Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εξηγήσεις Αρσένη θα ζητηθούν στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.
- Η Ολυμπιάδα του 2004 και η βία στα γήπεδα στο Υπουργικό Συμβούλιο.
- Κάτω από 5% αναμένεται ο πληθωρισμός στο τέλος του έτους.
- Σημαντική μείωση στις τιμές των φαρμάκων.
- Ερευνες σε γιατρούς για συνταγογραφία και αδικαιολόγητες εξετάσεις.
- Συνεδριάζει η Κ.Ο. της ΝΔ, με θέμα τον Προυπολογισμό.
- Συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη η Σύνοδος του Σ.Α.Ε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πανιώνιος και Αρης πήραν το εισιτήριο για τους "16"στο κύπελλο Ελλάδας.
- Με αλλαγές στη συνθεσή του θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πανηλειακό, στο παιχνίδι,το Σάββατο.
- Μουντιάλ'98-Βραζιλία-Σκωτία η πρεμιέρα

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εξηγήσεις Αρσένη θα ζητηθούν στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Εξηγήσεις από τον υπουργό Παιδείας, Γεράσιμο Αρσένη, για τις διαφωνίες του στο θέμα της νέας δομής του ΝΑΤΟ αναμένεται να ζητήσει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός, παρέσχε και πάλι πλήρη κάλυψη στον κ.Τσοχατζόπουλο, για τους χειρισμούς του στο θέμα αυτό και άφησε σαφείς αιχμές κατά των διαφωνούντων, λέγοντας ότι επιδιώκουν πολιτική εθνικιστικού απομονωτισμού της χώρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χειρίζεται "εν κρυπτώ" ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Η Ολυμπιάδα του 2004 και η βία στα γήπεδα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Εκτός από τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, το Υπουργικό Συμβούλιο θα ασχοληθει σήμερα με ακόμη δύο θέματα, τη σύνθεση του νέου φορέα που θα αναλάβει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, αλλά και τα επεισόδια στα γήπεδα.

Κάτω από 5% αναμένεται ο πληθωρισμός στο τέλος του έτους.

Σε επίπεδα κάτω του 5% θα κλείσει ο πληθωρισμός στο τέλος του έτους, εκτιμά η Στατιστική Υπηρεσία. Το Νοέμβριο σημείωσε άνοδο 0,4% και διαμορφώθηκε στο 5,1% από την επαναφορά του πετρελαίου θέρμανσης στο δείκτη τιμών καταναλωτή. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και το πρόγραμμα σύγκλισης, τα βασικά μεγέθη του οποίου αναπροσάρμοσε το οικονομικό επιτελείο, κυρίως σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό και τα δημόσια ελλείμματα.

Σημαντική μείωση στις τιμές των φαρμάκων.

Σημαντικότατη είναι η μείωση που επήλθε στην τιμή περίπου εξι χιλιάδων φαρμάκων μετά την απόφαση των συναρμοδίων υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας, να καταργήσουν τις εισφορές υπέρ των τρίτων.Κατά μέσον όρο η μείωση αυτή είναι 22% και όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδης θα έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν 120 δις δρχ. στις φαρμακευτικές δαπάνες.

Ερευνες σε γιατρούς για συνταγογραφία και αδικαιολόγητες εξετάσεις.

Σωρεία περιπτώσεων υπερβολικής συνταγογραφίας προς ασθενείς, καθώς και παραπομπές σε αδικαιολόγητες παρακλινικές εξετάσεις, διαπιστώνει το υπουργείο Οικονομικών σε έρευνα που διεξάγει σε γιατρούς, για να βρεθούν οι αιτίες σημαντικής αύξησης των νοσηλίων τα τελευταία χρόνια. Η έρευνα διεξάγεται στους νομούς Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Γρεβενών και πρόκειται να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Συνεδριάζει η Κ.Ο. της ΝΔ, με θέμα τον Προυπολογισμό.

Ο προϋπολογισμός και η πορεία σύγκλισης, είναι τα θέματα της σημερινής συνόδου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Εισηγήσεις θα κάνουν ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής και οι ευρωβουλευτές κύριοι Τίμος Χριστοδούλου και Κωστής Χατζηδάκης.

Συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη η Σύνοδος του Σ.Α.Ε.

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης του απανταχού ελληνισμού απηύθυνε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, στη διάρκεια της χθεσινής πρώτης τακτικής συνέλευσης του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες της συνόδου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, με την εκλογή νέου προέδρου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανιώνιος και Αρης πήραν το εισιτήριο για τους "16"στο κύπελλο Ελλάδας.

Ακόμα μία διαγραφόμενη έκπληξη για το κύπελλο Ελλάδας, τελικά, δεν έγινε πραγματικότητα, καθώς ο Πανιώνιος κατάφερε να νικήσει τον Πανελευσινιακό, στη Νέα Σμύρνη, με 3-0 και να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, στο οποίο είχε χάσει με 3-1 και να πάρει το εισιτήριο για τους "16". Στον άλλο αγώνα του κυπέλλου, ο Αρης, αν και πέρασε δύσκολες στιγμές, κατάφερε να πάρει την πρόκριση, παρά την ήττα του από τον Ιάλυσο Ρόδου με 3-1. Στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε νικήσει με 2-0.

Με αλλαγές στη συνθεσή του θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πανηλειακό, στο παιχνίδι το Σάββατο.

Με τον Αλεξανδρή στη συνθεσή του θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πανηλειακό, στο παιχνίδι που θα γίνει το Σάββατο. Ακόμη, ο Μπάγιεβιτς θα κάνει μία ή δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Ανατολάκης συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες. Στο μεταξύ, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η απομάκρυνη από την ομάδα του Σαμπανάτζοβιτς, μετά το νέο αποκλεισμό του για μία ακόμα φορά από την ομάδα.

Μουντιάλ'98-Βραζιλία-Σκωτία η πρεμιέρα

Το εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ '98, θα γίνει στις 10 του ερχόμενου Ιουνίου στο στάδιο Σεν Ντενί του Παρισιού, ανάμεσα στην κάτοχο του τίτλου Βραζιλία και την Σκωτία. Ενώ την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας του Α' Ομίλου, ανάμεσα στο Μαρόκο και τη Νορβηγία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,23 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,22, γαλλικό φράγκο προς 47,55, λίρα Αγγλίας προς 473,80, ελβετικό φράγκο προς 196,86, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,22, τη λίρα Κύπρου προς 544,85 και την ECU προς 315,65 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που στα δυτικά και νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, ενώ είναι πιθανόν να βρέξει και στα κεντρικά. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες και οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 14, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 17 και στο Αιγαίο 11 με 18 βαθμούς.Αραιές νεφώσεις θα έχει η Αττική, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα βροχής αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 10 με 17 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις θα έχει και η Θεσσαλονίκη, με ασθενείς ανέμους και το θερμόμετρο θα δείξει 4 με 14 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 5 December 1997 - 8:00:15 UTC