Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τελευταία ημέρα σήμερα του διαγωνισμού πρόσληψης εκπαιδευτικών.
- Διαβεβαιώσεις για ομαλή διεξαγωγή των φετινών γενικών εξετάσεων.
- Και ελληνικά αεροσκάφη στην άσκηση του ΝΑΤΟ σε ΠΓΔΜ και Αλβανία.
- Εμμένει η Ελλάδα στις θέσεις της για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.
- Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία στην Ιονική.
- Ευθύνες στην τουρκική πλευρά στο Κυπριακό επιρρίπτει ο Ν. Μπέρνς.
- Αναστέλει τη δράση της η οργάνωση "Εμπρηστές Συνείδησης".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Θρίαμβος της Ελλάδας στους Βαλκανικούς αγώνες στίβου στο Βελιγράδι.
- Η εθνική ομάδα της Κροατίας πέτυχε τη πρώτη νίκη της στα τελικά παγκοσμίου κυπέλλου επί της Τζαμάικα με 3-1.
- O Ιάλυσος, με τον Αγιο Νικόλαο και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πιερικό από τους δύο ομίλους, κέρδισαν την άνοδό τους στην Β'εθνική.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τελευταία ημέρα σήμερα του διαγωνισμού πρόσληψης εκπαιδευτικών.

Ολοκληρώνεται σήμερα ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Εξω απο τα εξεταστικά κέντρα επικρατεί ηρεμία, σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες, όπου είχαν σημειωθεί επεισόδια. Χθες στα Πατήσια και στις Σέρρες συνελήφθησαν 13 άτομα. Κατά τη χθεσινή μέρα το ποσοστό συμμετοχής στο διαγωνισμό έφτασε το 63,3%, ενω σήμερα αναμένεταινα ειναι ακόμα μεγαλύτερο. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνολικής επανάληψης του διαγωνισμού και διεψευσε οτι υπήρξαν καταγγελίες για χαλαρή επιτήρηση.

Διαβεβαιώσεις για ομαλή διεξαγωγή των φετινών γενικών εξετάσεων.

Καθηγητές και υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνουν τους 150.000 υποψηφίους των φετινών γενικών εξετάσεων οτι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εξετάσεις αρχίζουν την Παρασκευή με το μάθημα της Εκθεσης για όλες τις δέσμες και ολοκληρώνονται στις 27 Ιουνίου με τα Μαθηματικά της Δ' δέσμης. Φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εισαχθούν 61.979, που ειναι περισσότεροι απο κάθε άλλη φορά.

Και ελληνικά αεροσκάφη στην άσκηση του ΝΑΤΟ σε ΠΓΔΜ και Αλβανία.

Με δυο αεροσκάφη F-16 συμμετέχει η χώρα μας στα αεροπορικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ στην Αλβανία και στην ΠΓΔΜ, που άρχισαν το πρωί και στόχο έχουν να πιέσουν το Βελιγράδι για την εξεύρεση λύσης στο Κόσοβο. Στην άσκηση, που φέρει την επωνυμία "Αποφασιμένο γεράκι", θα συμμετάσχουν 40 αεροσκάφη και ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν τα AWACS που σταθμεύουν στη νατοϊκή βάση του Ακτίου.

Εμμένει η Ελλάδα στις θέσεις της για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.

Η Ελλάδα εμμένει στις θέσεις της για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και δεν πρόκειται να δεχθεί στη σύνοδο κορυφής, που αρχίζει σήμερα στο Κάρντιφ τη βελτίωση των συμπερασμάτων της συνόδου του Λουξεμβούργου σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Αγκυρας και την ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου. Την αμετακίνητη θέση της χώρας μας κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στο Βρετανό ομόλογό του, Τόνι Μπλέρ, με τον οποίο συναντήθηκε το Σάββατο στο Λονδίνο.

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία στην Ιονική.

