Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Θετικές αντιδράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό για την υποτίμηση.
- Η κυβέρνηση δεν αναμένει σημαντικές αυξήσεις στα προϊόντα.
- Μέχρι την Παρασκευή η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
- Αρχισε η συμπλήρωση των δελτίων για τις γενικές εξετάσεις.
- Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει ολη τη χώρα.
- Ετοιμος ο νέος δημοσιουπαλληλικός κώδικας.
- Νέα προκήρυξη θέσεων απο το ΑΣΕΠ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Απόλλωνας της Αθήνας,νίκησε με 2-0 τον Αθηναϊκό στο γήπεδο της Ριζούπολης.
- Το Σάββατο 4 Απριλίου το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού.
- Με την πεποίθηση ότι θα γευτεί την πολυπόθητη πρόκριση στην παγωμένη Μόσχα, αναχωρεί το απόγευμα η αποστολή της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θετικές αντιδράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό για την υποτίμηση.

Ιδιαίτερα θετικά αντέδρασε η χρηματαγορά χθες πρώτη μέρα μετά την υποτίμηση της δραχμής. Τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά έπεσαν 6-7 μονάδες, σημειώθηκαν εισροές συναλλάγματος πάνω από 450 εκατ.δολάρια, ενω ο δείκτης του Χρηματιστηρίου έκλεισε με άνοδο 7,31%. Ευνοϊκά ήταν επίσης τα σχόλια ξένων κυβερνήσεων και διεθνών Οικονομικών Οργανισμών για την ένταξη της δραχμής στο σύστημα των ευρωπαϊκών ισοτιμιών. Ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας υποτίμησης. Η ΝΔ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τη διαρροή της πληροφορίας για την υποτίμηση.

Η κυβέρνηση δεν αναμένει σημαντικές αυξήσεις στα προϊόντα.

Ομαλή και χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις εκτιμά η κυβέρνηση οτι θα ειναι η πορεία των τιμών των προϊόντων στο προσεχές διάστημα. Η κυβέρνηση συνέστησε στους επιχειρηματίες ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και εντείνει τους ελέγχους στην αγορά, ώστε να αποφευχθούν κρούσματα κερδοσκοπίας και πληθωριστικών πιέσεων. Επίσης, αποφάσισε την άμεση αναπροσαρμογή των τιμών των καυσίμων από τα μεσάνυχτα. Το λίτρο της βενζίνης σούπερ αυξήθηκε κατά 3, 30 δρχ., της αμόλυβδης 3,5 δρχ., του πετρελαίου κίνησης 4,50 δρχ. και του πετρελαίου θέρμανσης 4,20 δρχ.

Μέχρι την Παρασκευή η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Παρατάθηκε μέχρι και την Παρασκευή η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Από αύριο όμως οι εφορίες θα παραλαμβάνουν δηλώσεις στο κανονικό ωράριο εργασίας, δηλαδή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα. Σήμερα Τρίτη είναι η τελευταία μέρα, που οι εφορίες θα παραμείνουν ανοικτές για την παραλαβή των δηλώσεων από το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Αρχισε η συμπλήρωση των δελτίων για τις γενικές εξετάσεις.

Από σήμερα έως και τις 27 Μαρτίου θα πρέπει να καταθέσουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής στις γενικές εξετάσεις οι τελειόφοιτοι λυκείου στα σχολεία όπου φοιτούν. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μέχρι και εξήντα σχολές, ενώ στο μηχανογραφικό δελτίο περιλαμβάνονται και νέα τμήματα στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει ολη τη χώρα.

Κακοκαιρία πλήττει ολη τη χώρα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες. Το πρωί χιόνισε στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου. Στο νομό Αρκαδίας, όπου πέφτει πυκνό χιόνι η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες. Αποκλεισμένα από τα χιόνια παραμένουν περίπου 25 χωριά της Ροδόπης.

Ετοιμος ο νέος δημοσιουπαλληλικός κώδικας.

