Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απορρίφθηκε η πρόταση για εξεταστική επιτροπή για ΔΕΗ Φλώρινας.
- Συνεχίζονται για 4η μέρα οι γενικές εξετάσεις.
- Διήμερη επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
- Υπο τον πρωθυπουργό συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία ΠΑΣΟΚ.
- Δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση για τη βόμβα στην Τράπεζα Πίστεως.
- Με Σημίτη και Πάγκαλο συναντήθηκε χθές ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.
- Ειδική συνεδρίαση σήμερα της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Ρουμανία εξασφάλισε ουσιαστικά την πρώτη θέση στον Ζ`όμιλο του Μουντιάλ, μετά την νίκη της επί της Αγγλίας με 2-1.
- Την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΑΕ,ανακοίνωσε ο Στέλιος Σφακιανάκης.
- Με τον Παναγιώτη Φασούλα,συνεχίζει η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών την προετοιμασία της,ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απορρίφθηκε η πρόταση για εξεταστική επιτροπή για ΔΕΗ Φλώρινας.

Με 131 ψήφους κατά, έναντι 113 υπέρ απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη μονάδα της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Ενάντια στην πρόταση ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και υπέρ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενω ένας βουλευτής δήλωσε παρών. Της ψηφοφορίας απουσίαζαν αρκετοί βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων. Οι τόνοι στη Βουλή ανέβηκαν λίγο πριν την ψηφοφορία με την έντονη φραστική αντιπαράθεση της υπουργού Ανάπτυξης Βάσως Παπανδρέου και του προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα.

Συνεχίζονται για 4η μέρα οι γενικές εξετάσεις.

Τέταρτη μέρα των γενικών εξετάσεων σήμερα με τους υποψήφιους της Δ' δέσμης να διαγωνίζονται στο μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας. Αύριο οι υποψήφιοι της Α' δέσμης θα διαγωνιστούν στα Μαθηματικά, της Β' στη Βιολογία και της Γ' στην Ιστορία. Μέλη της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών δήλωσαν ότι υπήρξε ασαφής διατύπωση στο 3ο ζήτημα στο μάθημα της Φυσικής, που διαγωνίστηκαν χθες οι υποψήφιοι. Επίσης, σύμφωνα με την Ενωση Φιλολόγων το αδίδακτο κείμενο στα Αρχαία, ήταν δυσκολότερο από πέρσι.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Μπλάκογια Χατζίνσκι, ο οποίος θα έχει με τον Ελληνα ομόλογό του, Θεόδωρο Πάγκαλο, σύμφωνα με πληροφορίες, συνομιλίες για τις εξελίξεις στο Κόσοβο, αλλά και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Υπο τον πρωθυπουργό συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία ΠΑΣΟΚ.

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις καθώς και η προετοιμασία του κόμματος ενόψει των δημοτικών εκλογών είναι το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ που θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι υπο την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του Κινήματος Κώστα Σημίτη.

Δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση για τη βόμβα στην Τράπεζα Πίστεως.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας που έγινε χθες το βράδι έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στον Αγιο Ελευθέριο. Η αστυνομία εκτιμά ότι δράστες είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Οπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για ισχυρό αυτοσχέδιο ωρολογιακό μηχανισμό.

Με Σημίτη και Πάγκαλο συναντήθηκε χθές ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Ολο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά και οι εξελίξεις στο Κόσοβο εξετάστηκαν στις συνομιλίες, που είχε ο νεοδιορισθέντας πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, μέχρι πρότινος προσωπικός απεσταλμένος του προέδρου Μπιλ Κλίντον για το Κυπριακό, χθες στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδική συνεδρίαση σήμερα της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βουλή. Για τον μεγάλο πολιτικό ηγέτη θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Χθες ο πρωθυπουργός εγκαινίασε στο Ζάππειο την έκθεση φωτογραφικών και άλλων ντοκουμέντων από τη ζωή του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και μεγάλου Ελληνα πολιτικού. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον άνθρωπο Ανδρέα Παπανδρέο, αλλά και στο σημαντικό πολιτικό του έργο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρουμανία εξασφάλισε ουσιαστικά την πρώτη θέση στον Ζ`όμιλο του Μουντιάλ, μετά την νίκη της επί της Αγγλίας με 2-1.

Η Ρουμανία εξασφάλισε ουσιαστικά την πρώτη θέση στον Ζ`όμιλο του Μουντιάλ, αφού μετά την νίκη της επί της Αγγλίας με 2-1, έφθασε τους έξι βαθμούς, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της για τα προκριματικά θα αντιμετωπίσει την αδύναμη Τυνησία. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου οι Κολομβία που θα παίξει την τελευταία αγωνιστική με την Αγγλία, νίκησε την Τυνησία με 1-0 και ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση.

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΑΕ,ανακοίνωσε ο Στέλιος Σφακιανάκης.

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΑΕ λόγω του αδιεξόδου που έχει προκληθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ανακοίνωσε ο Στέλιος Σφακιανάκης. Ο παραιτηθείς πρόεδρος Ενωσης, είπε ότι θα προκηρύξει εκλογές για τις 6 Ιουλίου για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Με τον Παναγιώτη Φασούλα,συνεχίζει η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών την προετοιμασία της,ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Με παίκτη παραπάνω συνεχίζει η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών την προετοιμασία της. Ο Παναγιώτης Φασούλας ενσωματώθηκε στην αποστολή, που προετοιμάζεται ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Σήμερα, θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο της Νάουσας το παραδοσιακό διπλό μεταξύ των "άσπρων" και των "μπλε", το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και οι φίλαθλοι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,37 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,64, γαλλικό φράγκο προς 51,18, λίρα Αγγλίας προς 513,99, ελβετικό φράγκο προς 205,36, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,42, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,85, τη λίρα Κύπρου προς 587,62 και την ECU προς 339,67 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, εκτός από τη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 16 με 35 βαθμούς, στο Ιόνιο 19 με 32 και στο Αιγαίο 20 με 30 βαθμούς.Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 34 και 17 με 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 23 June 1998 - 7:00:07 UTC