Οι εργαζόμενοι στην Ιονική συνεχίζουν σήμερα με 24ωρη απεργία τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους. Το απόγευμα στη γενική τους συνέλευση θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Ιονικής κατηγόρησε την κυβέρνηση και τη διοίκηση της Εμπορικής οτι αρνούνται να καλύψουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην Τράπεζα. Σήμερα, θα συνεδριάσει επίσης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ με θέμα τις ποινικοποιήσεις των απεργιών.

Ευθύνες στην τουρκική πλευρά στο Κυπριακό επιρρίπτει ο Ν. Μπέρνς.

Το Ραούφ Ντενκτάς προσωπικά και την Τουρκία θεωρεί υπεύθυνους για το αδιέξοδο στο Κυπριακό ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολας Μπέρνς σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο Αμερικανός διπλωμάτης δηλώνει απερίφραστα οτι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν ως αρχηγό κράτους τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ενω ειναι σαφής και ξεκάθαρος ως προς την ελληνικότητα των τεσσάρων νησιών που πρόσφατα αμφισβήτησε η Τουρκία. Επίσης υπογραμμίζει τον εποικοδομητικό ρόλο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στο Κοσσυφοπέδιο.

Αναστέλει τη δράση της η οργάνωση "Εμπρηστές Συνείδησης".

Την αναστολή της δράσης της ανακοινώνει με προκήρυξη, που έστειλε στην εφημερίδα ΑΘΗΝΑΙΚΗ η οργάνωση "Εμπρηστές Συνείδησης", αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη για 62 συνολικά εμπρησμούς, με μολότοφ ή γκαζάκια, που έγιναν σε σχεδόν ενα χρόνο στην Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θρίαμβος της Ελλάδας στους Βαλκανικούς αγώνες στίβου στο Βελιγράδι.

Θρίαμβος της Ελλάδας στους Βαλκανικούς αγώνες στίβου που ολοκληρώθηκαν στο Βελιγράδι. Στη δεύτερη και τελευταία ημέρα των αγώνων, η χώρα μας κατέκτησε 8 χρυσά, 6 ασημένια και 4 χάλκινα μετάλλια. Με αυτά τα μετάλλια η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση των αγώνων στους άνδρες με 157 βαθμούς, αλλά και τη δεύτερη θέση στις γυναίκες με 149.5 βαθμούς.

Η εθνική ομάδα της Κροατίας πέτυχε τη πρώτη νίκη της στα τελικά παγκοσμίου κυπέλλου επί της Τζαμάικα με 3-1.

Η εθνική ομάδα της Κροατίας πέτυχε τη πρώτη νίκη της στα τελικά παγκοσμίου κυπέλλου επί της Τζαμάικα με 3-1. Χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοση της, η εθνική ομάδα της Αργεντινής ξεκίνησε με νίκη τους αγώνες της στο Μουντιάλ '98, αφού επικράτησε με 1-0 της Ιαπωνίας. Δυσκολεύτηκε αλλά τελικά τα κατάφερε η Γιουγκοσλαβία που νίκησε με 1-0 το Ιράν στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων, για τον ΣΤ' όμιλο του παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας.

O Ιάλυσος, με τον Αγιο Νικόλαο και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πιερικό από τους δύο ομίλους, κέρδισαν την άνοδό τους στην Β'εθνική.

Με την διεξαγωγή της 30ης ημέρας, ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Γ' εθνικής, σε Νότιο και Βόρειο όμιλο. Οι τέσσερις ομάδες που κέρδισαν την άνοδό τους στην Β' εθνική είναι ο Ιάλυσος με τον Αγιο Νικόλαο (Νότιος Ομιλος) και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πιερικό (Βόρειος Ομιλος).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,61 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,87, γαλλικό φράγκο προς 51,57, λίρα Αγγλίας προς 510,24, ελβετικό φράγκο προς 209,09, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,55, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,72, τη λίρα Κύπρου προς 585,22 και την ECU προς 341,14 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στα πελάγη μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 16 με 32 και στα νησιά 18 με 29 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός και στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη,ενώ το απόγευμα στη συμπρωτεύουσα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 19 με 31 και στη Θεσσαλονίκη 17 με 29 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 15 June 1998 - 7:00:07 UTC