Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επεισόδια το πρωί από αδιόριστους εκπαιδευτικούς και αστυνομικούς.
- Αρχίζει στο Κάρντιφ της Ουαλίας η σύνοδος κορυφής της ΕΕ.
- Συνέντευξη Πάγκαλου σε τουρκική εφημερίδα.
- Επίσημη πρόσκληση στον Βαρθολομαίο απηύθυνε ο Χριστόδουλος.
- Απεργούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην Ιονική.
- Ολοκληρώθηκε στην Πάτρα το 4ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
- Τα μεγάλα εθνικά θέματα απασχόλησαν τη βουλή των εφήβων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επεισόδια το πρωί από αδιόριστους εκπαιδευτικούς και αστυνομικούς.

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί, για αρκετές ώρες, στην περιοχή Πατησίων στην Αθήνα μεταξύ αστυνομικών και αδιόριστων εκπαιδευτικών. Σε συμπαράσταση των εκπαιδευτικών βρίσκονταν φοιτητές και οικοδόμοι, ενώ αναμεσά τους είχαν παρεσφρύσει και ομάδες αναρχικών. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και συνελήφθησαν εννέα άτομα που αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα. Ενταση σημειώθηκε έξω από τα εξεταστικά κέντρα και άλλων πόλεων. Σήμερα, πάντως, η συμμετοχή των υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ήταν αυξημένη σε σχέση με χθες και ξεπέρασε το 63%. Αύριο τελευταία ημέρα των εξετάσεων η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλλει 24ώρη απεργία.

Αρχίζει στο Κάρντιφ της Ουαλίας η σύνοδος κορυφής της ΕΕ.

Αρχίζει στο Κάρντιφ της Ουαλίας η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη διάρκεια της οποίας η βρετανική προεδρία αναμένεται να θέσει το ζήτημα των σχέσεων της Τουρκίας με την Κοινότητα. Πάντως, η ελληνική πλευρά θα επαναλάβει τις μέχρι τώρα διακηρυγμένες θέσεις της, όπως κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και στο Βρετανό ομολογό του Τόνι Μπλέρ, με τον οποίο συναντήθηκε στο Λονδίνο.

Συνέντευξη Πάγκαλου σε τουρκική εφημερίδα.

Η υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου είναι το μοναδικό διαπραγματεύσιμο ζήτημα τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην τουρκική εφημερίδα ``Τζουμχουριέτ``. Ο κ. Πάγκαλος αναφέρει ότι το πρόβλημα της Τουρκίας ξεκινά από το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και σημειώνει ότι θα ζητηθεί από την Αγκυρα να το αναγνωρίσει στην πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Επίσημη πρόσκληση στον Βαρθολομαίο απηύθυνε ο Χριστόδουλος.

Επίσημη πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Εκκλησία της Ελλάδας απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, ο οποίος επισκέπτεται το Φανάρι. Οι δύο ιεράρχες συλλειτούργησαν σήμερα στον πατριαρχιακό ναό του Αγίου Γεωργίου και αντάλλαξαν σκέψεις για τις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Ελληνική Εκκλησία αλλά και για τον τρόπο άσκησης του έργου τους.

Απεργούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην Ιονική.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλλει για τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην Ιονική, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ με θέμα τις ποινικοποιήσεις των απεργιών.

Ολοκληρώθηκε στην Πάτρα το 4ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Ολοκληρώθηκαν στην Πάτρα οι εργασίες του 4ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ με την ψηφοφορία που άρχισε το απόγευμα για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο το πρωί, ενώ εκτιμάται ότι θα επικρατήσουν πλήρως οι υποψήφιοι που πρόσκεινται στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Γιάννη Οικονόμου.

Τα μεγάλα εθνικά θέματα απασχόλησαν τη βουλή των εφήβων.

