Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ακαρπη η συνάντηση Τζουμάκα-αγροτών. Αγροτικές συνελεύσεις αύριο στα μπλόκα.
- Απέρριψε η Αθήνα την τουρκική πρόταση πέντε σημείων για επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών.
- Επισπεύδονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες εξυγίανσης της Ολυμπιακής. Μέχρι τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο το σχέδιο.
- Δεν είναι απολύτως ασφαλή τα τηλέφωνα, ακόμη και των υπουργών, για το απόρρητο των συνδιαλέξεων, προειδοποιεί ο υφυπουργός Μεταφορών.
- Δεν τα βρήκαν ούτε και στη δεύτερη συνάντησή τους εκπρόσωποι ΣΕΒ και ΓΣΕΕ για τη νέα σύμβαση εργασίας.
- Περίπου 1,3 εκατ.πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντοπίσθηκαν σε τρία κοντέινερς στο τελωνείο Θεσσαλονίκης.
- Συνεχίσθηκε και σήμερα η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων στην παραλιακή λεωφόρο.
- Ενοπλη ληστεία στην Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος στο Περιστέρι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ακαρπη η συνάντηση Τζουμάκα-αγροτών. Αγροτικές συνελεύσεις αύριο στα μπλόκα.

Ακαρπη απέβη η συνάντηση υπουργού Γεωργίας και αγροτών, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις. Ο κ.Τζουμάκας τόνισε ότι δεν μπορεί να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα από τον προϋπολογισμό, καθώς το σχετικό κονδύλι φτάνει το ένα τρις δρχ και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα έλθει στη βουλή το θέμα του φτηνού ντίζελ για γεωργική χρήση. Οι αγρότες δήλωσαν ότι εισέπραξαν όχι σε όλα τους τα αιτήματα, και ότι θα γίνουν συσκέψεις στα μπλόκα, ώστε να αποφασισθεί η περαιτέρω πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Απέρριψε η Αθήνα την τουρκική πρόταση πέντε σημείων για επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Η κυβέρνηση απέρριψε την τουρκική πρόταση πέντε σημείων για από κοινού προσδιορισμό των προβλημάτων του Αιγαίου, επισημοποίηση της συμφωνίας της Μαδρίτης, ανάπτυξη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, συνάντηση της ομάδας σοφών και επαφές υψηλού επιπέδου μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών.Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η τουρκική πρόταση περιλαμβάνει θέματα που ήδη αντιμετωπίζονται και επαναφέρει την πάγια θέση της Αγκυρας για εφόλης της ύλης διάλογο.

Επισπεύδονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες εξυγίανσης της Ολυμπιακής. Μέχρι τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο το σχέδιο.

Μέχρι το τέλος μηνός θα είναι έτοιμο, σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο εξυγίανσης της Ολυμπιακής και σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εργαζομένους, η κυβέρνηση θα επιβάλει δια νόμου το νέο εργασιακό καθεστώς. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διέψευσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, η Ολυμπιακή εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει δρομολόγια σε άλλες αεροπορικές εταιρίες, αν συνεχισθεί η σημερινή κατάσταση στην εταιρία.

Δεν είναι απολύτως ασφαλή τα τηλέφωνα, ακόμη και των υπουργών, για το απόρρητο των συνδιαλέξεων, προειδοποιεί ο υφυπουργός Μεταφορών.

Μην έχετε εμπιστοσύνη στα τηλέφωνα, γιατί οποιαδήποτε συσκευή, σταθερή ή κινητή, ούτε ακόμη και τα τριψήφια πορτοκαλί τηλέφωνα των υπουργών, δεν παρέχουν απόλυτη ασφάλεια, προειδοποίησε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μανώλης Λουκάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.Υπογράμμισε μάλιστα, ότι δεν θα πρέπει να δίδονται διαβαθμισμένες πληροφορίες μέσω των τηλεφωνικών δικτύων, παρά μόνο όταν οι συσκευές διαθέτουν κρυπτογραφικό σύστημα.

Δεν τα βρήκαν ούτε και στη δεύτερη συνάντησή τους εκπρόσωποι ΣΕΒ και ΓΣΕΕ για τη νέα σύμβαση εργασίας.

Δεν τα βρήκαν ούτε και στη δεύετρη συνάντηση τους εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ, για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Οι συνδικαλιστές ζήτησαν αυξήσεις της τάξης του 6 έως 7%, ενώ η πλευρά των εργοδοτών αντιπρότεινε αυξήσεις 4,5% για μονοετή σύμβαση και διορθωτικό ποσό αν συμφωνηθεί διετής σύμβαση. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τις 26 Μαρτίου, μετά το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Περίπου 1,3 εκατ.πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντοπίσθηκαν σε τρία κοντέινερς στο τελωνείο Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων ανακάλυψαν σε τρία κοντέινερ οι υπάλληλοι του τελωνείου Θεσσαλονίκης. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.300.000 πακέτα και η φοροδιαφυγή από τη μη καταβολή δασμών, ξεπερνά τα 750 εκατομμύρια δραχμές. Σημειώνεται ότι τα παραστατικά των τριών κοντέϊνερς, που προορίζονταν για τη Βουλγαρία, εμφάνιζαν το περιεχόμενο του φορτίου ως ψευδοροφές.

