Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αναδίπλωση της Ρώμης, μετά την παρέμβαση Σημίτη για τις δηλώσεις Ντίνι για το Κυπριακό.
- Σημεία προσέγγισης Γεράσιμου Αρσένη και εκπαιδευτικών για την επετηρίδα.
- Συναγερμός στην Καστοριά, από τα κρούσματα δυσεντερίας, λόγω μολυσμένου νερού. Πάνω από 150 άτομα στο νοσοκομείο.
- Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο της Σωτηρίας Μπέλου, της τελευταίας ρεμπέτισσας.
- Ανησυχία στους κατοίκους της Κω και στους επιστήμονες από την εμφάνιση του εγκέλαδου με δύο δονήσεις 5,3 ρίχτερ στην περιοχή.
- Πορεία της οικονομίας και στόχοι της οικονομική πολιτικής για το 1998, στο επίκεντρο της συνάντησης Σημίτη-Παπαντωνίου.
- Την ύπαρξη κυκλωμώτων που διακινούν ναρκωτικά στις φυλακές και οργανώνουν αποδράσεις, κατήγειλε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.
- Απόταξη αστυνομικού για τις λίστες περί φρονημάτων αξιωματικών

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Προκρίθηκε ο Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία 2-2 επί της Μοζίρ. - Αύριο θα εκδοθεί η απόφαση του αθλητικού δικαστή για τον Σαβέβσκι.
- Δόθηκαν τα ονόματα των ποδοσφαιριστών της εθνικής ελπίδων.
- Την 11η θέση κατέλαβε ο πρωταθλητής ποδηλασίας Δημήτρης Γεωργαλής.
- Μέτριες οι επιδόσεις των ελλήνων ιστιοπλόων στη Χάϊφα του Ισραήλ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αναδίπλωση της Ρώμης, μετά την παρέμβαση Σημίτη για τις δηλώσεις Ντίνι για το Κυπριακό.

Σε αναδίπλωση προέβη η Ρώμη, μετά την έντονη αντίδραση Αθήνας και Λευκωσίας στις δηλώσεις του Ιταλού υπουργού εξωτερικών για το Κυπριακό και την παρέμβαση του πρωθυπουργού στον Ιταλό ομολογό του, στον οποίο εξέφρασε τη δυσφορία της ελληνικής κυβέρνησης και ζήτησε αποκατάσταση του ζητήματος. Η Ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία και επιζητεί λύση, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή λνωση.

Σημεία προσέγγισης Γεράσιμου Αρσένη και εκπαιδευτικών για την επετηρίδα.

Σημεία εκτόνωσης της έντασης διαφαίνονται στο χώρο της παιδείας, μετά τις αμοιβαίες υποχωρήσεις του υπουργού Παιδείας και των εκπαιδευτικών για το θέμα της επετηρίδας. Ο κ.Αρσένης δήλωσε ότι θα κάνει διορθωτικές αλλαγές στο σχετικό νομοσχέδιο,ενώ οι εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι δέχονται την αλλαγή του θεσμού της επετηρίδας με άλλο σύστημα, χωρίς όμως εξετάσεις.Αύριο θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ οι αδιόριστοι κατέλαβαν συμβολικά γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συναγερμός στην Καστοριά, από τα κρούσματα δυσεντερίας, λόγω μολυσμένου νερού. Πάνω από 150 άτομα στο νοσοκομείο.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Καστοριάς μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα δυσεντερίας από το νερό της υδρεύσεως, που μολύνθηκε από υπερχείλιση αγωγού λυμάτων της περιοχής. Πάνω από 150 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και από αυτά, περίπου 50 παρέμειναν για νοσηλεία. Οι υγειονομικές αρχές διέκοψαν την παροχή νερού, μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων του χημείου για την καταλληλότητα του νερού.

Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο της Σωτηρίας Μπέλου, της τελευταίας ρεμπέτισσας.

Η τελευταία ρεμπέτισσα του λαϊκού μας τραγουδιού, η Σωτηρία Μπέλου, πέθανε το πρωϊ στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.Η Σωτηρία Μπέλλου ερμήνευσε Τσιτσάνη, Χιώτη, Παπαϊωάννου, και συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα των τελευταίων 50 χρόνων, ενώ σταθμός στην καριέρα της στάθηκε η συνεργασία με το Διονύση Σαββόπουλο. Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια έφυγε με το παράπονο ότι την ξέχασαν οι φίλοι της, ενώ ποτέ δεν έλαβε την τιμητική σύνταξη που της είχε υποσχεθεί το κράτος.

Ανησυχία στους κατοίκους της Κω και στους επιστήμονες από την εμφάνιση του εγκέλαδου με δύο δονήσεις 5,3 ρίχτερ στην περιοχή.

Με δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έκανε αισθητή την παρουσία του ο εγκέλαδος στην περιοχή των Δωδεκανήσων, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κω και τη Νίσυρο. Οι δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές σε όλη την περιοχή των Δωδεκανήσων, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Οι σεισμολόγοι δήλωναν επιφυλακτικοί ως προς την εξέλιξη του φαινομένου το οποίο παρακολουθούν από κοντά.

Πορεία της οικονομίας και στόχοι της οικονομική πολιτικής για το 1998, στο επίκεντρο της συνάντησης Σημίτη-Παπαντωνίου.

