Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.
- Το θέμα της διαφωνίας Αρσένη έκλεισε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης.
- Ο Μπιλ Κλίντον ζητά την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση. Δεν πληροί τις προϋποθέσεις ανταπαντούν στελέχη της κοινότητας.
- Ποινική δίωξη σε νεαρούς που πυρπόλησαν χθες αυτοκίνητα και καταστήματα.
- Εξουδετερώθηκε αυτοσχέδιος μηχανισμός έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας.
- Εορτάστηκε από το Πολεμικό Ναυτικό η ημέρα του Αγίου Νικολάου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.

Η συμφωνία για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ αποτέλεσε το αντικείμενο ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Αμυνας προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Μετά τη συνάντηση ο κ.Τσοχατζόπουλος δήλωσε οτι δίνεται πλέον η δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής της Ελλάδας σε όλες τις λειτουργίες της Συμμαχίας και παράλληλα διασφαλίζονται απόλυτα τα εθνικά συμφέροντα.

Το θέμα της διαφωνίας Αρσένη έκλεισε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Το θέμα που δημιουργήθηκε με τη διαφωνία του Γεράσιμου Αρσένη για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ έκλεισε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από τον πρθυπουργό , δήλωσε το μεσημέρι απο τα Γιάννενα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης. Σε ερώτηση για τη δήλωση Μαντέλη περί "ακροδεξιών" στο ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε οτι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν στελέχη που έχουν μία ιστορία και διαδρομή και ασφαλώς ο καθένας τους έχει την άποψη και την πολιτική του.

Ο Μπιλ Κλίντον ζητά την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση. Δεν πληροί τις προϋποθέσεις ανταπαντούν στελέχη της κοινότητας.

Την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ενωση ζήτησε χθές ο αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον από τον προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ.Ζουνκέρ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σαντέρ σε συνάντηση τους στην Ουάσιγκτον. Οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι η Τουρκία δεν πληροί τους όρους ένταξης στους τομείς της οικονομίας, των ανθρωπίνων δικαιώματων και στις σχέσεις της με την Ελλάδα.

Ποινική δίωξη σε νεαρούς που πυρπόλησαν χθες αυτοκίνητα και καταστήματα.

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον τριών νεαρών και ενός ανηλίκου, που συνελήφθησαν το βράδυ στην οδό Πατησίων, κοντά στη Φοιτητική Εστία Αθηνών. Ομάδα περίπου 50 νεαρών, προξένησαν ζημιές σε δέκα εμπορικά καταστήματα τα οποία λεηλάτησαν, ενώ πυρπόλησαν με βόμβες μολότωφ το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, τέσσερα αυτοκίνητα, πέντε μοτοσυκλέτες και ένα λεωφορείο.

Εξουδετερώθηκε αυτοσχέδιος μηχανισμός έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας.

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας και εξουδετερώθηκε από ειδικό ρομπότ της αστυνομίας. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", η οποία είχε λάβει σχετικό τηλεφώνημα αγνώστου.

Εορτάστηκε από το Πολεμικό Ναυτικό η ημέρα του Αγίου Νικολάου.

Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου τίμησε σήμερα το Πολεμικό μας Ναυτικό σε ειδική εκδήλωση στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του Πειραιά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας 'Ακης Τσοχατζόπουλος γνωστοποίησε ότι οι ΗΠΑ αποδέσμευσαν επίσημα το αεροσκάφος F-15, ώστε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό προμηθειών της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες για την 10η ημέρα του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Παπάγου- Περιστέρι 58-77, Παναθηναϊκός-Ηράκλειο 98-76, Πανιώνιος-Ηρακλής 73-59, Δάφνη-Απόλλων Πατρών 80-84, 'Αρης-ΑΕΚ 65-66. Οι αγώνες Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και Λάρισας-Σπόρτιγκ θα διεξαχθούν την Κυριακή.

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής της Ουιπεστ, Ζόλταν Κόβατς, που θα αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ. Ο διεθνής στράικερ θα παίξει ως ``δανεικός`` μέχρι το τέλος της περιόδου στο ``Δικέφαλο του Βορρά``.

Ο πρωταθλητής της εθνικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης Καλλίνικος Κρεάνκα, προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του ανοικτού πρωταθλήματος Γαλλίας, αφού σε αγώνα για την δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης νίκησε τον Γάλλο Πατρίκ Σιλά με 3-1 (21-16, 21-19, 18-21, 21-13).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 282,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 37, γαλλικό φράγκο προς 47,62, λίρα Αγγλίας προς 469,62, ελβετικό φράγκο προς 197,41, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,96, τη λίρα Κύπρου προς 544,56 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 315,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία αναμένεται την Κυριακή σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν αργότερα στα βορειοδυτικά. Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αλλά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται συννεφιά με βροχιές και χιόνι στα γύρω ορεινά αλλά μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 6 December 1997 - 19:02:05 UTC