Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στα δικαστήρια θα κριθεί η εγκυρότητα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
- Δεν αναμένονται αλλαγές στις σχέσεις Τουρκίας-Ευρώπης.
- Εμπορικό πλοίο κρατούν οι τουρκικές αρχές.
- Τραγικό δυστύχημα στον Εβρο, με δύο νεκρούς στρατιώτες.
- Βουτιά... βάθους 5,84% έκανε το Χρηματιστήριο.
- Πολύωρες συνομιλίες είχαν στο Φανάρι Βαρθολομαίος-Χριστόδουλος.
- Μεγάλη φωτιά στο κέντρο της Αθήνας σε σούπερ μάρκετ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στα δικαστήρια θα κριθεί η εγκυρότητα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Με μαζικές προσφυγές ακυρότητας του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, που ολοκληρώθηκε σήμερα, απειλούν τώρα δάσκαλοι και καθηγητές. Δεν υπάρχει θέμα ακυρότητας, ούτε περίπτωση επανάληψης του διαγωνισμού, απαντά η κυβέρνηση. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι εννέα συλληφθέντες σε επεισόδια έξω από εξεταστικά κέντρα. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Στο μεταξύ για τις 28 Ιουνίου αναβλήθηκε στο αυτόφωρο η δίκη των έξι εκπαιδευτικών που συνελήφθησαν την πρώτη μέρα του διαγωνισμού.

Δεν αναμένονται αλλαγές στις σχέσεις Τουρκίας-Ευρώπης.

Δεν αναμένονται αλλαγές στις σχέσεις Τουρκίας-Ευρώπης, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής του Κάρντιφ, καθώς η ελληνική πλευρά εμμένει στην εφαρμογή των αποφάσεων του συμβουλίου του Λουξεμβούργου, δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής προεδρίας, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να τουρκοποιήσουμε το συμβούλιο, αφού υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα για συζήτηση. Στο κενό πέφτουν επίσης και οι απειλές του Ζακ Σιράκ για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματέυσεων με την Κύπρο, καθώς οι 15 δεν υιοθετούν τις απόψεις του γάλλου προέδρου.

Εμπορικό πλοίο κρατούν οι τουρκικές αρχές.

Στα Δαρδανέλια κρατείται από τις τουρκικές αρχές υπό σημαία Μάλτας εμπορικό πλοίο, στο οποίο γίνεται νηοψία, για να διαπιστωθεί αν μεταφέρει τμήματα των ρωσικών πυραύλων S-300, στη Κύπρο. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΑΤΟΛΗ, μετέδωσε ότι στο πλοίο βρέθηκαν επτά πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων, αλλά δεν διευκρινίστηκε αν αυτές ανήκουν στους S-300. Η είδηση διαψεύσθηκε από τη Ρωσία.Την ίδια ώρα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε παραβιάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας κοντά στη Γαύδο.

Τραγικό δυστύχημα στον Εβρο, με δύο νεκρούς στρατιώτες.

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το τραγικό δυστύχημα στον Εβρο, με ένα λοχία και ένα στρατιώτη νεκρούς και άλλον ένα στρατιώτη σοβαρά τραυματία, από έκρηξη νάρκης, στη διάρκεια εργασιών άρσης ναρκοπεδίου. Νεκροί είναι ο λοχίας Στέφανος Πιτικάκης 26 ετών και ο στρατιώτης Χρήστος Παλυβίδας, 20 ετών και σοβαρά τραυματίας ο στρατιώτης, Ιωάννης Λυγερός, 25 ετών.

Βουτιά... βάθους 5,84% έκανε το Χρηματιστήριο.

Βουτιά σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επηρεάσθηκε από τη γενικότερη αναταραχή των ασιατικών χρηματαγορών, λόγω της τραγικής κατάστασης της ιαπωνικής οικονομίας. Ο γενικός δείκτης σημείωσε πτώση 5.84%, ενώ κάποια στιγμή πλησίασε το 7%. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στην Ιονική, αποφάσισαν και νέα 24ωρη απεργία για αύριο.

Πολύωρες συνομιλίες είχαν στο Φανάρι Βαρθολομαίος-Χριστόδουλος.

Πολύωρες συνομιλίες είχαν στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος. Στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν οι σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την εκκλησία της Ελλάδος και η λειτουργία γραφείου του πατριαρχικού θρόνου στην Αθήνα.

Μεγάλη φωτιά στο κέντρο της Αθήνας σε σούπερ μάρκετ.

Μικροπανικός επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις αποθήκες του σούπερ μάρκετ Μπαζάρ, κοντά στο Μινιόν. Λόγω των εύφλεκτων υλικών η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και υπήρξε κίνδυνος επέκτασής της. Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας όμως, με 13 οχήματα και 40 πυροσβέστες, είχε σαν αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτέλους είδαμε πραγματικό ποδόσφαιρο στο Μουντιάλ ποδοσφαίρου της Γαλλίας. Επρεπε να έρθουν οι "γιοι του δράκου" από τη Ρουμανία και οι τεχνίτες της Κολομβίας για να δούμε ποδοσφαιριστές να "τρώνε σίδερα" και κυρίως της Ρουμανίας, που είχαν στο... βλέμμα τους τη σιγουριά του νικητή. Μπορεί το παιχνίδι, που έγινε για τον 7ο όμιλο, να κρίθηκε με ένα εκπληκτικό τέρμα του Ιλιε στο 45'αφού προηγουμένως άδειασε την άμυνα της Κολομβίας, αλλά από την αρχή μέχρι το τέλος οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο. Η ομάδα του Ιορντανέσκου διαβασμένη, σοβαρή και αποφασισμένη δεν άφησε και πολλά περιθώρεια στους παίχτες της Κολομβίας, αφού εξουδετέρωσε τα ατού της και δούλεψε για τη νίκη, όπως πρέπει να κάνουν όλες οι προηγμένες ποδοσφαιρικά δυνάμεις.

Σχετικά άνετα επικράτησε η Αγγλία επί της αδύνατης Τυνησίας με 2-0, μετά από ένα μέτριο σε γενικές γραμμές παιχνίδι για τον 7ο όμιλο. Οι Αγγλοι μπήκαν πολύ συντηρητικά στο παιχνίδι και μετά το πρώτο 20λεπτο άρχισαν να πιέζουν την ομάδα της Τυνησίας, που είχε ως καλύτερο παίχτη της τον τερματοφύλακα. Το πρώτο γκολ πέτυχε ο σούπερ σκόρερ με έξοχη κεφαλιά στο 42', ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε με καλοζυγισμένο σουτ ο Σκόουλς στο 90'.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,21 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,14, γαλλικό φράγκο προς 51,63, λίρα Αγγλίας προς 513,65, ελβετικό φράγκο προς 208,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,58, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 215,27, τη λίρα Κύπρου προς 591,23 και την ECU προς 342,11 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 15 με 33 βαθμούς και στα νησιά 18 με 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 32 και 17 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 15 June 1998 - 20:00:07 UTC