Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ψηφίζουν απο το πρωί οι Αλβανοί μέσα σε κλίμα χάους και ψυχολογικής βίας. Ενας βορειοηπειρώτης σκοτώθηκε στο Αργυρόκαστρο, ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο Θεόδωρος Μπεζιάνης.
- Στρατιώτης σκοπός πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε το πρωί απο άγνωστο άτομο με καραμπίνα σε στρατόπεδο στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.
- Στην Αθήνα αναμένεται αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου,Γλαύκος Κληρίδης.
- Ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων μετά απο απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
- Κοντά στην εξυχνίαση της δολοφονίας της 24χρονης στη Σάμο βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές.
- Στις Σέρρες βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.
- Στη δημιουργία πολιτικού οργάνου στην Κοινότητα για την οικονομική πολιτική ζήτησε ο Πρωθυπουργός,Κώστας Σημίτης.
- Θα συνεχισθεί η πτωτική πορεία των επιτοκίων δήλωσε ο Γιώργος Δρυς.
- Συνεχίζονται αύριο οι γενικές εξετάσεις με τους υποψηφίους των τριών πρώτων δεσμών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Απόψε ο αγώνας της εθνικής μας μπάσκετ με την αντίστοιχή της Λιθουανίας για το Ευρωμπάσκετ.
- Στην Ισπανία βρίσκεται ο μάνατζερ της Κίντερ Μπολόνια, προκειμένου ν' αποσπάσει την υπογραφή του παίκτη του Ολυμπιακού, Δημήτρη Παπανικολάου.
- Τρία πανελλήνια ρεκόρ σημειώθηκαν στην δεύτερη ημέρα του Βαλκανικού πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ψηφίζουν απο το πρωί οι Αλβανοί μέσα σε κλίμα χάους και ψυχολογικής βίας. Ενας βορειοηπειρώτης σκοτώθηκε στο Αργυρόκαστρο, ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο Θεόδωρος Μπεζιάνης.

Ψηφίζουν απο το πρωί οι Αλβανοί πολίτες μέσα σε ατμόσφαιρα χάους και πρωτοφανούς ψυχολογικής βίας, την οποία έχει επιβάλει η ανεξέλεγκτη δράση ενόπλων συμμοριών. Η Αλβανία οδηγείται σε μία εκλογική αναμέτρηση με αβέβαιη έκβαση, ενώ στις σημερινές εκλογές υπάρχει έντονος προβληματισμός, για το ενδεχόμενο της νοθείας. Στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων δεν αποκλείουν εμφύλιο, αφού κανένας δεν θα αποδεχθεί το νικητή.Τη διαδικασία των εκλογών θα παρακολουθήσουν μόνο 600 διεθνείς παρατηρητές στα 4.500 εκλογικά κέντρα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα,ενώ τα επίσημα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά την Τρίτη. Χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σκοτώθηκε απο πυροβολισμό ένα άτομο απο την ασφάλεια του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. Πρόκειται για το βορειοηπειρώτη, Χρήστο Κολά, απο τη Δερβιτσάνη. Χθες το βράδυ επίσης αφέθηκε ελεύθερος το στέλεχος της "Ομόνοιας", Θεόδωρος Μπεζιάνης, ο οποίος είχε απαχθή.

Στρατιώτης σκοπός πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε το πρωί απο άγνωστο άτομο με καραμπίνα σε στρατόπεδο στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι είκοσι λεπτά πριν απο τις 5 το πρωί, ο στρατιώτης εφοδιασμού μεταφορών, Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης, του Αποστόλου, 19 ετών, κάτοικος Αγκύστρου Σερρών, πυροβολήθηκε με καραμπίνα στο στήθος απο άγνωστο άτομο, που φορούσε κουκούλα, ενώ ήταν σκοπός στην κεντρική πύλη στρατοπέδου στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Ο στρατιώτης διακομίσθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ έρευνα διεξάγεται απο τις αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αργές.

Στην Αθήνα αναμένεται αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου,Γλαύκος Κληρίδης.

Στην Αθήνα αναμένονται αύριο ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία ενόψει των απευθείας συνομιλιών τον επόμενο μήνα, στη Νέα Υόρκη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς. Ο κ. Κληρίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν όπως έχουν προγραμματιστεί και η ημερομηνία έναρξής τους θα καθοριστεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων μετά απο απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τη συνθήκη της ΕΟΚ το σχετικό άρθρο του Συντάγματος, που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Το θέμα όμως, λόγω της σπουδαιότητος, παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου για οριστική κρίση.

Κοντά στην εξυχνίαση της δολοφονίας της 24χρονης στη Σάμο βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές.

