Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διευκρινήσεις Δρυ για τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.
- Αποκαθίσταται σταδιακά η ηρεμία στην ελληνική χρηματαγορά.
- Πενθήμερη πανελλαδική απεργία απο σήμερα των νοσοκομειακών γιατρών.
- Συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου - Χόλμπρουκ στις Βρυξέλλες.
- Απο 20 του μηνός οι αιτήσεις για διαγωνισμό πρόσληψης στο Δημόσιο.
- Σύνοδος ΠΑΣΟΚ για νεολαία και παιδεία.
- Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών τα Σαββατοκύριακα στις εθνικές οδούς.
- Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των 5 αγνοουμένων ναυτικών μελών του μότορσιπ "Ντον Ρικάρντο".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κανονικά θα διεξαχθούν οι αγώνες ποδοσφαίρου της Κυριακής. - Σημαντικό βήμα για πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έκανε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διευκρινήσεις Δρυ για τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.

Αυξάνεται η παρακράτηση του φόρου για εισοδήματα πάνω απο 4,5 εκατ. δρχ., ενω μειώνεται για τα μικρότερα. Επίσης, αυξάνονται κατά 10% τα τεκμήρια διαβίωσης, ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, καθώς και οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων απο 01/01/98, οι οποίες ωστόσο θα υπολείπονται 20% - 30% απο τις τιμές της αγοράς. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς.

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηρεμία στην ελληνική χρηματαγορά.

Σταδιακή αποκατάσταση της ηρεμίας παρατηρείται στην αγορά χρήματος και στη Σοφοκλέους, γεγονός που αποδίδεται στη δήλωση Παπαντωνίου ότι η δραχμή δεν θα ενταχθεί μέχρι το 2001 στο μηχανισμό των ευρωπαϊκών ισοτιμιών. Η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε χθες σε αύξηση της ρευστότητας, ενώ μειώθηκαν τα επιτόκια και παρατηρήθηκε εισροή 150 εκατ. ECU. Θετική ήταν και η εξέλιξη στο Χρηματιστήριο, όπου ο γενικός δείκτης σημείωσε άνοδο 2,58%.

Πενθήμερη πανελλαδική απεργία απο σήμερα των νοσοκομειακών γιατρών.

Πενθήμερη Πανελλαδική απεργία από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί με οικονομικά αιτήματα. Στη διάρκεια της απεργίας θα αντιμετωπίζονται μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας.

Συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου - Χόλμπρουκ στις Βρυξέλλες.

Παρέμβαση των ΗΠΑ ώστε να εγκαταλείψει η Αγκυρα τις αδιαλλακτες θέσεις της ζήτησε απο τον προεδρικό απεσταλμένο για το Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Ο κ. Χόλμπρουκ συναντήθηκε επίσης με τον κοινοτικό επίτροπο, Χανς Βαν ντεν Μπρούκ. Σε δηλώσεις τους τόνισαν οτι συμφωνούν με την την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ σύμφωνα με τις διαδικασίες του ευρωπαϊκού οργανισμού και οτι θα επισκεφθούν την Κύπρο αρχές Δεκεμβρίου.

Απο 20 του μηνός οι αιτήσεις για διαγωνισμό πρόσληψης στο Δημόσιο.

Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό πρόσληψης στο δημόσιο θα αρχίσει στις 20 Νοεμβρίου. Ανάρπαστες έγιναν χθες οι προκηρύξεις του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί 21 και 22 Φεβρουαρίου, για την κάλυψη περίπου 2500 θέσεων στο δημόσιο.

Σύνοδος ΠΑΣΟΚ για νεολαία και παιδεία.

Συνεδριάζει το απόγευμα απο κοινού η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και το κεντρικό συμβούλιο νεολαίας του Κινήματος, που θα ασχοληθεί με θέματα παιδείας και νεολαίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών τα Σαββατοκύριακα στις εθνικές οδούς.

Στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων στοχεύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στις εθνικές οδούς κατά τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, καθώς και ορισμένες αργίες. Χθες κυρώθηκε από τη Βουλή η σχετική νομοθετική πράξη. Το μέτρο δεν ισχύει για τα φορτηγά που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα.

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των 5 αγνοουμένων ναυτικών μελών του μότορσιπ "Ντον Ρικάρντο".

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των 5 αγνοουμένων ναυτικών μελών του μότορσιπ "Ντον Ρικάρντο", που βυθίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο θαλάσσιο χώρο Κέας - Μακρονήσου μετά απο εμβολισμό, που δέχθηκε απο μεγάλο φορτηγό με σημαία Συρίας. Στον Εισαγγελέα Πλημελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν το απόγευμα ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του υπο σημαία Συρίας φορτηγού "Μοαχεντίν" με την κατηγορία πρόκλησης ναυαγίου απο αμέλεια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κανονικά θα διεξαχθούν οι αγώνες ποδοσφαίρου της Κυριακής.

Προσωρινή ανακωχή μεταξύ της ΕΠΑΕ και του ΟΠΑΠ, μετά τη συνάντηση του προεδρείου της ΕΠΑΕ με τον Υφυπουργό αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα. Τα παιχνίδια της Κυριακής,θα διεξαχθούν κανονικά σύμφωνα με το δελτίο που κατήρτισε ο ΟΠΑΠ. Ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ , Στέλιος Σφακιανάκης, δήλωσε, μετα τη συνάντηση με τον κ. Φούρα, πως στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα εισηγηθεί την αναστολή των κινητοποιήσεων. Στη συνάντηση των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε να υπάρξει μια νέα στις 24 του μηνός, όποτε θα τεθούν επι τάπητος όλα τα αιτήματα της ΕΠΑΕ.

Σημαντικό βήμα για πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έκανε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων.

Σημαντικό βήμα για πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έκανε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων, η οποία στον πρώτο αγώνα μπαράζ που έγινε στο Ηράκλειο, επικράτησε 2-0 της αντίστοιχης της Αγγλίας. Ο Δέλλας, με φάουλ στο 79' και ο Νίκος Λυμπερόπουλος με πέναλτι στο 90', πέτυχαν τα γκολ της εθνικής μας που πρέπει να διαφυλάξει αυτό το σκορ στη ρεβάνς της 17ης Δεκεμβρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,96 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,39, γαλλικό φράγκο προς 47,57, λίρα Αγγλίας προς 467,54, ελβετικό φράγκο προς 196,04, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,91, τη λίρα Κύπρου προς 543,83 και την ECU προς 315,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας που θα έχουν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 17, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 20 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με ανέμους δυτικούς μέτριους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα από 15 εως 20 και στη Θεσσαλονίκη από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 14 November 1997 - 7:41:14 UTC