Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Ολυμπιάδα του 2004. Αύριο στις 8 το βράδυ θα ανακοινωθεί η πόλη που θα αναλάβει τη διοργάνωση.
- Νόμος του κράτους από σήμερα το νομοσχέδιο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Συλλαλητήριο έκαναν οι εκπαιδευτικοί.
- Νέες απειλές από Ετσεβίτ περί προσάρτησης της κατεχόμενης Κύπρου στην Τουρκία. Για πολιτική Χίτλερ κάνει λόγο ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο για τα εγκαίνια της 62ης ΔΕΘ.
- Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχει ψηφισθεί το σχέδιο Καποδίστριας για τις συνενώσεις των δήμων, δηλώνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος.
- Δεκαεπτάχρονος ισοβίτης των φυλακών Κορυδαλλού, πέτυχε στο Πολυτεχνείο στις φετινές γενικές εξετάσεις.
- Φτερά έκαναν από το αστυνομικό τμήμα της Κορίνθου οι φάκελοι με τη μισθοδοσία επτά αστυνομικών που απουσίαζαν με άδεια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Ολυμπιάδα του 2004. Αύριο στις 8 το βράδυ θα ανακοινωθεί η πόλη που θα αναλάβει τη διοργάνωση.

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Ολυμπιάδα του 2004, καθώς σε λιγότερο από 24 ώρες, θα ανακοινωθεί η πόλη που θα αναλάβει τη διοργάνωση. Η ελληνική αντιπροσωπεία που βρίσκεται πανέτοιμη στη Λοζάνη, εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι δύο πρώτες ψηφοφορίες, καθώς στη συνέχεια θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Η υποψηφιότητα της Αθήνας βρήκε έναν ένθερμο υποστηρικτή, το μέλος της Τουρκίας στη ΔΟΕ, που δήλωσε ότι και το 1990 είχε ψηφίσει την υποψηφιότητα της Αθήνας.

Νόμος του κράτους από σήμερα το νομοσχέδιο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Συλλαλητήριο έκαναν οι εκπαιδευτικοί.

Νόμος του κράτους είναι πλέον το νομοσχέδιο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που ψηφίσθηκε στο συνολό του, μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Παιδείας διατύπωσε την εκτίμηση ότι την επόμενη πενταετία, που είναι και η μεταβατική περίοδος, θα διορισθούν 20.000 εκπαιδευτικοί,εκ των οποίων οι περίπου 13.000 θα είναι αναπληρωτές. Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συλλαλητήριο που κατέληξε έξω από τη βουλή, όπου δεν έλειψαν τα επεισόδια, καθώς διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και αντικείμενα κατά αστυνομικών και δημοσιογραφων.

Νέες απειλές από Ετσεβίτ περί προσάρτησης της κατεχόμενης Κύπρου στην Τουρκία. Για πολιτική Χίτλερ κάνει λόγο ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Την εκτίμηση ότι στόχος του εξοπλισμού της Κύπρου με τους πυραύλους S-300, είναι η κατάληψη ολόκληρου του νησιού και η ανταπόδοση της τουρκικής εισοβολής του '74, διατύπωσε ο Μπουλέντ Ετσεβίτ και επανέλαβε την απειλή για προσάρτιση της κατεχόμενης Κύπρου στην Τουρκία. Για πολιτική του Χίτλερ, με την προσάρτιση της Τσεχοσλοβακίας, έκανε λόγο από το Λονδίνο, ο Ακης Τσοχατζόπουλος και τόνισε ότι η Ελλάδα διεκδικεί την ταχύτατη προώθηση των ενταξιακών διαδικασιών της Κύπρου, ανεξάρτητα από την επίλυση του Κυπριακού.

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο για τα εγκαίνια της 62ης ΔΕΘ.

Επίκεντρο του Πανελλήνιου ενδιαφέροντος θα είναι η Θεσσαλονίκη το προσεχές δεκαήμερο, με τη λειτουργία της 62-ης ΔΕΘ. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα κάνει αύριο το βράδυ ο πρωθυπουργός, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η καθιερωμένη ομιλία του το Σάββατο, όπου αναμένεται να προδιαγράψει τους βασικούς άξονες της οικονομικής και εισοδηματικής πολιτικής για το 1998, ενώ παράλληλα θα αναφερθεί και στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, με ιδιαίτερη έμφαση τη στρατηγική της Ελλάδας στο χώρο των Βαλκανίων.

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχει ψηφισθεί το σχέδιο Καποδίστριας για τις συνενώσεις των δήμων, δηλώνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Τον Οκτώβριο θα ψηφισθεί από τη βουλή το νοσχέδιο για το σχεδιο Καποδίστριας, δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών και χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις. Επίσης ανακοίνωσε ότι το Νοέμβριο θα διεξαχθεί ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, ενώ την προσεχή εβδομάδα θα ψηφισθεί στη βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο επεκτείνεται και σε άλλους τομείς ο νόμος Πεπονή. Ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε επίσης καταργείται το εκλογικό βιβλιάριο το οποίο θα αντικατασταθεί με ειδική εκλογική ταυτότητα.

