Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανακοινώνονται εντός των ημερών τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.
- Πυρκαγιά στην Πάρνηθα.
- Κλειστή η οδός Πανεπιστημίου λόγω καθίζησης.
- Μεγαλύτερη συλλογικότητα ζήτησε ο Σημίτης από τους υπουργούς.
- Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για θυσίες τονίζει η ΓΣΕΕ.
- Στεφανόπουλος: Κατασκεύασμα του Τίτο τα Σκόπια.
- Επιβεβαίωση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων Κύπρου από προεδρεύοντα Κομισιόν.
- Η ΕΕ δεν εκβιάζεται στο θέμα της Κύπρου δηλώνει ο Χρήστος Παπουτσής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κλήρωση ευρωπαϊκών κυπέλλων ποδοσφαίρου - Χρυσό η Θάνου στην Πανεπιστημιάδα
- Πρώτος στο "Καρέτα" της Κύπρου ο Παναθηναϊκός
- ΠΣΑΠ κατά ΕΠΟ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανακοινώνονται εντός των ημερών τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις των σχολών και τα ονόματα των επιτυχόντων για τις φετινές γενικές εξετάσεις. Την Τρίτη εισάγεται στην Ολομέλεια του Γ'Θερινού Τμήματος της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στον χώρο της παιδείας. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να προτείνει στις τοπικές γενικές συνελεύσεις των καθηγητών που θα συγκληθούν την Τρίτη, 24ωρη απεργία για τις 4 Σεπτεμβρίου, ημέρα ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου.

Πυρκαγιά στην Πάρνηθα.

Μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθές σε δασώδη περιοχή, στη Χασιά, στους πρόποδες της Πάρνηθας και η οποία μέχρι στιγμής έχει κατακάψει 800 στρέμματα πευκοδάσους. Νωρίς το πρωί οι δυνάμεις πυρόσβεσης την έθεσαν υπο μερικό έλεγχο.

Κλειστή η οδός Πανεπιστημίου λόγω καθίζησης.

Μέχρι σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί αναμένεται να συνεχιστεί η ταλαιπωρία των οδηγών στο κέντρο της πρωτεύουσας, αφού τότε υπολογίζεται να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία η οδός Πανεπιστημίου μετά το πρόβλημα καθίζησης του εδάφους που δημιουργήθηκε από τη διέλευση του Μετροπόντικα. Στο μεταξύ παρουσιάστηκαν κάποιες ρωγμές σε πολυκατοικία επί της οδού Πατησίων 5 αλλά όπως δήλωσε ο κ. Κίκηρας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μάλιστα η εταιρία Αττικό Μετρό έστειλε επι τόπου πολιτικούς μηχανικούς για να ελέγξουν την καταλληλότητα του κτιρίου.

Μεγαλύτερη συλλογικότητα ζήτησε ο Σημίτης από τους υπουργούς.

Αυστηρές συστάσεις προς τους υπουργούς απο τους οποίους ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή συλλογικότητα στη λειτουργία της κυβέρνησης απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η βαλκανική πολιτική της κυβέρνησης και τονίστηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος που πρέπει να έχει η χώρα μας για την επίτευξη σταθερότητας,ασφάλειας αλλά και της οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης των γειτονικών χωρών.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για θυσίες τονίζει η ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες ``θυσίες'' - τονίζει η ΓΣΕΕ, σε υπόμνημα που έστειλε στον Πρωθυπουργό ενόψει της ομιλίας του στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης. Στο υπόμνημά της Συνομοσπονδίας υπογραμμίζεται οτι οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές λιτότητας, έχουν επωμισθεί παρά τη θέλησή τους τα μέγιστα και πέρα από τις δυνατότητές τους, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας.

Στεφανόπουλος: Κατασκεύασμα του Τίτο τα Σκόπια.

Αναφορά στο θέμα των Σκοπίων έκανε χθές ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος,λέγοντας οτι πρόκειται για κατασκεύασμα,που δημιουργήθηκε για λόγους πολιτικούς και σκοπιμότητας απο τον Τίτο.Ο κ. Στεφανόπουλος, που συνεχίζει σήμερα, για τρίτη μέρα, την περιοδεία του στη νότιο Πελοπόννησο, είπε οτι το κράτος αυτό στην ουσία έχει αρνηθεί την εθνική του ταυτότητα και οι κάτοικοί του δεν είναι Μακεδόνες,αλλά Βούλγαροι.

Επιβεβαίωση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων Κύπρου από προεδρεύοντα Κομισιόν.

