Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συναντήσεις Πάγκαλου με τους ομολόγους του της Τουρκίας και ΠΓΔΜ.
- Διευκρινήσεις του υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.
- Αύριο η απόφαση της Κομισιόν για τα εμφιαλωμένα νερά.
- Ριζική αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος ζήτησε ο υπ. Εργασίας.
- Σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργό για τα μεγάλα έργα.
- Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για προσλήψεις σε νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας.
- Πιθανή και νομοθετική ρύθμιση για κατασχέσεις αυτοκινήτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 τον Ολυμπιακό στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.
- Η Μπλάκμπερν άφησε ελεύθερο τον διεθνή επιθετικό Γιώργο Δώνη.
- Αρχίζει από αύριο,η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών με την αντίστοιχη της Δανίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συναντήσεις Πάγκαλου με τους ομολόγους του της Τουρκίας και ΠΓΔΜ.

Το Σκοπιανό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πρόκειται να συζητηθούν κατα τις συναντήσεις, που αναμένεται να έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, με τους ομολόγους του της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας, κ.κ. Χατζίνσκι και Τζέμ, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ. Αύριο οι κ.κ. Πάγκαλος και Τζέμ αναμένεται να έχουν χωριστές συναντήσεις με την Αμερικανίδα ομόλογό τους Μαντλίν Ολμπράϊτ.

Διευκρινήσεις του υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Δεν υπάρχει σκέψη για υποκατάσταση των γενικών εξετάσεων με άλλο σύστημα. Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως όπου υπάρχει υπερβάλουσα ζήτηση εγγραφής σε τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι υποψήφιοι θα εισάγονται από τα συνολικά μόρια, που προκύπτουν από το βαθμό απολυτηρίου, τη δοκιμασία δεξιοτήτων και τη βαθμολογία σε δύο μαθήματα της τρίτης τάξης, που ορίζονται για κάθε επιστημονικό πεδίο.

Αύριο η απόφαση της Κομισιόν για τα εμφιαλωμένα νερά.

Αύριο αναμένεται να αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή της Κομισιόν στις Βρυξέλλες για τον καθορισμό των επιτρεπτών ορίων βρωμικών ιόντων στο νερό. Η επιτροπή επεξεργάζεται ένα σχέδιο νέας οδηγίας για την ποιότητα, τόσο του νερού βρύσης όσο και των εμφιαλωμένων.

Ριζική αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος ζήτησε ο υπ. Εργασίας.

Την άμεση ανάγκη για ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Ο κ. Παπαϊωάννου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο θεσμοθέτησης ειδικού Κοινωνικού Πόρου για τη στήριξη των Ταμείων, αλλά υπογράμμισε ότι μέχρι το 2000 δεν πρόκειται να επέλθει καμμιά αλλαγή στη χρηματοδότηση του συστήματος, αφού μέχρι τότε έχει προτεραιότητα ο στόχος της ένταξης στην Οικονομική Νομισματική Ενωση.

Σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργό για τα μεγάλα έργα .

Η πορεία των μεγάλων έργων θα εξεταστεί σε κυβερνητική σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για προσλήψεις σε νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας.

Προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων - με σειρά προτεραιότητας - τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαφόρων ειδικοτήτων, σε νοσοκομεία και κέντρα Υγείας του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας εξέδωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Η προκήρυξη έχει σταλεί ήδη για ανάρτηση στις Νομαρχίες.

Πιθανή και νομοθετική ρύθμιση για κατασχέσεις αυτοκινήτων.

Τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος της κατάσχεσης των αυτοκινήτων, προτείνει ο εμπνευστής του μέτρου, Αναστάσιος Καννελόπουλος, κάτι που άφησε χθες ανοιχτό σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Ο κ. Καννελόπουλος πρότεινε επίσης η κατάσχεση του αυτοκινήτου να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις υποτροπής των οδηγών και αφού προηγουμένως, έχουν καταδικαστεί σε χρηματικά πρόστιμα και αφαίρεση της αδείας οδήγησης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 τον Ολυμπιακό στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του φετινού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, αφού σε αγώνα της τρίτης ημέρας νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με τέρμα του Ντέμη Νικολαίδη στο 61`. Ετσι η ΑΕΚ ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στην πέμπτη με 6. Προηγούνται με τρείς νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, Ηρακλής Ιωνικός και Παναθηναϊκός, που έχουν από 9 βαθμούς.

Η Μπλάκμπερν άφησε ελεύθερο τον διεθνή επιθετικό Γιώργο Δώνη.

Χώρισαν οι δρόμοι του Ελληνα διεθνή επιθετικού Γιώργου Δώνη και της Μπλάκμπερν ένα χρόνο μετά την αρχή της συνεργασία τους. Η Μπλάκμπερν άφησε ελεύθερο τον Γιώργο Δώνη, αφού δεν συμπεριλαμβανόταν στα αγωνιστικά σχέδια του νέου τεχνικού της ομάδας, Ρόι Χόντσον.

Αρχίζει από αύριο,η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών με την αντίστοιχη της Δανίας.

Από αύριο πρόκειται ν' αρχίσει τελικά, η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών με την αντίστοιχη της Δανίας, στο πλαίσιο των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου του 1998, ο οποίος θα γίνει το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Οι φίλαθλοι μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια του αγώνα απο τα εκδοτήρια του Ολυμπιακού Σταδίου και τα Γραφεία της ΕΠΟ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,17, γαλλικό φράγκο προς 47,69, λίρα Αγγλίας προς 460,93, ελβετικό φράγκο προς 195,23, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,08, τη λίρα Κύπρου προς 541,80 και την ECU προς 314,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, αλλά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενδέχεται να βρέξει και να σημειωθούν και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 10 εως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 13 εως 27 και στα νησιά απο 18 εως 25 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει η Αττική,ενώ στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί στην Αττική.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 16 εως 25 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης απο 12 εως 21 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 23 September 1997 - 7:00:13 UTC