Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για την Παιδεία.
- Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα με θέμα τη βαλκανική πολιτική.
- Επίσκεψη Πόος στην Αθήνα.
- Πακέτο μέτρων κατά του πληθωρισμού επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
- Το μεσημέρι η κηδεία της Σωτηρίας Μπέλλου.
- Λήγουν την Κυριακή οι παλιές μισθώσεις επαγγελματικής στέγης.
- Δικαστική έρευνα για τη μόλυνση του δικτύου ύδρευσης της Καστοριάς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στη Γενεύη σήμερα η κλήρωση της β'φάσης των κυπέλλων Ευρώπης. - Ηττα του Ολυμπιακού απο την Αλμπα Βερολίνου στο τουρνουά μπάσκετ στο Βελιγράδι.
- Αντίθετα,ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο τουρνούα "Καρέτα" στην Κύπρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για την Παιδεία.

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χθές οι εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στο χώρο της Παιδείας.Σήμερα συνεχίζεται η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις προτάσεις που θα εισηγηθεί στις τοπικές γενικές συνελεύσεις των καθηγητών την ερχόμενη εβδομάδα. Την Τρίτη θα αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα με θέμα τη βαλκανική πολιτική.

Η βαλκανική πολιτική της κυβέρνησης είναι το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού θα συγκληθεί στην Κρήτη στις αρχές Νοεμβρίου, Διαβαλκανική Συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των Βαλκανικών χωρών.

Επίσκεψη Πόος στην Αθήνα.

Το Κυπριακό,η ενταξιακή πορεία της Κύπρου αλλά και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει σήμερα με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών ο προεδρεύων του Συμβουλίου της Ευρώπης,Ζ.Πόος που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Πακέτο μέτρων κατά του πληθωρισμού επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα μέτρα για την περαιτέρω πτώση του πληθωρισμού επεξεργάζεται η κυβέρνηση,ενώ εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά. Παράλληλα,εξετάζεται και το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για το 1998.Χθές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Γιάννου Παπαντωνίου και Βάσως Παπανδρέου.

Το μεσημέρι η κηδεία της Σωτηρίας Μπέλλου.

Κηδεύεται το μεσημέρι δημοσία δαπάνη απο το Α'Νεκροταφείο Αθηνών η μεγάλη ρεμπέτισα Σωτηρία Μπέλλου, που πέθανε σε ηλικία 76 ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.Απο το πρωί η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης και στη συνέχεια θα ταφεί,σύμφωνα με την επιθυμία της, δίπλα στον άλλο μεγάλο του λαϊκού μας τραγουδιού, Βασίλη Τσιτσάνη, με τον οποίο γνώρισε μεγάλες επιτυχίες.

Λήγουν την Κυριακή οι παλιές μισθώσεις επαγγελματικής στέγης.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο απο την απελευθέρωση των παλιών μισθώσεων επαγγελματικής στέγης απο τη Δευτέρα.Οι έμποροι φοβούνται κύμα εξώσεων και ζητούν την αναστολή λήξης των παλιών μισθωμάτων,κατώτατη αποζημίωση 36 μισθωμάτων και προσαύξηση ανάλογα με την εμπορικότητα και να ανανεώνεται αυτόματα η μίσθωση,εάν μετά τη λήξη του μισθώματος ο ιδιοκτήτης δεν καταγγείλει τη σύμβαση.

Δικαστική έρευνα για τη μόλυνση του δικτύου ύδρευσης της Καστοριάς.

Δικαστική παρέμβαση για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες για τη μόλυνση του δικτύου ύδρευσης της Καστοριάς από λύματα του δικτύου αποχέτευσης, πριν από τέσσερις μερες, αλλά και για το αν λήφθηκαν έγκαιρα μέτρα για την προστασία της υγείας των κατοίκων.Απο χθές παρατηρείται ύφεση στην παρουσίαση των κρουσμάτων δυσεντερίας.Στο Δημοτικό Νοσοκομείο της πόλης εξακολουθούν να νοσηλεύονται 40 έως 50 άτομα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Γενεύη σήμερα η κλήρωση της β'φάσης των κυπέλλων Ευρώπης.

Στη Γενεύη είναι σήμερα στραμμένα τα βλέμματα ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.Στη μία ώρα Ελλάδας θα διεξαχθεί στην ελβετική πόλη, η κλήρωση για τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.Ο Ολυμπιακός, που ελπίζει σε μία καλή κλήρωση, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για καλή πορεία στο τσάμπιονς λιγκ, τοποθετήθηκε στο τρίτο ``γκρουπ`` που κατάρτισαν οι υπεύθυνοι της ΟΥΕΦΑ, μαζί με την ολλανδική Φέγενορντ, τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας από την Πορτογαλία, την τουρκική Μπεσίκτας, την αγγλική Νιουκάστλ του Τιμούρ Κετσμπάγια και την Γαλατάσαραϊ επίσης από την Τουρκία. Ο ΟΦΗ στάθηκε πιό τυχερός ,αφού οι Κρητικοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία εκ των Μπενφίκα, Σπαρτάκ Μόσχας, Φερεντσβάρος, Σιόν, Σαμπντόρια, Ατλέτικο Μπιλμπάο και Μπαστιά.Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ θα έχει πιό δύσκολο έργο.Δύσκολα θα αποφύγει κάποιο από τα ``μεγαθήρια`` της διοργάνωσης. Οι πιθανοί αντίπαλοι του είναι η Αρσεναλ, Βίτσεφ Λοτζ, Ουντινέζε, Αντερλεχτ, Κορούνια, Οσέρ και Σάλτσμπουργκ.

Ηττα του Ολυμπιακού απο την Αλμπα Βερολίνου στο τουρνουά μπάσκετ στο Βελιγράδι.

Χθές, η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού σε αγώνα της δεύτερης ημέρας για το διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στο Βελιγράδι, ηττήθηκε με 82-75 από την γερμανική Αλμπα Βερολίνου. Η ελληνική ομάδα,σήμερα θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου.

Αντίθετα,ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο τουρνούα "Καρέτα" στην Κύπρο.

Την πρώτη θέση στο τουρνουά ``Καρέτα`` που διεξάγεται στη Λευκωσία, θα διεκδικήσει σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι ``πράσινοι``, στον δεύτερο αγώνα της διοργάνωσης που έγινε χθες επικράτησε με 75-54 της γαλλικής Βιλερμπάν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 288,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 45, γαλλικό φράγκο προς 47,36, λίρα Αγγλίας προς 465,47, ελβετικό φράγκο προς 193,13, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,32, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 243,06, λίρα Κύπρου προς 540,69 και - Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα ECU προς 313,59 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα κεντρικά και βόρεια ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 17 εως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 17 εως 34 και στα νησιά απο 22 εως 31 βαθμούς Κελσίου.Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 21 εως 34 βαθμούς. Τοπικές νεφώσεις θα έχει και η Θεσσαλονίκη με ανέμους μέτριους μέχρι ισχυρούς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 19 μέχρι 31 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 29 August 1997 - 6:00:16 UTC