Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,06/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυστηρή προειδοποίηση Σημίτη προς Αρσένη στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο.
- Μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι αιτήσεις συμμετοχής στον Πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό για πρόσληψη στο δημόσιο.
- Πιέσεις Κλίντον για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις απάντησε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.
- Τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών για τη διεύρυνση της Ε.Ε.
- Μεγάλες υλικές ζημιές προκάλεσαν σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ομάδες νεαρών αργά τα μεσάνυχτα στην Πατησίων.
- Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, για την κατάσταση που επικρατεί στα παραρτήματα του ΠΙΚΠΑ στην Καρδίτσα και στις Σέρρες διέταξε ο υφυπουργός Υγείας.
- Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι στις δημοτικές εκλογές θα υποστηρίξει και πάλι το Δημήτρη Αβραμόπουλο.
- Επανεξελέγη ο Αντριου Αθενς, πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εκτακτο οικονομικό έλεγχο στην ΕΠΑΕ αποφάσισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
- Με τον αγώνα Πανηλειακού-Ολυμπιακού στον Πύργο, ανοίγει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής.
- Το ντέρμπι του Αρη με την ΑΕΚ στη Λάρισα, ξεχωρίζει στους σημερινούς αγώνες μπάσκετ της 10ης ημέρας στην Α1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυστηρή προειδοποίηση Σημίτη προς Αρσένη στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Παραμένει το χάσμα στις σχέσεις πρωθυπουργού και υπουργού Παιδείας για το θέμα του ΝΑΤΟ, μετά την αυστηρή προειδοποίηση που απηύθυνε xθές ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ.Σημίτης αναφερόμενος στη δημόσια διαφοροποίηση του κ.Αρσενη στο θέμα της νέας δομής του ΝΑΤΟ, τόνισε ότι στο μέλλον δεν θα γίνουν δεκτά τέτοια φαινόμενα. Ο κ.Αρσένης δήλωσε ότι εμμένει στις απόψεις του και κάλεσε τον πρωθυπουργό αν εκτιμά ότι δημιουργείται ζήτημα να προβεί σε κυρώσεις. Στο μεταξύ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος αναμένεται την Τετάρτη να να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της βουλής για τη νέα δομή της Συμμαχίας, ενώ οι κύριοι Πεπονής και Οικονόμου ζήτησαν να κρατηθούν στη βουλή τα ακριβή αντίγραφα της συμφωνίας. Για εν κρυπτώ συναλλαγές της κυβέρνησης σε βάρος των εθνικών μας θεμάτων, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

Μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι αιτήσεις συμμετοχής στον Πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό για πρόσληψη στο δημόσιο.

Λήγει την Τρίτη 9 του μηνός η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Φεβρουαρίου για την πρόσληψη περισσότερων απο 2.000 υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα. Στις νομαρχίες της Αττικής μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 17 χιλιάδες αιτήσεις. Τις επόμενες όμως δύο ημέρες αναμένεται να κορυφωθεί η προσέλευση των υποψηφίων.

Πιέσεις Κλίντον για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις απάντησε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Η Τουρκία πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τόνισε χθές ο αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον, σε συνάντηση που είχε στο Λευκό Οίκο, με τον προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Ζουνκέρ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ. Απο την πλευρά τους οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες τόνισαν οτι η Τουρκία στους τομείς της οικονομίας και των ανθρωπίνων δικαιώματων δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη. Παράλληλα υπογράμμισαν οτι η Αγκυρα σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Ελλαδα, πρέπει να δηλώσει ότι αποδέχεται τη δικαιοδοσία της Χάγης και να σταματήσει να απειλεί με παρεμπόδιση την πορεία ένταξης της Κύπρου.

Τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών για τη διεύρυνση της Ε.Ε.

Στο μεταξύ πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί ανάμεσα στα διπλωματικά επιτελεία των κρατών μελών της Ε.Ε. ενόψει του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών τη Δευτέρα όπου αναμένεται να συζητηθεί το σχέδιο διεύρυνσης της κοινότητας. Ελληνες διπλωμάτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το σχέδιο της λουξεμβουργιανής προεδρίας, το οποίο προβλέπει, οτι η Κύπρος θα είναι μία απο τις πρώτες υποψήφιες χώρες που θα ενταχθεί στην κοινότητα.

Μεγάλες υλικές ζημιές προκάλεσαν σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ομάδες νεαρών αργά τα μεσάνυχτα στην Πατησίων.

Επεισόδια δημιούργησαν αργά το βράδυ στη λεωφόρο Πατησίων κοντά στη φοιτητική εστία, ομάδες νεαρών. Καταστράφηκε ολοσχερώς ένα κατάστημα από πυρκαγιά που προκάλεσε βόμβα μολότοφ, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε άλλα δέκα καταστήματα. Επίσης, ζημιές υπέστησαν ένα λεωφορείο και τέσσερα αυτοκίνητα.