Κοντά στην εξυχνίαση της δολοφονίας της 24χρονης Κωνσταντίνας Χαλέπη, στη Σάμο, βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές. Ο δολοφόνος αναζητείται στο στενό περιβάλλον της άτυχης κοπέλας, η οποία βρέθηκε κρεμασμένη σε κεραία εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

Στις Σέρρες βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Την ικανοποίησή του για την πορεία της πολιτικής ζωής του τόπου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος,σε ομιλία του, χθες το βράδυ, στις Σέρρες, όπου μετέβη για να παραστεί σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 84η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης. Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, είπε ότι κατά κάποιο τρόπο έχει εθνική αποδοχή. Το πρωί ο κ. Στεφανόπουλος θα παρακολουθήσει παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και μαθητών, ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα οχηρά του Ρούπελ.

Στη δημιουργία πολιτικού οργάνου στην Κοινότητα για την οικονομική πολιτική ζήτησε ο Πρωθυπουργός,Κώστας Σημίτης.

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός πολιτικού οργάνου στην Ευρωπαϊκή Ενωση που θα χαράξει την οικονομική πολιτική, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στην ομιλία του σε συζήτηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών υπουργών Οικονομικών, οι οποίοι συναντήθηκαν στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Τα βασικά σημεία της συζήτησης ήταν η επιτάχυνση της ανάπτυξης, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και η απασχόληση.

Θα συνεχισθεί η πτωτική πορεία των επιτοκίων δήλωσε ο Γιώργος Δρυς.

Θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία των επιτοκίων, δήλωσε από την Κέρκυρα ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρύς.Παράλληλα, είπε ο κ.Δρύς, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μερική αποκρατικοποίηση επιχειρήσεων που ανήκουν στο Δημόσιο τομέα,Δημόσια επιχείρηση πετρελαίου και μικρές τράπεζες.

Συνεχίζονται αύριο οι γενικές εξετάσεις με τους υποψηφιους των τριών πρώτων δεσμών.

Συνεχίζονται αύριο οι γενικές εξετάσεις, ενώ οι υποψήφιοι της πρώτης δέσμης διαγωνίζονται στα μαθηματικά, της δεύτερης στη βιολογία και της τρίτης στην ιστορία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόψε ο αγώνας της εθνικής μας μπάσκετ με την αντίστοιχή της Λιθουανίας για το Ευρωμπάσκετ.

Ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ, Φάνης Χριστοδούλου, επέστρεψε εσπευσμένα χθες απο την Ισπανία,στην Ελλάδα, επειδή ο πατέρας του είναι σοβαρά άρρωστος. Ετσι η εθνική μας θα στερηθεί των υπηρεσιών τού αρχηγού της, σήμερα το βράδυ, στις 11.30 στον αγώνα της με τη Λιθουανία, ενώ προς το παρόν είναι άγνωστη καί η ημερομηνία επιστροφής του στην Ισπανία.

Στην Ισπανία βρίσκεται ο μάνατζερ της Κίντερ Μπολόνια, προκειμένου ν' αποσπάσει την υπογραφή του παίκτη του Ολυμπιακού, Δημήτρη Παπανικολάου.

Ο μάνατζερ της Κίντερ Μπολόνια, Ρομπέρτο Μπρουναμόντι, πήγε χθές στην Τζιρόνα, όπου βρίσκεται η εθνική μας ομάδα μπάσκετ, προκειμένου ν' αποσπάσει την υπογραφή του παίκτη του Ολυμπιακού, Δημήτρη Παπανικολάου.Ο Παπανικολάου του είπε, ότι η πρόταση των 400.000 δολλαρίων είναι μεν δελεαστική, αλλά θέλει πρώτα να τελειώσει με τις υποχρεώσεις του στην εθνική και μετά να υπογράψει.

Τρία πανελλήνια ρεκόρ σημειώθηκαν στην δεύτερη ημέρα του Βαλκανικού πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ.

Τρία πανελλήνια ρεκόρ σημειώθηκαν στην δεύτερη ημέρα του Βαλκανικού πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Τα σημείωσαν,ο Σταύρος Τσίτουρας, στο επί κοντώ ανδρών με 5.60μ, η Χριστίνα Πανάγου, που πήρε την δεύτερη θέση στα 400 μέτρα γυναικών, με 53.28 και η Φανή Χαλκιά, που αναδείχθηκε νικήτρια στα 400μ εμπόδια γυναικών, που έκανε πανελλήνιο ρεκόρ με 59.17.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,09 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,27, γαλλικό φράγκο προς 47,51, λίρα Αγγλίας προς 462,57, ελβετικό φράγκο προς 192,25, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,11, τη λίρα Κύπρου προς 542,01 και την ECU προς 314,34 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού που θα είναι αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις στα Βόρεια Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο θα κυμανθεί 23 με 34 βαθμούς, στα ηπειρωτικά 18 με 36 και στο Αιγαίο 22 με 30.Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αθήνα. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 24 μέχρι 34 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 20 μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 29 June 1997 - 7:00:14 UTC