Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στην Ασφάλεια κρατείται ο υπαστυνόμος-βομβιστής!
- Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τα τρία μικρά κορίτσια.
- Δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος ο Γ. Παπαντωνίου.
- Η κυβέρνηση καταδίκασε τα συνθήματα στο μνημόσυνο του Α.Παπανδρέου.
- Διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή-εισαγγελέα για τον Μητροπέτρου.
- Αύριο θα δικαστεί στη Σάμο ο 35χρονος εποχικός δασοπυροσβέστης.
- Με τον Κ.Σημίτη συναντήθηκε ο Ρ.Χόλμπρουκ.
- Ομαλά συνεχίζονται οι γενικές εξετάσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην Ασφάλεια κρατείται ο υπαστυνόμος-βομβιστής!

Στην ασφάλεια Χανίων κρατείται ο 36χρονος υπαστυνόμος Νίκος Βερναδάκης, ο οποίος κατηγορείται ότι τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του 76χρονου Ελευθερίου Δουνδουλάκη, με τον οποίο είχε κτηματικές διαφορές. Στη συνέχεια ο δράστης, που φορούσε κουκούλα, επιτέθηκε στον 76χρονο και τη συζυγό του, στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο, ένω έκαψε και το αγροτικό αυτοκίνητο του ζευγαριού. Ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τα τρία μικρά κορίτσια.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τα τρία μικρά κοριτσάκια, από τη Χαλκιδική, που ήπιαν φυτοφάρμακο. Οπως έγινε γνωστό και η μητέρα τους νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, καθώς και αυτή ήπιε από το επικίνδυνο φυτοφάρμακο. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και εξετάζει όλες τις περιπτώσεις.

Δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος ο Γ. Παπαντωνίου.

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει αταλάντευτα στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής και στις διαρθρωτικές αλλαγές, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, επανέλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου και απέδωσε τις αντιδράσεις σε μειοψηφικές ομάδες που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και βία. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιζητεί τη συναίνεση των κοινωνικών εταίρων για τις ιδιωτικοποιήσεις και σαν ένα βήμα καλής θέλησης, απέσυρε την επίμαχη διάταξη στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που προέβλεπε την κατάργηση του οκταώρου.

Η κυβέρνηση καταδίκασε τα συνθήματα στο μνημόσυνο του Α.Παπανδρέου.

Εντονα καταδίκασε η κυβέρνηση τις αποδοκιμασίες και τα συνθήματα που ακούστηκαν στο μνημόσυνο για τον Ανδρεα Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες αυτές ώς ασέβεια στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εγκαινίασε απόψε στο Ζάππειο την έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων από τη ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ αύριο θα τελεστεί στη βουλή το πολιτικό μνημόσυνο.

Διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή-εισαγγελέα για τον Μητροπέτρου.

Στο δικαστικό συμβούλιο παραπέμφθηκε τελικά το θέμα της προφυλάκισης η μή, του 25χρονου φοιτητή Κώστα Μητροπέτρου, μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα. Ο φοιτητής, κατηγορείται για πάνω από δέκα αδικήματα, ορισμένα εκ των οποίων σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος.

Αύριο θα δικαστεί στη Σάμο ο 35χρονος εποχικός δασοπυροσβέστης.

Αύριο τελικά θα δικαστεί στο αυτόφωρο Σάμου ο 35χρονος εποχικός δασοπυροσβέστης Δημήτρης Χατζηλαγός, ο οποίος φέρεται ως δράστης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το Σάββατο στην κοινότητα Κουμαράδες. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πήγε ν'ανάψει τσιγάρο και ο αέρας του πήρε τον αναπτήρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά, ενώ οι αρχές του νησιού και με βάση μαρτυρίες, κάνουν λόγο για εμπρησμό, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία.

Με τον Κ.Σημίτη συναντήθηκε ο Ρ.Χόλμπρουκ.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και την ηγεσία του υπουργείου εξωτερικών, είχε ο Αμερικανός Μεσολαβητής Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και η κατάσταση στα Βαλκάνια. Ο Αμερικανός αξιωματούχος θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Βελιγράδι, το Κόσοβο και τα Σκόπια, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση στο Κοσσυφοπέδιο.

Ομαλά συνεχίζονται οι γενικές εξετάσεις.

Με τους υποψήφιους της τέταρτης δέσμης να διαγωνίζονται στο μάθημα της πολιτικής οικονομίας, συνεχίζονται αύριο οι γενικές εξετάσεις. Σήμερα οι υποψήφιοι των δύο πρώτων δεσμών διαγωνίσθηκαν στη Φυσική και της Τρίτης στα Αρχαία. Τα θέματα χαρακτηρίσθηκαν κατανοητά και μέσα στις δυνατότητες καλά προετοιμασμένων υποψηφίων, αν και οι ερωτήσεις της φυσικής απαιτούσαν ικανότητες κρίσης, αλλά και συνδυασμού κεφαλαίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζωντανές διατήρησαν τις ελπίδες τους για πρόκριση οι παίχτες της Κολομβίας, μετά την πολύ δύσκολη επικρατησή της με 1-0 επί της αγωνιστικής Τυνησίας, σε ένα παιχνίδι που έγινε στο Μονπελιέ για τον 7ο όμιλο του Μουντιάλ ποδοσφαίρου. Δεν είναι πρώτη φορά που σε ένα παιχνίδι του Μουντιάλ '98 όλα δείχνουν ότι θα λείξει ισόπαλο χωρίς τέρματα -και όχι λόγω δυνατών αμυντικών γραμμών, αλλά ανικανότητας των επιθετικών. Ετσι, έγινε και στο παιχνίδι αυτό, καθώς οι δύο ομάδες είχαν πολλές και μεγάλες ευκαιρίες αλλά οι επιθετικοί αδυνατούσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δύχτια. Κάτι που τελικά έγινε στο 84 από Πρεσιάδο για τους Κολομβιανούς. Κολομβιανοί, που έχουν μέτρια φυσική κατάσταση και είναι ίσως το πιο αδύνατο σημείο τους, καθώς δεν έχουν και τους παίχτες του παρελθώντος. Οι Τυνήσιοι είχαν καλή φυσική κατάσταση, αλλά όχι την ποδοσφαιρική παιδεία για ενα τέτοιο τουρνουά. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο διαιτητής ακύρωσε χωρίς κανένα λόγο ένα δεύτερο τέρμα των Κολομβιανών στο 90, μία απόφαση που ίσως στοιχίσει στους λατινοαμερικανούς στη συνέχεια.

