Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,29/06/1997 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μικρής έκτασης επεισόδια στην Αλβανία κατά τη διάρκεια των εκλογών. Μικρή η προσέλευση της ελληνικής μειονότητας στις κάλπες. Εντονη αντίδραση της Αθήνας για τη δολοφονία του φρουρού της προξενικής κατοικίας.
- Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο στρατιώτης Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης, που δέχθηκε επίθεση απο άγνωστο στην πύλη του στρατοπέδου.
- Συνέχεια των γενικών εξετάσεων με τους υποψήφιους των τριών πρώτων δεσμών να διαγωνίζονται σε Μαθηματικά, Βιολογία και Ιστορία.
- Αύριο η εκταφή και νέα νεκροτομή στο πτώμα του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου.
- Ο προσκείμενος στον Κώστα Καραμανλή, Δημήτρης Μαραβέλιας, ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
- Κοινή δράση στον οικονομικό τομέα αποφάσισαν οι σοσιαλιστές υπουργοί Οικονομικών, στη συνάντησή τους στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.
- Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας έγιναν στις Σέρρες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης απο τους Τούρκους.
- Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πανέτοιμη η εθνική μπάσκετ και με τον Χριστοδούλου, απέναντι στην Λιθουανία.
- Ιταλικό ενδιαφέρον για τον Δημήτρη Παπανικολάου.
- Ελληνικές επιτυχίες στην άρση βαρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μικρής έκτασης επεισόδια στην Αλβανία κατά τη διάρκεια των εκλογών. Μικρή η προσέλευση της ελληνικής μειονότητας στις κάλπες. Εντονη αντίδραση της Αθήνας για τη δολοφονία του φρουρού της προξενικής κατοικίας.

Περιορισμένης έκτασης βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στην Αλβανία, κατά την διεξαγωγή των εκλογών, το ποσοστό συμμετοχής των οποίων ξεπέρασε το 55%.Την εκλογική αναμέτρηση επέβλεψαν 600 περίπου διεθνείς παρατηρητές, ενώ τόσο ο Μπερίσα, όσο και ο Νάνο, δεσμεύθηκαν να σεβασθούν το αποτέλεσμα.Η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την δολοφονία του 30χρονου βορειοηπειρώτη, Χρήστου Κολά, κατά την διάρκει ένοπλης επίθεσης στην κατοικία του έλληνα προξένου στο Αργυρόκαστρο.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο στρατιώτης Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης, που δέχθηκε επίθεση απο άγνωστο στην πύλη του στρατοπέδου.

Συνεχίζονται από την αστυνομία οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε στο στήθος, τον 19χρονο στρατιώτη Κωνσταντίνο Χριστοφορίδη, τη στιγμή που εκτελούσε υπηρεσία φρουρού στην κεντρική πύλη του στρατοπέδου στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Ο στρατιώτης νοσηλέυεται εκτός κινδύνου στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ από την αστυνομία μάλλον αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Συνέχεια των γενικών εξετάσεων με τους υποψήφιους των τριών πρώτων δεσμών να διαγωνίζονται σε Μαθηματικά, Βιολογία και Ιστορία.

Μετά το ρεπό της Κυριακής, οι υποψήφιοι των γενικών εξετάσεων μπαίνουν και πάλι στη μάχη για μια θέση στις σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι της πρώτης δέσμης διαγωνίζονται στα μαθηματικά, της δεύτερης στη βιολογία και της τρίτης στην ιστορία. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η βαθμολόγηση των γραπτών και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι επιδόσεις των μαθητών στην έκθεση είναι χαμηλές.

Αύριο η εκταφή και νέα νεκροτομή στο πτώμα του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου.

Αύριο αναμένεται να γίνει η εκταφή του πτώματος του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου, προκειμένου να διεξαχθει και τρίτη νεκροψία, μετά τις δύο αντιφαντικές ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι οποίες κάνουν εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις για τα αίτια θανάτου. Τη νέα νεκροψία θα κάνουν τέσσερις καθηγητές Πανεπιστημίων και ένας στρατιωτικός ιατροδικαστής. Την ίδια ώρα συνεχίζονται με άκρα μυστικότητα οι έρευνες για τα αίτια θανάτου του άτυχου στρατιώτη.