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, για την κατάσταση που επικρατεί στα παραρτήματα του ΠΙΚΠΑ στην Καρδίτσα και στις Σέρρες διέταξε ο υφυπουργός Υγείας.

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης διέταξε ο υφυπουργός Υγείας, Θεόδωρος Κοτσώνης, με αφορμή βίντεο που πρόκειται να προβάλει βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι τη Δευτέρα, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα περίθαλψης παιδιών με ειδικές ανάγκες Καρδίτσας και Σερρών που ανήκουν στο ΠΙΚΠΑ. Το βίντεο που τραβήχτηκε πριν από ένα χρόνο παρουσιάζει ένα κοριτσάκι δεμένο με ιμάντες και ένα πεντάχρονο αγόρι αλυσοδεμένο στο κρεβάτι του. Παραπλανητική χαρακτήρισε την εικόνα που εμφανίζει το βίντεο, η αντιπρόεδρος του ΠΙΚΠΑ Σερρών.

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι στις δημοτικές εκλογές θα υποστηρίξει και πάλι το Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε χθες για πρώτη φορά ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα υποστηρίξει και πάλι για το δήμο της Αθήνας, το νύν δήμαρχο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Σχετική ανακοίνωση εξεδόθη μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή, η Μαρία Δαμανάκη.

Επανεξελέγη ο Αντριου Αθενς, πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

Ο Αντριου Αθενς από το Σικάγο, επανεξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημων Ελλήνων, με 243 ψήφους υπέρ έναντι 55 του Θεόδωρου Σπυρόπουλου. Η ψηφοφορία έγινε μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου, οι οποίες έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτακτο οικονομικό έλεγχο στην ΕΠΑΕ αποφάσισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Εκτακτο οικονομικό έλεγχο, αποφάσισε να κάνει τη Δευτέρα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στην ΕΠΑΕ. Αφορμή για τον έλεγχο στάθηκε η σχετική ερώτηση που είχε κάνει ο βουλευτής ΝΔ Χαράλαμπος Παπαθανασίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της βουλής για το θέμα της βίας στα γήπεδα. Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η συνάντηση του Ανδρέα Φούρα με τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ Στέλιο Σφακιανάκη, λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων του Υφυπουργού Αθλητισμού. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για μεθαύριο Δευτέρα και το πιθανότερο είναι να γίνει την μεθεπόμενη εβδομάδα.Ωστόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργος Βαρδινογιάννης, μίλησε σε "σκληρή" γλώσσα στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των οργανωμένων συνδέσμων του συλλόγου. Πρότεινε τη δημιουργία ομάδων περιφρούρησης, κάτι που αποδέχτηκαν οι εκπρόσωποι των συνδέσμων. Ακόμη ο κ. Βαρδινογιάννης υποστήριξε ότι κατανοεί το πρόβλημα και την αγανάκτηση των φιλάθλων για την ... βρωμιά που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όπως είπε έχει αρκετά στοιχεία τα οποία όμως δεν θα αποκαλύψει αυτή τη στιγμή.

Με τον αγώνα Πανηλειακού-Ολυμπιακού στον Πύργο, ανοίγει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής.

Με τον αγώνα Πανηλειακού-Ολυμπιακού στον Πύργο, ανοίγει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της πρωτης εθνικής. Ο αγώνας αρχίζει στις 15:15 και θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από το Σούπερ Σπορ.

Το ντέρμπι του Αρη με την ΑΕΚ στη Λάρισα, ξεχωρίζει στους σημερινούς αγώνες μπάσκετ της 10ης ημέρας στην Α1.

Αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 10ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας. Αρης και ΑΕΚ συγκρούονται στο ουδέτερο της Λάρισας, σε ματς που θα μεταδοθεί απευθείας απο τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 18.40. Νωρίτερα, στις 17.00, θα ξεκινήσουν άλλοι τέσερις αγώνες. Ο Παναθηναϊκός, υποδέχεται στο ΟΑΚΑ το Ηράκλειο, ενω ο Παπάγου φιλοξενεί το Περιστέρι στο ``Ολίμπιο`` της Κάντζας και η Δάφνη υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών. Επίσης, στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος συγκρούεται με τον Ηρακλή. Αύριο στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το απόγευμα τον ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,37, γαλλικό φράγκο προς 47,62, λίρα Αγγλίας προς 469,62, ελβετικό φράγκο προς 197,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,96, τη λίρα Κύπρου προς 544,56 και την ECU προς 315,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της χώρας και έτσι αναμένονται, βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν απο ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 17 και στα νησιά του Αιγαίου 12 με 19 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπεται κακοκαιρία, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες στα νότια και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής και βόρειας Ελλάδας. Αργότερα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση απο βόρρα προς νότο. Συννεφιά σήμερα στην Αττική με βροχές που αργά τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 10 με 17 βαθμούς Κελσίου. Βροχερό καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 5 με 11 βαθμούς θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 6 December 1997 - 17:13:33 UTC