Συνεχίσθηκε και σήμερα η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων στην παραλιακή λεωφόρο.

Αλλο ένα αυθαίρετο κτίσμα, επί της παραλιακής λεωφόρου στην Αθήνα κατεδάφισαν οι μπουλντόζες της Νομαρχίας Αττικής. Πρόκειται για παράνομη επέκταση του καφέ "Ζέφυρος" στον Αλιμο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν κατεδαφίσεις και σε άλλα κέντρα της περιοχής.

Ενοπλη ληστεία στην Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος στο Περιστέρι.

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος στο Περιστέρι, ήταν ο στόχος νεαρού δράστη, ο οποίος αφού εμφανίσθηκε ως πελάτης, έβγαλε από μία τσάντα όπλο, με την απειλή του οποίου ανάγκασε τον ταμία να του δώσει όσα χρήματα υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των χρημάτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάνοντας το "θαύμα" της για μία ακόμα φορά η ΑΕΚ του Ιωαννίδη νίκησε και μέσα στην Κωνσταντινούπολη την Ούλκερ με 70-63, κατακτώντας έτσι μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθούν οι αγώνες αυτής της φάσης για την Ευρωλίγκα την πρώτη θέση στον ομιλό της. Η Ενωση, αν και έχανε στο ημίχρονο με δέκα πόντους διαφορά, μέσα στο καυτό "Κεμάλ Ατατούρκ" και παρουσία 12 χιλιάδων θεατών, κατάφερε βασιζόμενη στην άψογη αμυνά της να "γυρίσει" το παιχνίδι και να κατακτήσει τη πολύτιμη νίκη. Η άμυνα του Κολτεμπέλα και οι 18 πόντοι του Χατζή ήταν ότι πολυτιμότερο για αυτή τη μεγάλη νίκη επί της τουρκικής ομάδας.

Στα γραφεία της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ θα παιχτεί το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, που ξεκίνησε η ΑΕΚ κατά της ελληνικής διαιτησίας, με αφορμή τα σφυρίγματα του Καλαθενού στο κρίσιμο παιχνδίδι της Καβάλας. Οπως υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λάκης Νικολάου,, η πολυεθνική εταιρία ΕΝΙΚ, που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της ΑΕΚ, θα κάνει καταγγελία στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαικής και Διεθνούς Ομοσπονδίας κατά της ελληνικής διαιτησίας. Ο κ. Νικολάου τόνισε πως όλο το κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου καταδιώκει την ΑΕΚ, αν και ανέφερε ότι η ΑΕΚ θα συνεχίσει να έχει το ίδιο ύφος και ήθος, που έφερε η νέα διοίκηση.

Με όνειρα για επιτυχίες ανάλογες με αυτές που πέτυχε με την εθνική ομάδα της χώρας του ήρθε το μεσημέρι στην Ελλάδα ο νέος ομοσπονδιακός Ρουμάνος τεχνικός Ιορντανέσκου. Ο ικανότατος τεχνικός υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει τις ικανότητες να προκριθεί στο ΕΥΡΩ 2000, ενώ πρόσθεσε ότι στην εθνική μας θα αφοσιωθεί μετά το Μουντιάλ της Γαλλίας, στο οποίο συμμετέχει η Εθνική Ρουμανίας. Στο μεταξύ, ο Πολυχρονίου κάλεσε 18 παίχτες για το φιλικό παιχνίδι με τη Ρωσία, που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, στις 18 του μήνα. Εκτός από τους Μπορμπόκη, Ζαγοράκη και Μαχλά, που αγωνίζονται στο εξωτερικό, την εθνική θα ενισχύσουν και οι: Ατματσίδης, Κασάπης, Καλιτζάκης, Γ.Χ Γεωργιάδης, Αποστολάκης, Κωνσταντινίδης, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Γεωργάτος, Αλεξανδρής, Πουρσανίδης, Αναστασίου, Μιχόπουλος, Φραντζέσκος και Βρύζας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,27 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,67, γαλλικό φράγκο προς 47,92, λίρα Αγγλίας προς 477,41, ελβετικό φράγκο προς 200,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 237,19, τη λίρα Κύπρου προς 546,67 και την ECU προς 317,18 δραχμές.

Με μικρή υποχώρηση 0,87% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 1519,27 μονάδες, μετά τα σημαντικά κέρδη που είχε σημειώσει απο τις αρχές της εβδομάδος. Η αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και εφθασε τα 20,2 δισ. δρχ. Στη διατραπεζική αγορά στο fixing της δραχμής παρατηρήθηκαν εκροές 130 εκατ. ECU ενώ η ισοτιμία της δραχμής υποχώρησε σε ποσοστό 2,21% έναντι της ECU. Αντιθέτως σημείωσε μικρή άνοδο 0,10% έναντι του δολαρίου.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και αύριο η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, όπου ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι βόρειοι μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 19 και στο Αιγαίο 8 με 18 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 18 και 2 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 12 February 1998 - 19:00:23 UTC