Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μαχητικό αεροσκάφος F-16 έπεσε στην περιοχή του Αη Στράτη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης. Αγνοείται η τύχη του πιλότου.
- Εν μέσω διαφωνιών, μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων στη ΓΣΕΕ, επαναλαμβάνεται από αύριο ο κοινωνικός διάλογος.
- Το ίδιο το κράτος, ο μεγάλος οφειλέτης του ΙΚΑ, το έλλειμμα του οποίου ξεπερνά τα 650 δις δρχ.
- Κλειστά τα σχολεία του Μενιδίου σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έλλειψη σε εκπαιδευτικές αίθουσες.
- Συνάντηση του Θεόδωρου Πάγκαλου με τον Τούρκο ομόλογό του απόψε στη Νέα Υόρκη.
- Στον εισαγγελέα ο ογκώδης φάκελος της αστυνομίας για τη δράση των υπαλλήλων ασφαλείας του ΜΙΝΙΟΝ, έναντι των πελατών.
- Συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου με τον πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ. Ουίτλαμ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μαχητικό αεροσκάφος F-16 έπεσε στην περιοχή του Αη Στράτη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης. Αγνοείται η τύχη του πιλότου.

Ακαρπες είχαν αποβεί μέχρι αργά το βράδυ οι εκτεταμένες έρευνες από αέρος και θαλάσσης, για τον εντοπισμό του υποσμηναγού Χρήστου Αγγελόπουλου, 30 ετών, το μαχητικό αεροσκάφος του οποίου κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αη Στράτη, ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτική άσκηση. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, το οποίο εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει οποιαδήποτε ειδοποίηση.

Εν μέσω διαφωνιών, μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων στη ΓΣΕΕ, επαναλαμβάνεται από αύριο ο κοινωνικός διάλογος.

Εν μέσω διαφωνιών μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων στη ΓΣΕΕ, επαναλαμβάνεται ο κοινωνικός διάλογος, που εισέρχεται στην ουσιαστική του φάση, καθώς θα θιγούν θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό. Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε στη Bουλή την πρόθεση της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση κοινωνικού πόρου, με στόχο τη στήριξη των ταμείων, αλλά διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε κίνηση θα γίνει μετά το 2.000. Ο κ. Παπαϊωάννου δεν αποσαφήνισε από που θα προέλθουν οι πόροι και ποιος θα τα καταβάλλει.

Το ίδιο το κράτος, ο μεγάλος οφειλέτης του ΙΚΑ, το έλλειμμα του οποίου ξεπερνά τα 650 δις δρχ.

Το ίδιο το κράτος είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ΙΚΑ, το έλλειμμα του οποίου ξεπερνά τα 650 δις δρχ. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας κατά τη διάρκεια συζήτησης στη βουλή, του νομοσχεδίου για την πάταξη της εσφοροδιαφυγής. Ο κ. Παπαϊωάννου απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τις επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημοσίου, να εξοφλήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου τα χρέη τους προς το ΙΚΑ.

Κλειστά τα σχολεία του Μενιδίου σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έλλειψη σε εκπαιδευτικές αίθουσες.

Και νέα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ συνεχίζεται η αναταραχή στο χώρο της Παιδείας. Στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα με τις εξετάσεις και τις εγγραφές, λόγω της αποχής του διοικητικού προσωπικού. Στο Μενίδι παρέμειναν κλειστά τα σχολεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις άθλιες συνθήκες στέγασης των περίπου 15.000 μαθητών της περιοχής. Ο Στέφανος Μάνος κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναστείλει τις αλλαγές στο λύκειο και να σταματήσει η ασάφεια και η σύγχυση.

Συνάντηση του Θεόδωρου Πάγκαλου με τον Τούρκο ομόλογό του απόψε στη Νέα Υόρκη.

Συνάντηση με τον τούρκο ομολογό του Ισμαήλ Τζέμ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Προηγουμένως οι δύο υπουργοί είχαν χωριστές συναντήσεις με την υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράϊτ. Στην Αθήνα, ο υπουργός Τύπου δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει από την Τουρκία να δείξει με σαφήνεια πως έχει τη βούληση να κινηθεί στο πνεύμα του ανακοινωθέντος της Μαδρίτης.

Στον εισαγγελέα ο ογκώδης φάκελος της αστυνομίας για τη δράση των υπαλλήλων ασφαλείας του ΜΙΝΙΟΝ, έναντι των πελατών.