Τα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, η παιδεία, το περιβάλλον και η οικονομία ήταν στο επίκεντρο των προβλημάτων που απασχόλησαν τους έφηβους βουλευτές, οι οποίοι συνεδρίασαν στις έξι κοινοβουλευτικές επιτροπές στη Βουλή. Οι εργασίες των επιτροπών θα συνεχιστούν το πρωί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς να ικανοποιήσει με την αποδοσή της ιδιαίτερα, η εθνική της Αργεντινής, ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στο Μουντιάλ ποδοσφαίρου, που διεξάγεται στη Γαλλία, κατάφερε να επικρατήσει δύσκολα με 1-0 επί της μαχητικής Ιαπωνίας, με τέρμα που σημείωσε με έξοχο τρόπο ο Μπατιστούτα στο 28. Λίγο αργότερα, η Γιουγκοσλαβία κατάφερε να νικήσει με ένα φάουλ του Μιχαίλοβιτς στο 72 το άπειρο Ιράν.

Πέντε χρυσά, άλλα τόσα ασημένια και δύο χαλκινα μετάλλια είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας στη δεύτερη ημέρα των βαλκανικών αγώνων, που διεξάγονται στο Βελιγράδι. Στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε η Παπασωτηρίου στο έπταθλο γυναικών με 5.702 βαθμούς, η Τσεντεμείδου στη σφαιροβολία με βολή στα 17.78 μέτρα, ο Γεντέκος στη σφύρα με 71.22, ο Δημότσιος στα 200 μέτρα με 21.27 και στο τριπλούν ο Λένης με άλμα στα 16.62 μέτρα.

Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών έχασε από την αντίστοιχη της Ιταλίας με 3-0 σετ (15-6, 15-11, 15-13) στον δεύτερο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, για το παγκόσμιο Λιγκ. Το ματς έγινε στο ``Χαλκιοπούλειο`` της Λαμίας παρουσία περίπου 2.000 θεατών.

Με την διεξαγωγή της 30ης ημέρας, ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Γ' εθνικής, σε Νότιο και Βόρειο όμιλο. Οι τέσσερις ομάδες που κέρδισαν την άνοδό τους στην Β' εθνική είναι ο Ιάλυσος με τον Αγιο Νικόλαο (Νότιος Ομιλος) και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πιερικό (Βόρειος Ομιλος). Οι 12 ομάδες που στην νέα περίοδο θα αγωνίζονται στην Δ' εθνική είναι οι: Εργοτέλης, Κόρινθος, Πάμισος, Κέρκυρα, Αγία Ελεούσα, Πύργος (Ν.Ομιλος) και οι: Ορφέας Αλεξανδρούπολης Ορέστης Ορεστιάδας, Τύρναβος, Αγροτικός Αστέρας, Απόλλων Λάρισας, Αρτα (Β.Ομιλος) Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος: Νότιος όμιλος: Πύργος-Κέρκυρα 0-2 α.α., Αγία Ελεούσα -Πάμισος 0-2 Αιολικός-Αγιος Νικόλαος 1-0 Κερατσίνι-Κόρινθος 11- 1 Ιάλυσος-Αιγάλεω 4-1 Ναυπακτιακός-Παναιγιάλειος 6-2 ΕΑΡ-Μαρκό 1- 4. Βόρειος όμιλος: Κοζάνη-Απόλλων Λάρισας 2-1, Αμπελόκηποι-Νάουσα 0- 0 Αρτα-Ορφέας Αλεξ/λης 2-4 Ολυμπιακός Βόλου-Γιάννινα 3-1 Ορέστης Ορεστ.-Αγρ. Αστέρας 1-1 Τύρναβος-Αετός Σκύδρας 1-0 Πρέβεζα-Πιερικός 4- 1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,61 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,87, γαλλικό φράγκο προς 51,57, λίρα Αγγλίας προς 510,24, ελβετικό φράγκο προς 209,09, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,55, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,72, τη λίρα Κύπρου προς 585,22 και την ECU προς 341,14 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα θα συννεφιάσει στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 16 έως 32 βαθμούς και στα νησιά από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός και στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ενώ το απόγευμα στη συμπρωτεύουσα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 19 έως 31 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 14 June 1998 - 19:00:08 UTC