Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παραμένει το χάσμα μεταξύ πρωθυπουργού και Γεράσιμου Αρσένη για το ΝΑΤΟ.
- Ο Αντριου Αθενς επανεξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία πρόεδρος του ΣΑΕ, στην Α' Τακτική Συνέλευση,που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
- Επεισόδια μεταξύ αναρχικάν και αστυνομικών στη Νομική Σχολή Αθηνών που βρίσκεται υπό κατάληψη. Ηρεμία αυτή την ώρα.
- Με νέες κινητοποιήσεις από τον προσεχή Γενάρη, προειδοποιούν οι αγρότες της Θεσσαλίας.
- Σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή που εκτιμά ως δυσοίωνο το μέλλον της οικονομίας.
- Φωτιές άναψε βρετανικό ρεπορτάζ για την κατάσταση στο ΠΙΚΠΑ Καρδίτσας και Σερρών.
- Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ νονών της νύχτας αποδίδει η αστυνομία τις δύο δολοφονίες σε Καλλιθέα και Γλυφάδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παραμένει το χάσμα μεταξύ πρωθυπουργού και Γεράσιμου Αρσένη για το ΝΑΤΟ.

Παραμένει το χάσμα στις σχέσεις πρωθυπουργού και υπουργού Παιδείας για το θέμα του ΝΑΤΟ, καθώς ο Γεράσιμος Αρσένης εμμένει στις απόψεις που διατύπωσε δημόσια και κάλεσε τον πρωθυπουργό αν εκτιμά ότι δημιουργείται ζήτημα να προβεί σε κυρώσεις. Θα το πράξω αν χρειαστεί, αλλά δεν είναι στις προθέσεις μου απάντησε ο κ.Σημίτης και τόνισε την ανάγκη ενιαίας πολιτικής, συνοχής και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της κυβέρνησης. Στο μεταξύ, την Τετάρτη θα ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της βουλής ο Ακης Τσοχατζόπουλος για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, ενώ οι κύριοι Πεπονής και Οικονόμου ζήτησαν να κρατηθούν στη βουλή τα ακριβή αντίγραφα της συμφωνίας. Για εν κρυπτώ συναλλαγές της κυβέρνησης σε βάρος των εθνικών μας θεμάτων, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

Ο Αντριου Αθενς επανεξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία πρόεδρος του ΣΑΕ, στην Α' Τακτική Συνέλευση,που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αντριου Αθενς από το Σικάγο επανεξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, καθώς έλαβε 243 ψήφους έναντι 55 που πήρε ο πρόεδρος του "Εθνικού Συμβουλίου" Θεόδωρος Σπυρόπουλος. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας που έγινε στη Θεσσαλονίκη για την εκλογή νέου προεδρείου του ΣΑΕ, ο γγ Απόδημου Ελληνισμού Σταύρος Λαμπρινίδης τόνισε πως αυτές οι εκλογές δίνουν μία τεράστια ώθηση για το μέλλον του Συμβουλίου. Ο κ. Αθενς, μετά τη ψηφοφορία, δήλωσε ότι θα είναι πρόεδρος όλων και πως χρειάζεται τη βοήθεια του κ. Σπυρόπουλου για να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο του. Αναπληρωτής πρόεδρος του ΣΑΕ εξελέγη ο Κώστας Παππάς από τη Γερμανία.

Επεισόδια μεταξύ αναρχικών και αστυνομικών στη Νομική Σχολή Αθηνών που βρίσκεται υπό κατάληψη. Ηρεμία αυτή την ώρα.

Επεισόδια δημιουργήθηκαν έξω από την Νομική Σχολή Αθηνών, καθώς ομάδα περίπου 50 ατόμων, την κατέλαβε αφού προηγουμένως ανάγκασε φοιτητές και καθηγητές να βγουν από το κτίριο. Οι νεαροί πέταγαν κατά των αστυνομικών, πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, έκαψαν αυτοκίνητο της πρυτανείας και πέταξαν βόμβα μολότοφ στην είσοδο του κτιρίου του ΟΤΕ.