Στον εισαγγελέα διαβιβάζεται ο ογκώδης φάκελος της αστυνομίας, για την υπόθεση ομαδικού εκβιασμού που φέρεται ότι έκαναν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του "ΜΙΝΙΟΝ" σε βάρος πελατών, που τους συνελάμβαναν να έχουν κλέψει μικροαντικείμενα, προκειμένου να μην τους οδηγήσουν στην αστυνομία. Από την έρευνα προκύπτει ότι το θέμα ήταν εις γνώσει της διοίκησης της εταιρίας, η οποία αντιμετωπίζει οξύ οικονομικό πρόβλημα.

Συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου με τον πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ. Ουίτλαμ.

Στους στενούς δεσμούς ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστραλία αναφέρθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας Ουίτλαμ σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, μίλησαν για το σημαντικό έργο που επιτελεί η ελληνική ομογένεια στην πολιτική και οικονομική ζωή της Αυστραλίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετρημένος, σοβαρός και προσγειωμένος παρουσίαστηκε σήμερα στους δημοσιογράφους ο προπονητής της ΑΕΚ Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η ομάδα του στάθηκε τυχερή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος είπε ότι αξίζουν ιδιαίτερη μνεία οι Ατματσίδης και ο χρυσός σκόρερ Νικολαϊδης, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του μπορεί να γίνει ακόμα πολύ καλύτερη. Σχετικά με την ενίσχυση της ΑΕΚ ο Ντουμιτρίου είπε ότι χρειάζεται έναν επιτελικό μέσο, όπως είναι ο Παντούρου, της Μπενφίκα ή ταλαντούχος Σέρμπαν της Στεάουα.Στο μεταξύ, αιφνιδιαστική επίσκεψη δέχθηκαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, καθώς κατά τη διάρκεια της προπόνησης εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Μιχάλης Τροχανάς, ο οποίος μοίραζε συγχαρητήρια, αλλά και υποσχέθηκε τρία διαφορετικά πριμ, ένα από τον εσωτερικό κανονισμό, ένα από την πολυεθνική εταιρία που θα πάρει την ΠΑΕ, εντός των προσεχών ημερών και ένα από τον ίδιο.

Με δεκάλεπτη καθυστέρηση θα ξεκινήσουν οι αγώνες Α' και Β' εθνικής κατηγορίας, που θα γίνουν το ερχόμενο ποδοσφαιρικό τριήμερο, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΣΑΠ, λόγω της αύξησης των ξένων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη χώρα μας. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Αντώνης Αντωνιάδης, είπε ότι αν δεν αλλάξει η σχετική απόφαση τότε οι παίκτες θα απόσχουν από τα παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής αλλά και από τον αγώνα της εθνικής μας με τη Δανία για το Μουντιάλ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την χθεσινή ήττα που γνώρισε η ομάδα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, λέγοντας ότι όποια λάθη έγιναν οφείλονται σ' αυτόν και όχι στους παίκτες του. Ακόμη, ο Μπάγεβιτς δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας, αλλά τόνισε ότι οι παίκτες του στάθηκαν άτυχοι σε κάποιες φάσεις, ενώ παράλληλα ήταν και αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Ο διεθνής επιθετικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαίδης, ξεπέρασε τον πρόσφατο τραυματισμό του κάτι που απέδειξε με το εκπληκτικό τέρμα που σημείωσε χθες επί του Ολυμπιακού, και κλήθηκε πάλι στην εθνική ομάδα για τη μίνι προετοιμασία που θα γίνει ενόψει του αγώνα με την αντίστοιχη της Δανίας στις 11 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό στάδιο, για την προκριματική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Βασίλης Δανιήλ, έβαλε σήμερα τέλος στη μεταγραφολογία για την ομάδα του, στην εμβόλιμη περίοδο του Σεπτεμβρίου. Ο κ. Δανιήλ ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός δεν ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή να αποκτήσει κάποιον ποδοσφαιριστή. Παρόμοια ήταν η απάντηση του Καβαλιώτη προπονητή και για την περίπτωση του Γιώργου Δώνη, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την αγγλική Μπλάκμπερν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,04 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,29, γαλλικό φράγκο προς 47,70, λίρα Αγγλίας προς 461,74, ελβετικό φράγκο προς 195,24, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,47, τη λίρα Κύπρου προς 543,87 και την ECU προς 314,71 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως σε μετοχές Κατασκευών και Βιομηχανιών. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 1693,87 μονάδες. Αυξημένη παρουσιάστηκε η αξία των συναλλαγών φθάνοντας τα 21,8 δισ. δρχ. Με οριακή άνοδο έκλεισαν οι ισοτιμίες του δολαρίου και του μάρκου στην εγχώρια αγορά συναλλαγματος έναντι της δραχμής. Οι Εμπορικές τράπεζες θα πωλούν το δολάριο προς 287,042 δρχ. και το μάρκο προς 160,299 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα, αλλά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 10 με 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 27 και στα νησιά 18 με 26 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 26 και 12 με 23 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 23 September 1997 - 18:00:14 UTC