Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ισχυρή σεισμική δόνηση ανοιχτά της Κω.
- Ιταλική αναδίπλωση για τις δηλώσεις του υπουργού των Εξωτερικών της.
- Καταδίκη Ντενκτάς και Τουρκίας απο ΕΕ για τη στάση τους στο Κυπριακό.
- Αρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.
- Σύσκεψη για την οικονομία Σημίτη - Παπαντωνίου.
- Πυρκαγιά καίει δασικές εκτάσεις κοντά στην Ακράτα.
- Νέες καταδίκες οδηγών που ειχαν καταναλώσει αλκοόλ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα ο επαναληπτικός αγώνας του Ολυμπιακού με τη Μοζίρ για το "Τσάμπιονς Λίγκ".
- Στην επόμενη φάση του κυπέλου ΟΥΕΦΑ προκρίθηκαν ΠΑΟΚ και ΟΦΗ.
- Από επιτυχία σε επιτυχία "πετάει" τον τελευταίο καιρό ο ελληνικός κλασσικός αθλητισμός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση ανοιχτά της Κω.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.50 το πρωί προερχόμενη απο απόσταση 330 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο νότια της νήσου Κώ. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές απο τη σεισμική δόνηση.

Ιταλική αναδίπλωση για τις δηλώσεις του υπουργού των Εξωτερικών της.

Η Ιταλία αναγνωρίζει αποκλειστικά και μόνο τη Δημοκρατία της Κύπρου. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών μετά απο διάβημα της Κύπρου για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Λαμπέρτο Ντίνι, ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κυβερνήσεις και στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ οι δύο αυτές οντότητες πρέπει να αναγνωρίζονται ισότιμα. Σε χθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζετο οτι εαν πράγματι ο κ. Ντίνι είχε προβεί σε αυτές τις δηλώσεις τότε θα προέκυπτε μέγα θέμα στις σχέσεις Ελλάδας - Ιταλίας.

Καταδίκη Ντενκτάς και Τουρκίας απο ΕΕ για τη στάση τους στο Κυπριακό.

Η ΕΕ με ανακοίνωση του Λουξεμβούργου που ασκεί την προεδρία καταδίκασε με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο τις θέσεις, που εξέφρασε ο Ραούφ Ντεκτάς για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε και διαβεβαίωσε ότι "σε κάθε περίπτωση" οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. θα ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο χρόνο. Επίσης, καλεί ειδικά την Τουρκία να επιδείξει εποικοδομητική συμπεριφορά στο πρόβλημα της Κύπρου.

Αρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Αμετακίνητη είναι η κυβέρνηση στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στην Παιδεία παρά την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών κυρίως για την κατάργηση της επετηρίδας. Χθες άρχισε να συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου. Αύριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενω στις 2 Σεπτεμβρίου θα συγκληθούν οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ και στις 3 Σεπτεμβρίου οι πρόεδροί τους για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Σύσκεψη για την οικονομία Σημίτη - Παπαντωνίου.

Η πορεία της οικονομίας και οι βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής για το 1998 ενόψει και της ομιλίας του στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, θα εξετάσουν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου στη σημερινή τους συνάντηση.

Πυρκαγιά καίει δασικές εκτάσεις κοντά στην Ακράτα.

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθές το απόγευμα στην περιοχή της Ακράτας και η οποία κατακαίει δασικές εκτάσεις.Η φωτιά έχει επεκταθεί προς τον ποταμό Κράφι κοντά στο χωριό Πλάτανος. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Νέες καταδίκες οδηγών που ειχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Τρία ακόμη άτομα τα οποία συνελήφθησαν να οδηγούν σε κατάσταση μέθης καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο. Πρόκειται για τους Επαμεινώνδα Ξαγοράρη, 22 χρόνων, Επαμεινώνδα Τσιλιγκάνο, 35 χρόνων και Λάμπρο Καραγιάννη, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης απο 20 μέρες εως 7 μήνες και σε χρηματικές ποινές μέχρι 200.000 δραχμές. Επίσης στους δυο τελευταίους διατάχθηκε η δήμευση των οχημάτων τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα ο επαναληπτικός αγώνας του Ολυμπιακού με τη Μοζίρ για το "Τσάμπιονς Λίγκ".

Με τους Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και Ιλια Ιβιτς στην αρχική ενδεκάδα, θα παραταχθεί εκτός σοβαρού απροόπτου ο Ολυμπιακός, στον σημερινό επαναληπτικό με την Μοζίρ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του τσάμπιονς λιγκ.Ετσι, αν δεν αλλάξουν οι σκέψεις και τα πλάνα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, οι πρωταθλητές θα ξεκινήσουν τον αγώνα με τους Ελευθερόπουλο, Μπάντοβιτς, Καραταίδη, Ανατολάκη, Νταμπίζα, Τζόρτζεβιτς, Πασσαλή, Νινιάδη, Αλεξανδρή, Ιβιτς και Γκόγκιτς.

Στην επόμενη φάση του κυπέλου ΟΥΕΦΑ προκρίθηκαν ΠΑΟΚ και ΟΦΗ.

Πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, πήραν χθες ΠΑΟΚ και ΟΦΗ. Ο ``δικέφαλος του βορρά`` και στον επαναληπτικό αγώνα του β` προκριματικού γύρου που έγινε στην Τρνάβα της Σλοβακίας, νίκησε 1-0 την τοπική Σπαρτάκ, με τέρμα που σημείωσε στο 80-ο λεπτό της συνάντησης ο Ζαγοράκης.Ο ΟΦΗ επεβλήθη 3-1 στο Ηράκλειο της ισλανδικής Ρέϊκιβικ.

Από επιτυχία σε επιτυχία "πετάει" τον τελευταίο καιρό ο ελληνικός κλασσικός αθλητισμός.

Από επιτυχία σε επιτυχία "πετάει" τον τελευταίο καιρό ο ελληνικός κλασσικός αθλητισμός.Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, κατέλαβε την δεύτερη θέση στο διεθνές μήτινγκ που διεξήχθη στο Βερολίνο με 20 δεύτερα 38 εκατοστά. Επίσης ο πρωταθλητής μας των μεσαίων αποστάσεων, Παναγιώτης Στρουμπάκος,προκρίθηκε στα ημιτελικά των 800μ της Πανεπιστημιάδας που διεξάγεται στη Σικελία της Ιταλίας.Στη μάχη ενός μεταλλίου στην ίδια διοργάνωση ρίχνεται αύριο και η Κατερίνα Θάνου στα 100μ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 287,53 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 16, γαλλικό φράγκο προς 47,56, λίρα Αγγλίας προς 46,98, ελβετικό φράγκο προς 194,01, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,41, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 243,71, λίρα Κύπρου προς 543,12 και - Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα ECU προς 313,95 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία που θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια θα κυμανθεί απο 14 εως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 16 εως 33 και στα νησιά απο 19 εως 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 18 εως 33 και απο 16 εως 30 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 27 August 1997 - 7:00:16 UTC