Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέες διευκρινίσεις του υπουργείου Παιδείας, μετά τη σύγχυση που προκάλεσαν οι δηλώσεις Ανθόπουλου.
- Δεν κατέληξη η αρμόδια επιτροπή της Κομισιόν σε αποφάσεις για τα επιτρεπτά όρια των βρωμικών ιόντων στο νερό.
- Αντικρουόμενες δημοσκοπήσεις για το ποιο κόμμα προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
- Την ανάγκη ριζικής αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος τονίζει ο υπουργός Εργασίας.
- Συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γιάννα Αγγελοπούλου για θέματα Ολυμπιάδας.
- Ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Ρέθυμνο αποφάσισε το υπουργείου Δημόσιας Τάξης μετά τη βομβιστική επίθεση κατά του νομάρχη.
- Επιβεβαιώθηκαν από την Ασφάλεια Αττικής οι καταγγελίες πολιτών για τα έκτρωπα που έκαναν οι άνδρες ασφαλείας του ΜΙΝΙΟΝ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέες διευκρινίσεις του υπουργείου Παιδείας, μετά τη σύγχυση που προκάλεσαν οι δηλώσεις Ανθόπουλου.

Δεν υπάρχει σκέψη για υποκατάσταση των γενικών εξετάσεων με άλλο σύστημα, για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, διευκρινίζει το υπουργείο παιδείας, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του υφυπουργού Γιάννη Ανθόπουλου. Ωστόσο επισημαίνεται πως όπου υπάρχει υπερβάλουσα ζήτηση εγγραφής στα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ,θα προσδιορίζεται από τα συνολικά μόρια που προκύπτουν από το βαθμό απολυτηρίου, τη δοκιμασία δεξιοτήτων και τη βαθμολογία σε δύο μαθήματα της τρίτης τάξης που ορίζονται για κάθε επιστημονικό πεδίο.

Δεν κατέληξη η αρμόδια επιτροπή της Κομισιόν σε αποφάσεις για τα επιτρεπτά όρια των βρωμικών ιόντων στο νερό.

Δεν κατάφεραν τα μέλη της αρμόδιας επιτροpής της Κομισιόν που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, να καταλήξουν σε μία συμφωνία για τον καθορισμό των επιτρεπτών ορίων βρωμικών ιόντων στο νερό. Η ομάδα που επεξεργάζεται ένα σχέδιο νέας οδηγίας για την ποιότητα,τόσο του νερού βρύσης όσο και των εμφιαλωμένων, θα ξανασυνεδριάσει την Τετάρτη.

Αντικρουόμενες δημοσκοπήσεις για το ποιο κόμμα προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Αντιφατικά είναι τα αποτελέσματα τριών δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν από ιδιωτικές εταιρίες, για την πρόθεση ψήφου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές. Η μία έρευνα δίνει προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ κατά τρείς μονάδες, η δεύτερη δίνει αντίστοιχο προβάδισμα στην ΝΔ, ενώ η τρίτη φέρνει τα δύο κόμματα να ισοδυναμούν. Πάντως από τις δημοσκοπήσεις, προκύπτει ότι ο Κώστας Σημίτης προηγείται σταθερά και με διαφορά, ως το καταλληλότερο πρόσωπο για την πρωθυπουργία.

Την ανάγκη ριζικής αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος τονίζει ο υπουργός Εργασίας.

Την ανάγκη ριζικής αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος, τονίζει ο υπουργός Εργασίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο θεσμοθέτησης ειδικού κοινωνικού πόρου για τη στήριξη των ταμείων, αλλά διευκρίνισε ότι μέχρι το 2000 δεν πρόκειται να επέλθει καμιά αλλαγή στη χρηματοδότηση του συστήματος. Την ίδια ώρα, η επιτροπή Σπράου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και εκτιμά ότι μέχρι το 2010, τα ασφαλιστικά ταμεία θα αδυνατούν να καταβάλουν συντάξεις, αν δεν ληφθούν από τώρα διαρθρωτικά μέτρα.

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γιάννα Αγγελοπούλου για θέματα Ολυμπιάδας.

