Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στις 7.30 το απόγευμα η νικήτρια πόλη της Ολυμπιάδας του 2004.
- Αύριο τα εγκαίνια της 62ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
- Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για τη νομιμοποίηση των μεταναστών.
- Τρείς χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό.
- Αυστηρή προειδοποίηση Τσοχατζόπουλου στην Αγκυρα.
- Μαίνονται πυρκαγιές σε Λακωνία,Αμφιλοχία και Αρτα.
- Δικάζονται οκτώ μέλη της "Γκρίνπις" σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αύριο ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών με την αντίστοιχη της Σλοβενίας,για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στις 7.30 το απόγευμα η νικήτρια πόλη της Ολυμπιάδας του 2004.

Στη Λοζάνη χτυπά σήμερα η καρδιά της Ελλάδας.Στις 7.30 το απόγευμα θα ανακοινωθεί η πόλη που θα αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.Η ελληνική αντιπροσωπεία εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την τελική επικράτηση της Αθήνας. Η παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας στις 12.30 θα ανοίξει θα ανοίξει με μήνυμα του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη,στο οποίο θα διαβεβαιώνει οτι η Αθήνα παρέχει όλες τις εγγυήσεις για μια επιτυχημένη διοργάνωση και οτι η ανάθεση στην Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων θα συμβάλει στον επανακαθορισμό των σκοπών τους.

Αύριο τα εγκαίνια της 62ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο απο σήμερα η Θεσσαλονίκη,όπου το βράδυ αναμένεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για τα εγκαίνια της 62ης ΔΕΘ.Ο κ. Σημίτης στην αυριανή του ομιλία αναμένεται να προδιαγράψει τους βασικούς άξονες της οικονομικής και εισοδηματικής πολιτικής για το 1998. Παράλληλα θα αναφερθεί και στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, με ιδιαίτερη έμφαση τη στρατηγική της Ελλάδας στο χώρο των Βαλκανίων.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για τη νομιμοποίηση των μεταναστών.

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο,το οποίο αναμένεται να καθορίσει την οριστική μορφή των προεδρικών Διαταγμάτων για τη νομιμοποίηση των μεταναστών.Σύμφωνα με πληροφορίες,δεν θα εξαιρεθούν από τις δυνατότητες καταγραφής και νομιμοποίησης οι μετανάστες από τις "όμορες χώρες" και ειδικότερα οι Αλβανοί. Από το 1991 μέχρι το 1996 εντοπίστηκαν στη χώρα μας 1.147.048 λαθρομετανάστες και από αυτούς είχαν άδεια παραμονής μόνο 69.884.

Τρείς χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό.

Το Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός για την κάλυψη 3.000 θέσεων διοικητικού προσωπικού στο υπουργείο Οικονομικών, την Αγροτική Τράπεζα,τις περιφέρειες,τους δήμους και τις νομαρχίες.Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί απο τη βουλή το νομοσχέδιο για την τροποποίηση και επέκταση του νόμου Πεπονή για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Αυστηρή προειδοποίηση Τσοχατζόπουλου στην Αγκυρα.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος επανέλαβε οτι θα αποτελέσει αιτία πολέμου οποιαδήποτε επίθεση της Αγκυρας κατά της Κύπρου.Για τις προθέσεις της Αγκυρας να προσαρτίσει το κατεχόμενο τμήμα ,ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε οτι αποτελεί φθηνή επανάληψη της πολιτικής του Χίτλερ απέναντι στην Τσεχοσλοβακία και θα υπάρξει δυναμική απάντηση. Χθές η Ρωσία κατηγόρησε την Τουρκία οτι παραβιάζει τη Συνθήκη του Μοντρέ με τις έρευνες που πραγματοποιεί σε διερχόμενα πλοία από τα Στενά της Μαύρης Θάλασσας αναζητώντας πυραύλους S-300.

Μαίνονται πυρκαγιές σε Λακωνία,Αμφιλοχία και Αρτα.

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά στις κοινότητες Παντάνασα και Παλαιόκαστρο στους Μολάους Λακωνίας που κατακαίει δασικές εκτάσεις.Επίσης μαίνονται οι πυρκαγιές στις κοινότητες Λουτρό,Σπάρτο και Βασιλόπουλο Αμφιλοχίας και στην κοινότητα Γραμμενίτσα Αρτας.

Δικάζονται οκτώ μέλη της "Γκρίνπις" σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Δικάζονται σήμερα οκτώ μέλη της Γκρινπίς στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για αντίσταση κατά της αρχής.Το Σεπτέμβριο του 1992 τα μέλη της Γκρινπίς δέθηκαν πάνω στην άγκυρα δεξαμενόπλοιου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το οποίο μετέφερε 2000 τόνους τοξικής εύφλεκτης και καρκινογόνου ουσίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύριο ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών με την αντίστοιχη της Σλοβενίας,για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Στην Λιουμπλιάνα βρίσκονται ήδη οι εθνικές μας ομάδες ποδοσφαίρου ανδρών και ελπίδων, ενόψει των αγώνων που θα δώσουν σήμερα και αύριο στην γειτονική χώρα, για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αντίστοιχα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,92 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,03, γαλλικό φράγκο προς 47,56, λίρα Αγγλίας προς 460,22, ελβετικό φράγκο προς 193,95, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,02, τη λίρα Κύπρου προς 543,43 και την ECU προς 313,94 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθούν και σήμερα οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ ο καιρός προβλέπεται αίθριος στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 16 εως 28 βαθμούς, στα δυτικά απο 17 εως 31 και στην υπόλοιπη χώρα απο 18 εως 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 20 εως 28 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει απο 18 εως 27 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 5 September 1997 - 7:00:19 UTC