Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,30/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.Διαβεβαιώσεις Ανθόπουλου οτι η νέα σχολική χρονιά που αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου, θα κυλήσει ομαλά.
- Σκληρή γλώσσα Ακη Τσοχατζόπουλου κατά της Τουρκίας, οτι η τακτική της στη βόρειο Κύπρο μοιάζει με εκείνη του Χίτλερ στην Τσεχοσλοβακία.
- Θετικά σχόλια του Προέδρου Δημοκρατίας για το πρόγραμμα Καποδίστριας, το επίμαχο νομοσχέδιο του οποίου θα κατατεθεί εντός του Σεπτεμβρίου.Αντιδράσεις από την Νέα Δημοκρατία.
- Αύριο δίνεται, κατά πάσα πιθανότητα στην κυκλοφορία, η Πανεπιστημίου,μετά την καθίζηση εξαιτίας των έργων του Μετρό.
- Ελεύθεροι αφέθηκαν οι αλλοδαποί στην Κύπρο, για την υπόθεση μεταφοράς πυρηνικών αποβλήτων.
- Αγνωστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου 20χρονου στρατιώτη, Βασίλη Χάρτιου, στις Σέρρες.
- Με μαχαίρι και ψαλίδι σκότωσε 83χρονος την 73χρονη συζυγό του στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.
- Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, επανεξελέγη ο Κώστας Λιάσκας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.Διαβεβαιώσεις Ανθόπουλου οτι η νέα σχολική χρονιά που αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου, θα κυλήσει ομαλά.

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, ενώ όπως δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Ανθόπουλος καταβάλλεται προσπάθεια να ανακοινωθούν και τα ονόματα των επιτυχόντων.Ο κ.Ανθόπουλος τόνισε οτι η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου ομαλά και χωρίς προβλήματα, προέβλεψε ότι δεν θα γίνουν απεργίες και ευχήθηκε ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο.Η ΟΛΜΕ πρότεινε στις τοπικές γενικές συνελεύσεις των καθηγητών οι οποίες θα συγκληθούν την Τρίτη 24ωρη απεργία για τις 4 Σεπτεμβρίου.

Σκληρή γλώσσα Ακη Τσοχατζόπουλου κατά της Τουρκίας, οτι η τακτική της στη βόρειο Κύπρο μοιάζει με εκείνη του Χίτλερ στην Τσεχοσλοβακία.

Σκληρή κριτική κατά της Τουρκίας για τη στάση της στο Κυπριακό άσκησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος παρομοίασε την τακτική προσάρτησης από την Τουρκία τμήματος της βόρειας Κύπρου, με την τακτική που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ όταν προσάρτησε τμήμα της Τσεχοσλοβακίας την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα υπογράψει την ένταξη καμιάς άλλης χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εάν σ'αυτές δεν περιλαμβάνεται και η Κύπρος.

Θετικά σχόλια του Προέδρου Δημοκρατίας για το πρόγραμμα Καποδίστριας, το επίμαχο νομοσχέδιο του οποίου θα κατατεθεί εντός του Σεπτεμβρίου.Αντιδράσεις από την Νέα Δημοκρατία.

Την ανάγκη να είμαστε σε ετοιμότητα, καθώς η υπεράσπιση της πατρίδας μας αποτελεί πρωταρχικό καθήκον, επέσεισε από τον Ασωπό Λακωνίας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.Οσον αφορά το πρόγραμμα Καποδίστριας, τα σχόλια του ήταν θετικά τονίζοντας οτι θα υπάρξει αναβάθμιση, τόσο του θεσμού της αυτοδιοίκησης, όσο και των ίδιων των περιοχών.Το επίμαχο νομοσχέδιο θα κατατεθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ κατά του προγράμματος τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη περιοδεία στην Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα.

Αύριο δίνεται, κατά πάσα πιθανότητα στην κυκλοφορία, η Πανεπιστημίου,μετά την καθίζηση εξαιτίας των έργων του Μετρό.

Αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Πανεπιστημίου που έκλεισε μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τις εργασίες του μετρό. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο πρόεδρος του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα συνεχισθούν όλη τη νύχτα οι εργασίες για την ενίσχυση του εδάφους. Τόνισε ότι η εταιρία θα αποκαταστήσει τις ζημιές που δημιουργήθηκαν σε διάφορα κτίρια.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι αλλοδαποί στην Κύπρο, για την υπόθεση μεταφοράς πυρηνικών αποβλήτων.

Ελεύθερους άφησαν οι κυπριακές αρχές του επτά αλλοδαπούς οι οποίοι συνελήφθησαν για την περίεργη υπόθεση μεταφοράς και απόρριψης πυρηνικών αποβλήτων στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του νησιού. Ο ανώτερος δικηγόρος της Δημοκρατίας της Κύπρου δήλωσε ότι η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση των ανακρίσεων που διεξάγει η Αστυνομία.

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου 20χρονου στρατιώτη, Βασίλη Χάρτιου, στις Σέρρες.

Νεκρός από άγνωστη αιτία βρέθηκε το πρωί στις Σέρρες κοντά στο σταθμό ΟΣΕ ο στρατιώτης Βασίλης Χάρτιος 20 ετών, ο οποίος υπηρετούσε στο 565-ο τάγμα Πεζικού. Η σορός μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη για νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου. Προανάκριση διενεργεί η ασφάλεια Σερρών.

Με μαχαίρι και ψαλίδι σκότωσε 83χρονος την 73χρονη συζυγό του στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον 83χρονου Χρήστου Γαργαλά, ο οποίος μετά από λογομαχία για οικονομικές διαφορές σκότωσε με μαχαίρι και ψαλίδι την 73χρονη συζυγό Ανδρονίκη και στη συνέχεια παραδόθηκε στις αρχές.Το αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, επανεξελέγη ο Κώστας Λιάσκας.

Ο Κώστας Λιάσκας επανεξελέγη με 85 ψήφους υπέρ, έναντι 82 του αντιπάλου του, Γιώργου Παπαβασιλείου, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου.Ο κ.Λιάσκας υποστηρίχθηκε από τον Συνασπισμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 287,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 69, γαλλικό φράγκο προς 47,45, λίρα Αγγλίας προς 465,54, ελβετικό φράγκο προς 193,14, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,31, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 240,44, λίρα Κύπρου προς 542,62 και - Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα ECU προς 313,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο η ΕΜΥ και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι ως ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί ενώ βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 14 έως 31 βαθμούς και στα νησιά από 19 έως 29 βαθμούς. Για την Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις ενώ οι ισχυροί άνεμοι θα κοπάσουν αργότερα. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 30 August 1997 - 19:51:14 UTC