Συνάντηση μιάμισης ώρας είχαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και η Γιάννα Αγγελοπούλου. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι έγινε μια πρώτη συζήτηση στο θέμα της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας του 2004. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι στη συνάντηση δεν συζητήθηκε θέμα ανάθεσης συγκεκριμένων καθηκόντων, καθώς το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει την επιτροπή θεσμών και στη συνέχεια τα όργανα της κυβέρνησης.Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα έχει ανάλογη συνάντηση με το δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Ρέθυμνο αποφάσισε το υπουργείου Δημόσιας Τάξης μετά τη βομβιστική επίθεση κατά του νομάρχη.

Την αυστηρότερη αστυνόμευση του νομού Ρεθύμνου και την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, με υλικοτεχνικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό αποφάσισε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μετά τη βομβιστική επίθεση εναντίον του νομάρχη Ρεθύμνου. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών της βομβιστικής επίθεσης.

Επιβεβαιώθηκαν από την Ασφάλεια Αττικής οι καταγγελίες πολιτών για τα έκτρωπα που έκαναν οι άνδρες ασφαλείας του ΜΙΝΙΟΝ.

Επιβεβαιώθηκαν από την Ασφάλεια Αττικής οι καταγγελίες πολιτών, ότι οι άνδρες ασφαλείας του ΜΙΝΙΟΝ εξανάγκαζαν πολίτες για τους οποίους διαπιστωνόταν ότι είχαν κλέψει μικροαντικείμενα, να τους πληρώσουν πολλαπλάσιο ποσό, για να μην τους οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα! Από τις έρευνες προκύπτουν ευθύνες και για τη διοίκηση της επιχείρησης, καθώς από στοιχεία προκύπτει ότι γνώριζε τη δράση των ανδρών ασφαλείας του πολυκαταστήματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ικανοποιημένος από την τρίτη συνεχή νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού Βασίλης Δανιήλ, όχι όμως και από την εμφάνιση στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Κι αυτό γιατί οι πράσινοι δεν είχαν ποιότητα, ταχύτητα, ενώ δεν πίεσαν τον αντίπαλο όσο θα έπρεπε, στοιχεία που απαιτεί ο προπονητής τους, ο οποίος σκέφτεται να κάνει αλλαγές στον αγώνα της Κυριακής με τη Βέροια στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

Ο Πολωνός διεθνής ποδοσφαιριστής της Ζαγκλέμπιε, Ράντοσλαβ Καλούζνι, βρίσκεται στο "στόχαστρο" του ΠΑΟΚ και ενδέχεται να αποκτηθεί στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο του Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης τον παρακολούθησε το περασμένο Σάββατο στον αγώνα της ομάδας του με την Ρακόφ για το πολωνικό πρωτάθλημα και εισηγήθηκε στον Αγγελο Αναστασιάδη την απόκτηση του. Εξάλλου, σοβαρός αποδείχθηκε τελικά ο τραυματισμός του επιθετικού του Ηρακλή Σωτήρη Κωνσταντινίδη, που σημειώθηκε στον αγώνα του Σαββάτου με τον Εθνικό. Ο νεαρός άσος του "γηραιού" τραυματίσθηκε στο γόνατο στην προσπάθεια που έκανε όταν πέτυχε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του, ενώ αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη ο παίχτης, έδειξε ότι υπάρχει ζημιά στον πρόσθιο χιαστό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,17, γαλλικό φράγκο προς 47,69, λίρα Αγγλίας προς 460,93, ελβετικό φράγκο προς 195,23, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,08, τη λίρα Κύπρου προς 541,80 και την ECU προς 314,47 δραχμές.

Με μικρές διακυμάνσεις κινήθηκε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου για να κλείσει τελικά με μικρή άνοδο 0,22%, στις 1684,29 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σε ικανοποιητικα επίπεδα και εφθασε τα 16,7 δισ. δρχ. Αξιόλογη άνοδο 0,43% παρουσίασε η ισοτιμία του δολαρίου στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος, ενώ η ισοτιμία του μάρκου παρέμεινε σταθερή.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα, αλλά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενδέχεται να σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 12 με 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 27 και στα νησιά 18 με 26 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 16 με 26 και 16 με 21 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 22 September 1997 - 18:00:36 UTC