Την απόφαση της προεδρίας που ασκεί η χώρα του στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση, αλλά και της Κοινότητας στο συνολό της, να αρχίσουν κανονικά στις αρχές του 1998 οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου, τόνισε ο υπουργός εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζακ Πόος, κατά τη συναντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Η ΕΕ δεν εκβιάζεται στο θέμα της Κύπρου δηλώνει ο Χρήστος Παπουτσής.

Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση δεν θα δεχτεί κανέναν εκβιασμό στο θέμα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου τόνισε χθες, κατά την έναρξη των εργασιών της ετήσιας διεθνούς "Συνάντησης των Αθηνών" που διοργανώνει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ο επίτροπος της κοινότητας Χρήστος Παπουτσής. ``Η επίλυση του Κυπριακού, πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής, δεν αποτελεί προϋπόθεση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Η θέση της ΕΕ πάνω σ`αυτό το θέμα είναι κρυστάλλινη υπογράμμισε ο έλληνας επίτροπος``. Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας 'Ακης Τσοχατζόπουλος τόνισε με τη σειρά του, πως οι "θερμές" περιοχές των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου δεν ανέχονται την ανεύθυνη στάση κανενός, φωτοραφίζοντας μ' αυτό τον τρόπο την 'Αγκυρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλήρωση ευρωπαϊκών κυπέλλων ποδοσφαίρου

Η ``βασίλισσα`` της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης και οι πρωταθλήτριες της Πορτογαλίας Πόρτο και της Νορβηγίας Ρόζενμποργκ, θα είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ, μετά από κλήρωση που έγινε στην Γενεύη.

Καλή κλήρωση είχε η ΑΕΚ στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, αφού θα αντιμετωπίσει την Ντιναμπούργκ Νταουγκάβπιλς από την Λετονία και εκτός σοβαρού απροόπτου δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες ως προς την πρόκριση της στον επόμενο γύρο.

Στον πρώτο φύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Αρσεναλ, μία από τις καλύτερες ομάδες του Αγγλικού πρωταθλήματος. Αρκετά πιό τυχερός από τον ΠΑΟΚ, ο ΟΦΗ έχει ως αντίπλαο την ουγγρική Φερεντσβάρος.

Χρυσό η Θάνου στην Πανεπιστημιάδα

Το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα της Πανεπιστημιάδας της Σικελίας κέρδισε η Κατερίνα Θάνου, με χρόνο 11 δεύτερα και 20 εκατοστά. Δεύτερη τερμάτισε η 'Αντζελα Κραβτσένκο από την Ουκρανία με 11'34'', και τρίτη η Γαλλίδα Κάτια Μπενθ με 11'35''.

Πρώτος στο "Καρέτα" της Κύπρου ο Παναθηναϊκός

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού κατέκτησε το πρώτο διεθνές τουρνουά "Καρέτα", που διεξήχθη στην Κύπρο, επικρατώντας στον τελικό της ΤσεΕςΚα Μόσχας με 90-82. Την τρίτη θέση κατέλαβε η γαλλική Βιλερμπάν, που νίκησε τους Γερμανούς της Λεβερκούζεν με 86-83.

ΠΣΑΠ κατά ΕΠΟ

"Επίθεση" κατά της ΕΠΟ, εξαπέλυσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), με αφορμή την απόφαση της ομοσπονδίας σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες της Α` Εθνικής κατηγορίας να χρησιμοποιούν έξι ξένους παίκτες (τέσσερις στη Β` και δύο στη Γ`) ταυτόχρονα σε παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου. Ο ΠΣΑΠ στην ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για ``δολιοφθορά εναντίον του ελληνικού ποδοσφαίρου``, επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή υποβιβάζει τον Ελληνα ποδοσφαιριστή και ότι αυτοί που την πήραν δεν ενδιαφέρονται για το καλό του αθλήματος αλλά χρησιμοποιούν το χώρο σαν ένα μέσο για παραγοντική και κοινωνική άνοδο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 287,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 69, γαλλικό φράγκο προς 47,45, λίρα Αγγλίας προς 465,54, ελβετικό φράγκο προς 193,14, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,31, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 240,44, λίρα Κύπρου προς 542,62 και - Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα ECU προς 313,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο σε όλη τη χώρα εκτός από τα βόρεια όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φθάσει τους 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 και στα νησιά τους 31 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και θερμοκρασία που θα φθάσει τους 32 βαθμούς. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη και το θερμόμευτρο στην πόλη θα φθάσει τους 27 βαθμούς Κλεσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 30 August 1997 - 14:26:06 UTC