Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίζουν οι αγρότες.
- Απέρριψε τις προτάσεις Τζεμ η ελληνική κυβέρνηση.
- Αρχίζει σήμερα η διήμερη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για ιδεολογικά θέματα.
- Χωρίς συμφωνία και η δεύτερη συνάντηση ΓΣΕΕ - ΣΕΒ.
- Δεν θα υποστηρίξει η ΕΔΕΚ συγκεκριμένο υποψήφιο στο δεύτερο γύρο.
- Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των δικαστικών υπαλλήλων.
- Στάσεις εργασίας των εργαζομένων στα τρόλεϊ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Περήφανη νίκη της ΑΕΚ με 70-63 επι της Ούλκερ στη Κωνσταντινούπολη. - Eκατοντάδες άνθρωποι του ποδοσφαίρου, αποχαιρέτησαν το διεθνή ποδοφαιριστή του ΠΑΟΚ, Παναγιώτη Κατσούρη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίζουν οι αγρότες.

Τον αποκλεισμό της εθνικής οδού θα αποφασίσουν, κάτα πάσα πιθανότητα, οι αγρότες στις σημερινές τους γενικές συνελεύσεις, μετά την άκαρπη συνάντηση, που είχαν χθες τα μέλη της Πανθεσσαλικής Επιτροπής με το κυβερνητικό κλιμάκιο. Σε δυναμικές κινητοποιήσεις με κατάληψη του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης και της Νομαρχίας προσανατολίζονται οι αγρότες του Εβρου, ενω την Πέμπτη οι αγρότες των Χανίων θα αποκλείσουν το λιμάνι της Σούδας.

Απέρριψε τις προτάσεις Τζεμ η ελληνική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση 5 σημείων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, για τα ελληνοτουρκικά. Η τουρκική πρόταση περιλαμβάνει τον απο κοινού προσδιορισμό των προβλημάτων του Αιγαίου επισημοποίηση της συμφωνίας της Μαδρίτης, ανάπτυξη και εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, συνεδρίαση της ομάδας Σοφών και συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών πριν απο το τέλος Μαρτίου.

Αρχίζει σήμερα η διήμερη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για ιδεολογικά θέματα.

Με εισήγηση του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, αρχίζουν στις 11 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι εργασίες της διήμερης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για θέματα ιδεολογίας, με κύριο θέμα το σοσιαλισμό και τη δημοκρατία στην Ευρώπη του 21ου αιώνα. Στη Συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Νομαρχιακών και Τομεακών Επιτροπών του κόμματος, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές, καθώς και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που λειτουργούν σε τριτοβάθμια όργανα και θεσμούς.

Χωρίς συμφωνία και η δεύτερη συνάντηση ΓΣΕΕ - ΣΕΒ.

Ακαρπη υπήρξε και η δεύτερη συνάντηση των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ, για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Οι συνδικαλιστές ζήτησαν αυξήσεις της τάξης του 6 έως 7%, ενώ η πλευρά των εργοδοτών αντιπρότεινε αυξήσεις 4, 5% για μονοετή σύμβαση και διορθωτικό ποσό αν συμφωνηθεί διετής σύμβαση. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τις 26 Μαρτίου, μετά το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Δεν θα υποστηρίξει η ΕΔΕΚ συγκεκριμένο υποψήφιο στο δεύτερο γύρο.

Η ΕΔΕΚ, το κόμμα του Βάσου Λυσσαρίδη μετά απο μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αποφάσισε να μην υποστηρίξει συγκεκριμένο υποψήφιο στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο.

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των δικαστικών υπαλλήλων.

Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των δικαστηρίων αναμένεται να δημιουργηθούν και σήμερα απο τη συνεχιζόμενη, για δεύτερη μέρα, απεργία των δικαστικών υπαλλήλων, που ζητούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

Στάσεις εργασίας των εργαζομένων στα τρόλεϊ.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν απο τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας τα τρόλεϊ, λόγω της στάσης εργασίας, που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ ζητώντας την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας που έχουν υπογράψει.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περήφανη νίκη της ΑΕΚ με 70-63 επι της Ούλκερ στη Κωνσταντινούπολη.

Περηφανή νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη πέτυχε η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ σε αγώνα για την 15η ημέρα της Ευρωλίγκα, αφού επικράτησε με 70-63 της Ούλκερ και έτσι εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 8ο όμιλο της διοργάνωσης που της δίνει πλεονέκτημα έδρας μέχρι και το φάιναλ φορ της Βαρκελόνης. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός, που αγωνίστηκε με σημαντικές ελλείψεις στην Κροατία, έχασε με 60-53 στο Σπλίτ από την Κροάσια, αλλά έχει ήδη εξασφαλίσει μία από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις στον 5ο όμιλο. Μία ακόμη ήττα γνώρισε και η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Σπόρτιγκ, αφού σε αγώνα για την 13η ημέρα της Ευρωλίγκα γυναικών έχασε με 78-41 από τη γαλλική Μπουρζ.

Eκατοντάδες άνθρωποι του ποδοσφαίρου, αποχαιρέτησαν το διεθνή ποδοφαιριστή του ΠΑΟΚ, Παναγιώτη Κατσούρη.

"Κατσούρη ζεις για πάντα ΠΑΟΚτσής". Με αυτό το σύνθημα που βροντοφώναξαν εκατοντάδες άνθρωποι του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, αποχαιρέτησαν το διεθνή ποδοφαιριστή του ΠΑΟΚ, Παναγιώτη Κατσούρη, η κηδεία του οποίου έγινε στο τρίτο νεκροταφείο Αθηνών.Το παρόν έδωσαν οι Ελληνες ποδοσφαιριστές, πολλών ομάδων Α' εθνικής αλλά και των υπολοίπων κατηγοριών, παράγοντες της ΕΠΟ της ΕΠΑΕ και φυσικά σύσσωμος ο ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,27 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,67, γαλλικό φράγκο προς 47,92, λίρα Αγγλίας προς 477,41, ελβετικό φράγκο προς 200,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 237,19, τη λίρα Κύπρου προς 546,67 και την ECU προς 317,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και σήμερα η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, όπου ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι βόρειοι μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 19 και στο Αιγαίο 8 με 18 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 18 και 2 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 13 February 1998 - 8:00:13 UTC