Δεκαεπτάχρονος ισοβίτης των φυλακών Κορυδαλλού, πέτυχε στο Πολυτεχνείο στις φετινές γενικές εξετάσεις.

Τα κάγκελα της φυλακής δεν στάθηκαν εμπόδιο σε έναν 17χρονο ισοβίτη να πετύχει στο Πολυτεχνείο στις φετινές γενικές εξετάσεις. Ο 17χρονος, που κρατείται στις φυλακές ανηλίκων του Κορυδαλλού, θα μπορέσει να παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα της σχολής του, κατόπιν συνεννόησης με ειδική επιτροπή των φυλακών.

Φτερά έκαναν από το αστυνομικό τμήμα της Κορίνθου οι φάκελοι με τη μισθοδοσία επτά αστυνομικών που απουσίαζαν με άδεια.

Φτερά έκαναν οι φάκελοι με τη μισθοδοσία επτά αστυνομικών μέσα απ' το τμήμα Κορίνθου. Η κλοπή διαπιστώθηκε όταν οι αστυνομικοί που έλειπαν σε άδεια επέστρεψαν στην υπηρεσία τους και πήγαν να πληρωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες,το ποσό των χρημάτων που κλάπηκαν ανέρχεται σε 2.200.000 δρχ. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένορκη διοικητική έρευνα για να εντοπισθεί ο δράστης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Αλέξης Κούγιας χειρίζεται προσωπικά το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών του Μιχάλη Τροχανά, έτσι ώστε να υπάρξει αίσιο τέλος στην αγορά της ΠΑΕ από μεγάλη εταιρία, που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις της ομάδας. Κύκλοι της διοίκησης άφησαν να διαρρεύσει ότι μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκαήμερου του μηνός η συμφωνία με την ενδιαφερόμενη εταιρία θα έχει επιτευχθεί. Στο μεταξύ, το Σάββατο ο Ανδρέας Σταματιάδης θα παρακολουθήσει την προσεχή αντίπαλο της Ενωσης στον πρώτο γύρο του κυπέλλου Κυπελλούχων, Ντιναμπουργκ, στο παιχνίδι του λετονικού πρωταθλήματος με την Μέταλουργκ.

Στον τελικό του αγωνίσματος των κρίκων του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στη Λοζάνη, προκρίθηκε ο πρωταθλητής μας, Δημοσθένης Ταμπάκος, αφού στα προκριματικά σημείωσε την πέμπτη καλύτερη επίδοση με 9.462 βαθμούς.

Τεράστιες για τα ελληνικά δεδομένα θα είναι οι απολαβές της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς μετά τη συμφωνία που πέτυχε ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων με γνωστή ασφαλιστική εταιρία, θα αποφέρει στους πρωταθλητές 750 εκατομμύρια δραχμές. Εξάλλου, αύριο το μεσημέρι αναμένεται να βγει από το Νοσοκομείο ο νεαρός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Ελευθερόπουλος, ο οποίος όπως είναι γνωστό, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο.

Στην Λιουμπλιάνα βρίσκονται από το μεσημέρι οι εθνικές μας ομάδες ποδοσφαίρου ανδρών και ελπίδων, ενόψει των αγώνων που θα δώσουν αύριο και μεθαύριο στην γειτονική χώρα, για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αντίστοιχα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Πολυχρονίου, αναφερόμενος στο μεθαυριανό παιχνίδι, είπε ότι πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία, αφού αν κερδίσουμε, τα πάντα θα εξαρτηθούν από εμάς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,92 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,03, γαλλικό φράγκο προς 47,56, λίρα Αγγλίας προς 460,22, ελβετικό φράγκο προς 193,95, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,02, τη λίρα Κύπρου προς 543,43 και την ECU προς 313,94 δραχμές.

Ραγδαία αλλαγή σκηνικού σημειώθηκε σήμερα στη Σοφοκλέους, μετά την άνοδο των τριών προηγούμενων ημερών. Σήμερα οι τιμές των μετοχών δέχθηκαν έντονες πιέσεις, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να σημειώσει κάθετη υποχώρηση σε ποσοστό 1,82%, κλείνοντας στις 1536,69 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 12,2 δισ. δραχμές. Οριακή άνοδο σημείωσε το δολάριο έναντι της δραχμής στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος και θα πωλείται αύριο απο τις εμπορικές τράπεζες στις 290,93 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθούν και αύριο οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ ο καιρός προβλέπεται αίθριος στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 28 βαθμούς, στα δυτικά 17 με 31 και στην υπόλοιπη χώρα 18 με 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 20 με 28 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 18 με 27 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 4 September 1997 - 18:31:47 UTC