θρησκευτικής ηγεσίας της Κύπρου. Στο μεταξύ, η Τουρκία συνεχίζει να καλλιεργεί κλίμα έντασης στην Κύπρο με παραβιάσεις του εναέριου χώρου της απο μαχητικά αεροσκάφη.

Η Βουλή τίμησε χθες τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Με την παρουσία των μελών της οικογένειάς του και του πολιτικού κόσμου, η Βουλή τίμησε χθες τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Στο "δημιουργό και πρωταγωνιστή της Ιστορίας" Ανδρέα Παπανδρέου, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του διαφωνούσε με πολλές επιλογές του, ωστόσο του αναγνωρίζει πολλές από τις πολιτικές πράξεις του. Κριτική ήταν η προσέγγιση της γγ του ΚΚΕ. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Α. Παπανδρέου αναγνώρισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.Στο μεγαλείο και το πάθος του Α. Παπανδρέου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.

Ο Σήφης Βαρδινογιάννης κατέθεσε αγωγή κατά του αδελφού του Βαρδή.

Νέα διένεξη στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ο Σήφης Βαρδινογιάννης κατέθεσε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή κατά του αδελφού του Βαρδή, αξιώνοντας την επιστροφή μετοχών της ΧΙΟΣ ΜΠΑΝΚ, τις οποίες όπως ισχυρίζεται ο ενάγων τις παρακρατεί παράνομα ο εναγόμενος. Η αγωγή προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 29 Απριλίου 1999.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρώτη θέση στον Β` ομιλο της πρώτης φάσης του Μουντιάλ πήρε η Ιταλία, αφού επικράτησε με 2-1 της αντίστοιχης της Αυστρίας.

Την πρώτη θέση στον Β` ομιλο της πρώτης φάσης του Μουντιάλ πήρε η Ιταλία, αφού επικράτησε με 2-1 της αντίστοιχης της Αυστρίας. Εν τω μεταξύ και η εθνική ομάδα της Χιλής, από τον ίδιο όμιλο, προκρίθηκε στους ``16`` του Μουντιάλ '98, παρά το ότι δεν κατάφερε να κερδίσει το Καμερούν, με το οποίο αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1.

Με το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού ανοίγει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Ενα μεγάλο ντέρμπι θα διεξαχθεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας, η κλήρωση της οποίας έγινε στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό.Οσο για τα υπόλοιπα ντέρμπι ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Αρη την 5η ημέρα, ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ την 6η,η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό την 7η,ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό την 12η, ενώ ο πρώτος γύρος αλλά και η κανονική περίοδος θα κλείσουν με τους αγώνες ΑΕΚ- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,47 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,25, γαλλικό φράγκο προς 51,08, λίρα Αγγλίας προς 512,98, ελβετικό φράγκο προς 205,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,38, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,57, τη λίρα Κύπρου προς 587,82 και την ECU προς 338,88 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν παροδικές καταιγίδες στα βόρεια και πιθανόν στα κεντρικά και τα ορεινά της Πελοπονήσου.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο τοπικά μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 19 με 37,στο Ιόνιο 21 με 34 και στο Αιγαίο 22 με 32 βαθμούς.Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα προβλέπεται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 22 με 37 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 21 με 35 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 24 June 1998 - 7:00:07 UTC