Με νέες κινητοποιήσεις από τον προσεχή Γενάρη, προειδοποιούν οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Στο τέλος Ιανουαρίου θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους τα τρακτέρ στους εθνικούς δρόμους, όπως αποφάσισαν οι αγροτικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας στη διάρκεια συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, με αφορμή τις δίκες 36 αγροτών, οι οποίες όμως αναβλήθηκαν. Στη Θεσσαλονίκη κτηνοτρόφοι του νομού διαδήλωσαν έξω από το δικαστικό μέγαρο σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους της Λάρισας.

Σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή που εκτιμά ως δυσοίωνο το μέλλον της οικονομίας.

Την εκτίμηση ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης βρίσκεται σε απόκκλιση και όχι σε σύγκλιση με την Οικονομική και Νομισματική Ενωση, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ο κ.Καραμανλής εκτίμησε πως το μέλλον της οικονομίας δεν θα είναι ευοίωνο και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλχημείες στον προϋπολογισμό.

Φωτιές άναψε βρετανικό ρεπορτάζ για την κατάσταση στο ΠΙΚΠΑ Καρδίτσας και Σερρών.

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης διέταξε ο υφυπουργός Υγείας, Θεόδωρος Κοτσώνης, με αφορμή βίντεο που πρόκειται να προβάλει βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα περίθαλψης παιδιών με ειδικές ανάγκες Καρδίτσας και Σερρών που ανήκουν στο ΠΙΚΠΑ. Το βίντεο που τραβήχτηκε πριν από ένα χρόνο παρουσιάζει ένα κοριτσάκι δεμένο με ιμάντες και ένα πεντάχρονο αγόρι αλυσοδεμένο στο κρεβάτι του. Παραπλανητική χαρακτήρισε την εικόνα που εμφανίζει το βίντεο, η αντιπρόεδρος του ΠΙΚΠΑ Σερρών.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ νονών της νύχτας αποδίδει η αστυνομία τις δύο δολοφονίες σε Καλλιθέα και Γλυφάδα.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας, αποδίδει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η αστυνομία, τους δύο φόνους που σημειώθηκαν στην Αθήνα σε καφενείο στην Καλλιθέα και σε χαρτοπαικτική λέσχη στη Γλυφάδα. Θύματα είναι ο Ελληνοπόντιος Γιάννης Τσορτανίδης, 35 χρόνων και ο Νίκος Μαντζαρίδης, 45 χρόνων. Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο δράστης και στις δύο περιπτώσεις να είναι το ίδιο πρόσωπο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για μια ακόμη φορά, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δέχθηκε γκολ από την ατυχία! Ο νεαρός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μόλις είχε ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό του στους χιαστούς και σήμερα τραυματίσθηκε πάλι, όταν στην πρωινή προπόνηση συγκρούστηκε με τον Λουίτζι Τζενάμο και υπέστη βαρύ διάστρεμα στη ποδοκνημική του δεξιού του ποδιού. Ο χρόνος αποθεραπείας υπολογίζεται στις δύο εβδομάδες.

Ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Μπλένταρ Κόλα, συμπεριελήφθησαν στην 19άδα του Παναθηναϊκού για τον αγώνα της Κυριακής με την Καβάλα. Αντίθετα αποκλείστηκαν ο τιμωρημένος ΓΧ Γεωργιάδης και οι Καπουράνης, Νασιόπουλος, Χριστοδούλου, Παππάς και Αποστόλου. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργος Βαρδινογιάννης, μίλησε σε "σκληρή" γλώσσα στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των οργανωμένων συνδέσμων του συλλόγου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,37, γαλλικό φράγκο προς 47,62, λίρα Αγγλίας προς 469,62, ελβετικό φράγκο προς 197,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,96, τη λίρα Κύπρου προς 544,56 και την ECU προς 315,56 δραχμές.

Τάσεις ισορροπίας παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στη σημερινή συνεδρίαση, μετά απο οχτώ ημέρες ανόδου. Ο γενικος δείκτης τιμών έκλεισε στις 1551,29 μονάδες με οριακή άνοδο 0,06%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα απο τις προηγούμενες ημέρες και έφθασε τα 16,6 δισ. δρχ. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε σημαντική άνοδο 5,24%, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 29,6 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο το βράδυ ο καιρός στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα και από την Κυριακή θα επηρεάσει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 17 και στο Αιγαίο 12 με 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με βροχή το απόγευμα και καταιγίδα το βράδυ, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 17 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί βροχή το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 5 μέχρι 11 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 5 December 1997 - 19:00:18 UTC