Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων ναυαγών.
- Η κυβέρνηση αποφασισμένη να προωθήσει τις αλλαγές στην παιδεία.
- Πλήρης συμφωνία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τους κυβερνητικούς στόχους.
- Νέα συνάντηση αύριο Σημίτη-Παπαντωνίου.
- Επιφυλάξεις Κωνσταντόπουλου στην πρόταση συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ.
- Συνεχίζει την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο ο Κ. Καραμανλής.
- Υπο πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Αγιο Σύλλα στη Ρόδο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Βολές κατά Νεμπιόλο και απο τους Ιταλούς. - Αναχωρεί το πρωί η αποστολή του Ολυμπιακού για τη Λευκορωσία για τον αυριανό αγώνα με τη Μοζίρ.
- Ηττα της ΑΕΚ στο μπάσκετ σε φιλικό αγώνα απο τη Ρέτζιο Εμίλια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων ναυαγών.

Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη οι άλλοι δύο ναυαγοί του ιστιοπλοϊκού σκάφους "Γκόλντεν Φίν",ο Βαγγέλης Μαυρίδης και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. Χθές, περισυνελέγησαν ανοιχτά των Ψαρών τα πτώματα των άλλων πέντε ατόμων και το μικρό φουσκωτό στο οποίο επιβιβάστηκαν λίγο πριν τη βύθιση του ιστιοπλοϊκού.

Η κυβέρνηση αποφασισμένη να προωθήσει τις αλλαγές στην παιδεία.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει απαρέγκλιτα στις αλλαγές στην παιδεία.Χθές ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Γεράσιμο Αρσένη άναψε το "πράσινο φώς" για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.Μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών των Καθηγητών και των Δασκάλων για τη χάραξη κοινού πλαισίου κινητοποιήσεων και την πραγματοποίηση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Πλήρης συμφωνία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τους κυβερνητικούς στόχους.

Πλήρης συμφωνία στο πολιτικό πλαίσιο, τις προτεραιότητες και τους στόχους που εθεσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης υπήρξε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, η οποία ολοκλήρωσε τη συζήτηση του πολιτικού σχεδιασμού κόμματος και κυβέρνησης με ορίζοντα τις εκλογές του 2000.Οι στόχοι της κυβέρνησης είναι η συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ,η ισότιμη συμμετοχή της χώρας στις ευρωπαικές εξελίξεις, η παρουσία στα Βαλκάνια και η προώθηση του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος με την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Νέα συνάντηση αύριο Σημίτη-Παπαντωνίου.

Συνεχίζονται οι συσκέψεις στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την πορεία των εσόδων του κράτους, αλλά και τους στόχους του νέου προϋπολογισμού, το στίγμα του οποίου θα δώσει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης στην ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάδειξη της κοινωνικής πολιτικής,με ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση χωρίς να παρεκκλίνει απο το οικονομικό πρόγραμμα.

Επιφυλάξεις Κωνσταντόπουλου στην πρόταση συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ.

Σύντομα πρόκειται να καταλήξει το ΠΑΣΟΚ στις υποψηφιότητες που θα υποστηρίξει στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές,οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 1998.Ο Συνασπισμός δεν πρόκειται ν' αρχίσει μια συζήτηση περί προσώπων και σχημάτων, ένα χρόνο πριν από τις εκλογές, ερήμην των προγραμματικών μας αρχών, δήλωσε ο πρόεδρός του Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Συνεχίζει την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο ο Κ. Καραμανλής.

Κινητικότητα στο Κυπριακό αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.Τη Λευκωσία θα επισκεφθεί ο νέος συντονιστής του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ πρίν την προγραμματισμένη μετάβαση στη νήσο του ειδικού απεσταλμένου, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.Ο αμερικανός πρέσβης στο Λουξεμβούργο, Κλέϊ Κωνσταντίνου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αίτηση της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ θα ενεργήσει ως καταλύτης για την ειρήνη και την ευημερία για όλους τους Κυπρίους.Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής συνεχίζει την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Υπο πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Αγιο Σύλλα στη Ρόδο.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 5 τα ξημερώματα η φωτιά στον Αγιο Σύλλα στη Ρόδο,η οποία κατέκαψε μεγάλες δασικές εκτάσεις.Στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν σε επιφυλακή ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βολές κατά Νεμπιόλο και απο τους Ιταλούς.

Ο Πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Πρίμο Νεμπιόλο, αφού ... κατάφερε να ξεσηκώσει και τις πέτρες στην Ελλάδα εναντίον του, τώρα δέχεται ``βολές`` καί από την ίδια τη χώρα του, για την προσπάθεια του να χρησιμοποιήσει την Πανεπιστημιάδα, που γίνεται στη Σικελία, προκειμένου να ενισχύσει την υποψηφιότητα της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.Ο Δήμαρχος του Παλέρμο,Λεολούκα Ορλάντο, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να διεξαχθεί η Πανεπιστημιάδα στη Σικελία,κατηγόρησε τον κ. Νεμπιόλο ότι είχε θέσει ``μη ρεαλιστικούς στόχους για τους αγώνες αυτούς, πού δεν πρόκειται να επιτευχθούν``.

Αναχωρεί το πρωί η αποστολή του Ολυμπιακού για τη Λευκορωσία για τον αυριανό αγώνα με τη Μοζίρ.

Σήμερα το πρωί ξεκινά η ...Οδύσσεια του Ολυμπιακού με προορισμό τη Λευκορωσία, όπου αύριο το βράδυ θα αντιμετωπίσει τη Μοζίρ στο πλαίσιο του επαναληπτικού αγώνα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του τσάμπιονς λιγκ.Βέβαια, η αποστολή των ``ερυθρολεύκων``, θεωρείται περισσότερο τυπική, αφού όπως είναι γνωστό στο πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 5-0, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση του στην ``χρυσοφόρα`` φάση των ομίλων.

Ηττα της ΑΕΚ στο μπάσκετ σε φιλικό αγώνα απο τη Ρέτζιο Εμίλια.

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ σε αγώνα προετοιμασίας που έδωσε στην Μπολόνια με την Ρέτζιο Εμίλια, έχασε με 64-58, παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο η ``Ενωση`` ήταν μπροστά στο σκορ με 29-28.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 290,94 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 54, γαλλικό φράγκο προς 47,35, λίρα Αγγλίας προς 466,55, ελβετικό φράγκο προς 193,79, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,35, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 246,22, λίρα Κύπρου προς 543,02 και - Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα ECU προς 313,37 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η εξασθένηση των ανέμων και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, που θα είναι σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια, όπου πιθανόν να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 13 εως 29 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 15 εως 31 και στο Αιγαίο απο 20 εως 28 βαθμούς Κελσίου. Αρχικά αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 18 εως 31 και απο 16 εως 29 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 26 August 1997 - 7:00:16 UTC