Στην απόκτηση ξένου λίμπερο και επιτελικού μέσου έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του, ο προπονητής της ΑΕΚ Στεπάνοβιτς, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πάτρικ Κομνηνό, του ζήτησε οπωσδήποτε την πραγματοποίηση δύο μεταγραφών στις συγκεκριμένες θέσεις. Ετσι, όπως όλα δείχνουν ο Στεπάνοβιτς δεν υπολογίζει τον Αντον Ντόμπος και προσπαθεί να καλύψει πάση θυσία το κενό του Στέλιου Μανωλά. Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Πάντιτς, με την προϋπόθεση ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης θα ρείξει αισθητά τις απαιτήσεις της. Τέλος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο βοηθός του Στεπάνοβιτς θα είναι Γερμανός, ενώ επικρατέστερος για την θέση, φέρεται ο Τίμο Τσανλάϊντερ, ο οποίος υπήρξε παίχτης της Ενωσης την εποχή του Φάντροκ.

Διερευνητική κίνηση της διοίκησης του Ολυμπιακού, προς τους διοικούντες την Φενέρ Μπαχτσέ, φέρεται σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο ότι έγινε σήμερα, προκειμένου να μάθουν οι ``ερυθρόλευκοι`` αν παραχωρείται και πόσο κοστίζει ο διεθνής Νιγηριανός μεσοεπιθετικός της τουρκικής ομάδας, Τζέϊ-Τζέϊ Οκότσα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει στο αυριανό της φύλλο, η τουρκική εφημερίδα ``Μιλιέτ`` ο πρόεδρος της Φενέρ Μπαχτσέ, Αλί Γιλντιρίμ, δέχθηκε τηλεφώνημα από την Αθήνα για τον Οκότσα. Ο Νιγηριανός άσος πριν από μερικούς μήνες, υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Φενέρ Μπαχτσέ, έναντι 450 περίπου εκατομμυρίων δραχμών και πρόθεση των Τούρκων είναι να μην τον παραχωρήσουν.

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΑΕ λόγω του αδιεξόδου που έχει προκληθεί στο ελληνικό ποδόσφιρο, ανακοίνωσε σήμερα ο Στέλιος Σφακιανάκης. Ο παραιτηθείς πρόεδρος Ενωσης, είπε ότι θα προκηρύξει εκλογές για τις 6 Ιουλίου για την ανάδειξη νέας διοίκησης και άφησε αιχμές κατά του κ. αντιπροέδρου της ΕΠΑΕ, Βίκτωρα Μητρόπουλο. Ο τελευταίος σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι θα ήταν αστειότητα αν η θητεία του ΔΣ της Ενωσης καθοριζόταν από τον εκάστοτε πρόεδρο.

Με ... παίκτη παραπάνω συνεχίζει από σήμερα η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών την προετοιμασία της. Ο Παναγιώτης Φασούλας πήγε το απόγευμα στη Νάουσα και ενσωματώθηκε στην αποστολή, η οποία προετοιμάζεται ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Την Τετάρτη θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο της Νάουσας το παραδοσιακό διπλό μεταξύ των ``άσπρων`` και των ``μπλε``, το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και οι φίλαθλοι.

Την αντίθεσή τους για την απόφαση της ΕΟΚ να απαγορεύει στους προπονητές να σηκώνονται από το πάγκο της ομάδας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα παρά μόνο στα τάιμ άουτ, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών. Ο ΣΕΠΚ στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το μέτρο αυτό είναι αντίθετο από τους κανονισμούς της διεθνούς ομοσπονδίας, ενώ επισημαίνει με τέτοιες αποφάσεις ... χρυσώνεται το χάπι και δεν αντιμετωπίζονται από τη ρίζα τους, τα κρούσματα της βίας στα γήπεδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,37 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,64, γαλλικό φράγκο προς 51,18, λίρα Αγγλίας προς 513,99, ελβετικό φράγκο προς 205,36, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,42, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,85, τη λίρα Κύπρου προς 587,62 και την ECU προς 339,67 δραχμές.

Επιφυλακτική παρουσιάστηκε σήμερα η Χρηματιστηριακή Αγορά, παρά τη θετική έκβαση του θέματος της Ιονικής Τράπεζας. Ο γενικός δείκτης τιμών, αν και στην αρχή των συναλλαγών, σημείωνε ισχυρή άνοδο 2,60%, έκλεισε τελικά στις 2.417,97 μονάδες, με απώλειες 1,38%. Με πτώση έκλεισαν και οι μετοχές της Εμπορικής και της Ιονικής Τράπεζας. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 45,7 δισ. δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, εκτός από τη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 16 με 35 βαθμούς, στο Ιόνιο 19 με 32 και στο Αιγαίο 20 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 34 και 17 με 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 22 June 1998 - 20:00:07 UTC