Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καθοριστική η σημερινή συνάντηση αγροτών - κυβέρνησης.
- Τα σχέδια των Τούρκων στην κρίση στα Ιμια.
- Μείωση του ορίου ηλικίας των συνταξιούχων για το ΕΚΑΣ.
- Μετά το πρώτο εξάμηνο 1998 αναμένεται πτώση των επιτοκίων.
- Ρήξη στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.
- Σαρανταοκτάωρη απεργία απο σήμερα των δικαστικών υπαλλήλων.
- Προειδοποιήσεις Μαντέλη για την Ολυμπιακή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μια νίκη και τρείς ηττες ο απολογισμός στους προημιτελικούς για το κύπελο κόρατς.
- Ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με 1-1 στο γήπεδο Χαριλάου από τον Αρη, γιά τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καθοριστική η σημερινή συνάντηση αγροτών - κυβέρνησης.

Σήμερα πραγματοποιείται η συνάντηση αγροτών και κυβέρνησης. Απο την έκβασή της θα κριθεί η συνέχιση ή μη των αγροτικών κινητοποιήσεων. Και χθες οι αγρότες επανέλαβαν τους αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς για λίγες ώρες της εθνικής οδού σε διάφορα σημεία. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στη Βουλή, δήλωσε οτι η κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει κάποια απο τα αιτήματα των αγροτών, υπογραμμίζοντας οτι δεν μπορεί να ικανοποιήσει το σύνολό τους, αφού το κόστος προσεγγίζει το ενα τρις δρχ. Τόνισε, επίσης, οτι δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις.

Τα σχέδια των Τούρκων στην κρίση στα Ιμια.

Ο αρχηγός του τουρκικού ναυτικού την περίοδο της κρίσης στα Ιμια αποκάλυψε οτι η Αγκυρα ηταν αποφασισμένη για πολεμική αναμέτρηση με την Ελλάδα, η οποία όμως απετράπη με την παρέμβαση του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Απαντώντας στους ισχυρισμούς του Τούρκου ναυάρχου ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, έκανε λόγο για μεθοδευμένη προσπάθεια της Αγκυρας, η οποία χρησιμοποιεί τα τουρκικά ΜΜΕ σε αποτυχημένες επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου. Επίσης τονισε οτι η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της ματαίωσε τις τουρκικές επιδιώξεις.

Μείωση του ορίου ηλικίας των συνταξιούχων για το ΕΚΑΣ.

Οσοι συνταξιούχοι έχουν συμπληρώσει το 60-ο έτος της ηλικίας τους αντί το 65-ο, που ισχυε μέχρι σήμερα θα λαμβάνουν αναδρομικά απο 1ης Ιανουαρίου το μηνιαίο Επιδοματο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ειδικότερα για συνολικά εισοδήματα από συντάξεις μέχρι του ποσού του 1.530.000 δρχ., το επίδομα ανέρχεται στις 11.900 δρχ. μηνιαίως. Για εισοδήματα από 1.530.001 έως 1.590.000 δρχ. φθάνει σε 8.930 δρχ. Από 1.590.001 έως 1.630.000 δρχ. φθάνει στις 5.960 δρχ. Από 1.630.001 έως 1.680.000 δρχ. το μηνιαίο επίδομα ανέρχεται στις 2.980 δρχ..

Μετά το πρώτο εξάμηνο 1998 αναμένεται πτώση των επιτοκίων.

Μετά το πρώτο εξαμήνο του 1998 θα αρχίσει πάλι η πτώση των επιτοκίων στα δάνεια, που χορηγούν οι τράπεζες. Την εκτίμηση αυτή έκανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Εξάλλου, μέχρι την Τρίτη η κυβέρνηση θα έχει ανακοινώσει τη νομοθετική ρύθμιση για τα "πανωτόκια". Οπως δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου, η ρύθμιση θα προβλέπει εξάμηνο ανατοκισμό και για τα παλαιότερα δάνεια χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ρήξη στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Δεν αποφεύχτηκε τελικά η ρήξη στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στη λεγόμενη "εκσυγχρονιστική" ομάδα και τις δυνάμεις που εκφράζει η πλειοψηφία του απερχόμενου κεντρικού συμβουλίου της Οργάνωσης. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, από τις διαδικασίες του Συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής της "εκσυγχρονιστικής" ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου, ανακοίνωσε την αποχώρησή τους από τις διαδικασίες του συνεδρίου, κάνοντας λόγο για συνέδριο παρωδία.

Σαρανταοκτάωρη απεργία απο σήμερα των δικαστικών υπαλλήλων.

Απεργούν σήμερα και αύριο οι δικαστικοί υπαλληλοι και οι υπάλληλοι των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων. Διεκδικούν την επανασύνδεση του επιδόματος ειδικών συνθηκων με εκείνο των δικαστικών λειτουργών, καθώς επίσης και την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.

Προειδοποιήσεις Μαντέλη για την Ολυμπιακή.

Η κυβέρνηση ειναι αποφασισμένη να εκκαθαρίσει την κατάσταση στην Ολυμπιακή Αεροπορία, επανέλαβε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πώλησής της. Ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, χαρακτήρισε αβέβαιο το μέλλον της Ολυμπιακής, εάν στο δίμηνο, που έχει καθορίσει η κυβέρνηση, δεν έχουν βρεθεί τρόποι εξυγίανσης της. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, τόνισε οτι δεν αφορά αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αλλά τον τρόπο λειτουργίας και απόδοσης των ΔΕΚΟ, η πολιτική συνολικής ανασυγκρότησης, που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια νίκη και τρείς ηττες ο απολογισμός στους προημιτελικούς για το κύπελο κόρατς.

Μόνο ικανοποιητικός δεν είναι ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στους αγώνες τους για τα κύπελλα Ευρώπης. Μία νίκη και τρείς ήττες είναι ο απολογισμός καθώς στούς πρώτους προημιτελικούς για το κύπελλο Κόρατς το Περιστέρι νίκησε με 72-68 την ιταλική Βερόνα, ενώ ο Αρης έχασε στη Θεσσαλονίκη από την Ρόμα με 80-79. Στο πλαίσιο της ευρωλίγκα ο ΠΑΟΚ έχασε στην Γαλλία από τη Λιμόζ με 77-75 στην παράταση. Στο μεταξύ η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού, στα προημιτελικά του Ρονκέτι έχασε με 75-63 από την Σοπρόν στην Ουγγαρία.

Ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με 1-1 στο γήπεδο Χαριλάου από τον Αρη, γιά τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος

Κάτω από μία συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων γιά τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.Στα άλλα παιχνίδια,ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με 1-1 στο γήπεδο Χαριλάου από τον Αρη, ο Ηρακλής συνέτριψε με 4-0 στο Καυτραντζόγλειο τον Απόλλωνα Λάρισας και στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος επεβλήθη με 4-2 του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Οι επαναληπτικοί αγώνες θα γίνουν στις 25 Φεβρουαρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,56 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,41, γαλλικό φράγκο προς 47,84, λίρα Αγγλίας προς 475,77, ελβετικό φράγκο προς 198,90, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,12, τη λίρα Κύπρου προς 548,10 και την ECU προς 316,51 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα, ενώ οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και θα είναι μέτριοι και τοπικά στα νότια ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 17 και στο Αιγαίο 7 με 16 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 16 και 2 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 12 February 1998 - 7:00:14 UTC