Ο προσκείμενος στον Κώστα Καραμανλή, Δημήτρης Μαραβέλιας, ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Ο προσκείμενος στον Κώστα Καραμανλή, Δημήτρης Μαραβέλιας είναι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος στη σχετική ψηφοφορία που έγινε στη Ρηγίλλης συγκέντρωσε 53 ψήφους, έναντι 39 του αντιπάλου του Γιώργου Στεργίου. Ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, έκανε λόγο για την ώρα της ρήξης και για μια νέα σελίδα στην ΟΝΝΕΔ, με απόντες τον παλαιοκομματισμό, τους τυχοδιώκτες της πολιτικής και τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Κοινή δράση στον οικονομικό τομέα αποφάσισαν οι σοσιαλιστές υπουργοί Οικονομικών, στη συνάντησή τους στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Την απόφαση να συντονίσουν τις προσπαθειές τους στον τομέα της οικονομικής πολιτικής,επιβεβαίωσαν οι υπουργοί Οικονομικών των σοσιαλιστικών κομμάτων της Κοινότητας, κατά τη συναντησή τους στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.Οπως δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στο - γερμανικής εμπνεύσεως και συντηρητικής κατευθύνσεως- Σύμφωνο Σταθερότητας. Ο κ. Παπαντωνίου χαρακτήρισε "τρικυμία εν ποτηρίω".

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας έγιναν στις Σέρρες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης απο τους Τούρκους.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκαν στις Σέρρες, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 84η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης απο τον τουρκικό και βουλγαρικό ζυγό. Μετά την παρέλαση ο κ. Στεφανόπουλος επισκέφθηκε το οχυρό Ρούπελ στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλη της κυβέρνησης.

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία.

Στην Αθήνα έρχεται ο ο Πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία, ενόψει των απευθείας συνομιλιών τον επόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς. Ο κ. Κληρίδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον κ. Μητσοτάκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανέτοιμη η εθνική μπάσκετ και με τον Χριστοδούλου, απέναντι στην Λιθουανία.

Ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ, Φάνης Χριστοδούλου, επέστρεψε στην Ισπανία, μετά από το ταξίδι αστραπή στην Ελλάδα, επειδή ο πατέρας του είναι σοβαρά άρρωστος. Ετσι η εθνική μας δεν θα στερηθεί των υπηρεσιών τού αρχηγού της απόψε το βράδυ, στον αγώνα της με τη Λιθουανία, αφού ο Χριστοδούλου, παρά την ταλαιπωρία του, θα είναι και πάλι στην διάθεση του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ιταλικό ενδιαφέρον για τον Δημήτρη Παπανικολάου.

Ο μάνατζερ της Κίντερ Μπολόνια, Ρομπέρτο Μπρουναμόντι, πήγε στην Τζιρόνα, όπου βρίσκεται η εθνική μας ομάδα μπάσκετ, προκειμένου ν' αποσπάσει την υπογραφή του παίκτη του Ολυμπιακού, Δημήτρη Παπανικολάου. Ο Μπρουναμόντι του πήγε το συμβόλαιο, αλλά ο Παπανικολάου του είπε, ότι η πρόταση των 400.000 δολλαρίων είναι μεν δελεαστική, αλλά θέλει πρώτα να τελειώσει με τις υποχρεώσεις του στην εθνική και μετά να υπογράψει.

Ελληνικές επιτυχίες στην άρση βαρών.

Με την κατάκτηση τεσσάρων ακόμη μεταλλίων γιά τα Ελληνικά χρώματα, ολοκληρώθηκε στην Σεβίλλη της Ισπανίας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αρσεως Βαρών γυναικών και εφήβων. Πιό συγκεκριμένα, στα 108 κιλά των εφήβων, ο πρωταθλητής μας Γιώργος Δεμερτζής κατέκτησε ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο, αφού ήταν πρώτος στο αρασέ με 162.5 κιλά, πέμπτος στο ζετέ με 170 κιλά και τρίτος στο σύνολο με 332.5 κιλά. Δύο μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, κατέκτησε και η Ματούλα Μποντόζη στα +83 κιλά των γυναικών, αφού ήταν τρίτη στο αρασέ με 92.5 κιλά, τέταρτη στο ζετέ με 120 κιλά και δεύτερη στο σύνολο με 212.5 κιλά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,09 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,27, γαλλικό φράγκο προς 47,51, λίρα Αγγλίας προς 462,57, ελβετικό φράγκο προς 192,25, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,11, τη λίρα Κύπρου προς 542,01 και την ECU προς 314,34 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, εκτός από τα Κεντρικά και Βόρεια Ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι στα Δυτικά θα είναι Νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα Ανατολικά Βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο θα κυμανθεί 23 με 34 βαθμούς, στα Ηπειρωτικά 18 με 36 και στο Αιγαίο 22 με 31 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 36 και 20 με 34 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 29 June 1997 - 18:00:25 UTC