Σήμερα αναμένεται να παραδοθεί από την αρμόδια επιτροπή στον υπουργό Εσωτερικών το τελικό σχέδιο του νέου δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, με το οποίο επιφέρονται ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Νέα προκήρυξη θέσεων απο το ΑΣΕΠ.

Την κάλυψη άλλων 2077 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων στους ΟΤΑ, τις νομαρχίες, τις περιφέρειες και στο υπουργείο Παιδείας προκήρυξε το ΑΣΕΠ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ειναι 20 ημερών και η έναρξη θα γνωστοποιηθεί με ιδιαίτερη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ. Το μεσημέρι συνεδριάζει η τριμελής διυπουργική επιτροπή για το θέμα των εγκρίσεων του αριθμού των εποχικών υπαλλήλων, που θα απασχοληθούν φέτος στο δημόσιο τομέα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Απόλλωνας της Αθήνας,νίκησε με 2-0 τον Αθηναϊκό στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος πήρε ο Απόλλωνας της Αθήνας, αφού σε αγώνα με τον οποίο έπεσε η ``αυλαία`` της 26ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας, νίκησε με 2-0 τον Αθηναϊκό στο γήπεδο της Ριζούπολης. Ετσι η ``ελαφρά ταξιαρχία`` ανέβηκε στην 9η θέση με 32 βαθμούς όσους έχει και η Ξάνθη, ενώ ο Αθηναϊκός παρέμεινε προτελευταίος με 20 βαθμούς. Προηγείται πάντα ο Ολυμπιακός με 67 βαθμούς, έναντι 64 του Παναθηναϊκού, 59 της ΑΕΚ και 54 του ΠΑΟΚ.

Το Σάββατο 4 Απριλίου το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού.

Το Σάββατο 4 Απριλίου θα γίνει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το καθοριστικό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για την 29η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Η διοίκηση του Ολυμπιακού σταδίου, έστειλε έγγραφο στην ΕΠΑΕ με το οποίο ζητά να γίνει ο αγώνας το Σάββατο, αντί της Κυριακής που είχε ορισθεί αρχικά, γιατί την Δευτέρα 6 του μηνός, θα διεξαχθούν στο ΟΑΚΑ οι διεθνείς αγώνες ``Σπέσιαλ Ολίμπικς``.

Με την πεποίθηση ότι θα γευτεί την πολυπόθητη πρόκριση στην παγωμένη Μόσχα, αναχωρεί το απόγευμα η αποστολή της ΑΕΚ.

Με πεποίθηση ότι θα γευτεί την πολυπόθητη πρόκριση στην παγωμένη Μόσχα, αναχωρεί το απόγευμα η αποστολή της ΑΕΚ, όπου θα δώσει τον επαναληπτικό αγώνα με τη Λοκομοτίβ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων.Στην αποστολή της ``Ενωσης`` δεν μετέχουν οι τραυματίες Κωστής, Κατσαβός και Μπατίστα, οι τιμωρημένοι Ντόμπος και Βάιος Καραγιάννης και φυσικά οι Δώνης, Τόμιτς, που δεν έχουν δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 327,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 179,84, γαλλικό φράγκο προς 53,62, λίρα Αγγλίας προς 546,86, ελβετικό φράγκο προς 221,27, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,55, τη λίρα Κύπρου προς 617,07 και την ECU προς 357,32 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και σήμερα η κακοκαιρία σ'όλη τη χώρα με χιόνια στα ορεινά και χιονόνερο στις νότιες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι πολύ ισχυροί και τοπικά πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -4 με 7 βαθμούς, στα δυτικά μηδέν με 11 και στην υπόλοιπη χώρα 1 με 10 βαθμούς.Συννεφιά με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, μέχρι θυελλώδεις ανέμους και θερμοκρασία 2 με 7 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Συννεφιά με πιθανότητα χιονόπτωσης στα ορεινά,ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 1 με 7 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 17 March 1998 - 8:00:14 UTC