Η πορεία της οικονομίας, οι στόχοι της οικονομικής πολιτικής για το 1998 και οι άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης, συζητήθηκαν στη συνάντηση του κ.Σημίτη με τον Γιάννο Παπαντωνίου. Ο υπουργός επανέλαβε ότι το 1998 θα είναι κρίσιμο έτος για την ελληνική οικονομία, καθώς θα εξαρτηθεί η συμμετοχή της χώρας μας στη νομισματική ένωση και αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για τη φορολογική πολιτική του επόμενου έτους.

Την ύπαρξη κυκλωμώτων που διακινούν ναρκωτικά στις φυλακές και οργανώνουν αποδράσεις, κατήγειλε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

Την ύπαρξη κυκλωμάτων που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών στις φυλακές, επανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Δημόπουλο, σχετικά με την παραγγελία του υπουργού για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Ο κ.Γιαννόπουλος τόνισε ότι τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές οργανώνουν και αποδράσεις και διαβρώνουν συνειδήσεις με μυθώδη ποσά.

Απόταξη αστυνομικού για τις λίστες περί φρονημάτων αξιωματικών

Την απόταξη του αστυνομικού υποδιευθυντή, Ανδρέα Σουλτάτου, που υπηρετούσε στη Βουλή, αποφάσισε το πενταμελές πειθαρχικό συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Σουλτάτος, φέρεται ως ο συντάκτης της λίστας με τα φρονήματα ανωτάτων αξιωματικών της αστυνομίας, βάση των οποίων γίνονταν οι προαγωγές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προκρίθηκε ο Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία 2-2 επί της Μοζίρ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε σε όμιλο του τσάμπιονς λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι στον επαναληπτικό αγώνα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, που έγινε στη Λευκορωσία, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τη Μοζίρ, την οποία είχαν κερδίσει 5-0 στο πρώτο ματς.Ετσι, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με συνολικό σκορ 7-2.

Αύριο θα εκδοθεί η απόφαση του αθλητικού δικαστή για τον Σαβέβσκι.

Αύριο αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του ο αθλητικός δικαστής για τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Τόνι Σαβέβσκι, ο οποίος αποβλήθηκε στο φιλικό ματς με τον Ιωνικό. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Αλέξης Κούγιας, στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης, υποστήριξε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να τιμωρηθεί γιατί το φύλλο αγώνα δεν ήταν επίσημο, δεν είχε τη σφραγίδα της ΕΠΑΕ και δεν τηρήθηκε ο ΚΑΠ σε πολλές περιπτώσεις.

Δόθηκαν τα ονόματα των ποδοσφαιριστών της εθνικής ελπίδων.

Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ελπίδων, Γιάννης Κόλλιας, ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των δεκαοκτώ ποδοσφαιριστών που επέλεξε, ενόψει του αγώνα με την αντίστοιχη της Σλοβενίας, που θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου στην πόλη Σεζάνα, για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Από τους ``εκλεκτούς`` του κ.Κόλλια, απουσιάζει ο αμυντικός της Βέροιας,Γιώργος Κουλακιώτης, αφού ο ομοσπονδιακός τεχνικός προτίμησε να μην τον καλέσει, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση που έχει σχέση με την χρήση εφεδρίνης που έκανε ο παίκτης, όπως διαπιστώθηκε μετά από σχετικό έλεγχο κατά την διάρκεια των Μεσογειακών αγώνων.

Την 11η θέση κατέλαβε ο πρωταθλητής ποδηλασίας Δημήτρης Γεωργαλής.

Την ενδέκατη θέση κατέλαβε ο πρωταθλητής μας της ποδηλασίας, Δημήτρης Γεωργαλής, στο χιλιόμετρο του παγκοσμίου κυπέλλου πίστας, που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας, αφού κάλυψε την απόσταση σε ένα λεπτό πέντε δεύτερα 72 χιλιοστά.Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Αυστραλός Σάνι Κέλι, δεύτερος κατετάγη ο Γερμανός Σόρεν Λάουσμπεργκ και τρίτος ο συμπατριώτης του, Στέφαν Νίμκε με 1:03.470. Οι άλλοι δύο Ελληνες πρωταθλητές, Γιώργος Χειμωνέτος και Νίκος Αγγελίδης, που αγωνίσθηκαν στο Κέριν, αποκλείστηκαν.

Μέτριες οι επιδόσεις των ελλήνων ιστιοπλόων στη Χάϊφα του Ισραήλ.

Μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησαν οι έλληνες ιστιοπλόοι στο ξεκίνημα της τελικής φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος με σκάφη τύπου ``470``, που πραγματοποιείται στη Χάϊφα του Ισραήλ. Ο Ανδρέας Κοσματόπουλος με τον Κώστα Τριγκώνη, μετά τις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες, βρίσκονται στην 19η θέση, μεταξύ 28 πληρωμάτων και οι Ιορδάνης Πασχαλίδης, Θανάσης Παχούμας στην 20η.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 288,44 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 89, γαλλικό φράγκο προς 47,47, λίρα Αγγλίας προς 463,87, ελβετικό φράγκο προς 193,42, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,37, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 241,87, λίρα Κύπρου προς 541,09 και - Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα ECU προς 314,02 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και την ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 15 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 33 και στα νησιά 20 με 31 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αττική με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς ανέμους ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 19 μέχρι 33 βαθμούς. Συννεφιά θα έχει και η Θεσσαλονίκη όπου το απόγευμα αναμένεται να εκδηλωθεί βροχή ή καταιγίδα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 17 με 30 βαθμούς Κελσίου.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 27 August 1997 - 18:00:17 UTC