Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Θετικές εξελίξεις στο ευρωπαϊκό συμβούλιο του 'Αμστερνταμ.
- Η Ποντιακή Ιστορία εισάγεται στα σχολικά εγχειρίδια.
- Αύριο αποφασίζουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας αν θα απεργήσουν στις γενικές εξετάσεις.
- Ποινική δίωξη κατά 55χρονου για αποπλάνηση τεσσάρων κοριτσιών ηλικίας 5 μέχρι 12 ετών.
- Στις 6.600 δρχ η μετοχή του ΟΤΕ για θεσμικούς επενδυτές, στις 6.400 για ιδιώτες.
- Αυξημένη κίνηση στους εθνικούς δρόμους. Είκοσι νεκροί και 320 τραυματίες σε 243 τροχαία.
- Σε τελετή μαύρης μαγείας αποδίδει η αστυνομία το κρανίο που βρέθηκε στην Καλλιθέα.
- Δεν θα γίνουν εξετάσεις για άδειες οδήγησης αυτή την εβδομάδα, λόγω απεργίας των εξεταστών.
- Τουρκικά πολεμικά σκάφη στην κατεχόμενη Κύπρο. Στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, στην Ουάσιγκτον ο Γιάννος Κρανιδιώτης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σάρωσαν οι 'Ελληνες αθλητές της πάλης και της άρσης βαρών στους Μεσογειακούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

- Θετικές εξελίξεις στο ευρωπαϊκό συμβούλιο του 'Αμστερνταμ.

Σε συμφωνία για δύο σημαντικά θέματα κατεληξαν οι 15 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο Συμβούλιο κορυφής του Αμστερνταμ. Πρόκειται για το Σύμφωνο Σταθερότητας,στο οποίο επισημαίνεται η αναγκαιότητα ενίσχυσης των προσπαθειών για τη μείωση της ανεργίας και το θέμα του πολιτικού ελέγχου της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης. Εντονο ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το θέμα της κοινής εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής της ασφάλειας, καθώς αναμένεται να περιληφθεί διάταξη για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Κοινότητας.

Η Ποντιακή Ιστορία εισάγεται στα σχολικά εγχειρίδια.

Θέματα εκπαίδευσης και επανένταξης των παλιννοστούντων απασχόλησαν τους συνέδρους στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού, κατά την τελευταία ημέρα των εργασιών του. Ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Ανθόπουλος ανακοίνωσε τη δημιουργία Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, καθώς και Φοιτητικής Εστίας στη Μαριούπολη της Ουκρανίας. Δήλωσε επίσης ότι στα νέα σχολικά βιβλία θα γίνεται εκτεταμένη αναφορά για το μικρασιατικό και ποντιακό ελληνισμό, και επεσήμανε την ανάγκη στήριξης τν Ποντίων στους χώρους διασποράς του. Ο γγ Απόδημου Ελληνισμού, Σταύρος Λαμπρινίδης, κάλεσε τους συνέδρους να "αγκαλιάσουν" το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, λέγοντας ότι το όργανο αυτό αποτελεί πλέον την "ομπρέλα" της ομογένειας και συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης για θέματα αποδήμων. Ο πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, Γρηγόρης Νιώτης, ανακοίνωσε ότι σε δύο μήνες θα είναι έτοιμο το ν/σ των υπουργείων Εξωτερικών και Μακεδονίας-Θράκης για θέματα στέγασης και απασχόλησης των παλιννοστούντων.

Αύριο αποφασίζουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας αν θα απεργήσουν στις γενικές εξετάσεις.

Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων, καθώς οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να πάρουν οριστικές αποφάσεις για το αν θα απεργήσουν στη διάρκεια των γενικών εξετάσεων, διεκδικώντας το επίδομα γενικών εξετάσεων, ύψους 420.000 δρχ. Ο υφυπουργός παιδείας επανέλαβε ότι οι εξετάσεις θα γίνουν στον προβλεπόμενο χρόνο και με απόλυτη ομαλότητα, ακόμη και σε περίπτωση απεργίας των υπαλλήλων του υπουργείου, καθώς όπως είπε υπάρχει ο κατάλληλος μηχανισμός.

Ποινική δίωξη κατά 55χρονου για αποπλάνηση τεσσάρων κοριτσιών ηλικίας 5 μέχρι 12 ετών.

Ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γεννετήσιας ορμής κατ' εξακολούθηση άσκησε ο εισαγελέας Θεσσαλονίκης κατά του 55χρονου ιδιοκτήτη καντίνας Στέφανου Μπαρμπαγιάννου. Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από καταγγελίες ότι Μπαρμπαγιάννος παρέσυρε στην καντίνα του τέσσερα ανήλικα κορίτσια ηλικίας από πέντε μέχρι 12 ετών και ασέλγησε εις βάρος τους.

Στις 6.600 δρχ η μετοχή του ΟΤΕ για θεσμικούς επενδυτές, στις 6.400 για ιδιώτες.

Στις 6.600 δρχ διαμορφώθηκε τελικά η τιμή γιά τις νέες μετοχές του ΟΤΕ, που θα πάρουν οι θεσμικοί επενδυτές, ενώ η τιμή γιά τους ιδιώτες είναι 200 δρχ χαμηλότερη, δηλαδή 6.400 δρχ. 'Οπως ανακοινώθηκε η συνολική ζήτηση ξεπέρασε κατά τρεις φορές τον αριθμό διάθεσης των 45 εκατομμυρίων μετοχών. Λόγω της σημαντικής ζήτησης, θα διατεθούν περίπου άλλα 6,5 εκατομμύρια μετοχές.

Αυξημένη κίνηση στους εθνικούς δρόμους. Είκοσι νεκροί και 320 τραυματίες σε 243 τροχαία.

Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Η τροχαία είχε θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα, ενώ τροχονόμοι ρύθμιζαν την κίνηση στις διασταυρώσεις. Αυξημένη ήταν και η κίνηση στα λιμάνια, τους σταθμούς των ΚΤΕΛ, του ΟΣΕ και στο αεροδρόμιο. Ομως και αυτή η έξοδος δεν ηταν αναίμακτη, καθώςσε 243 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν από την Παρασκευή, 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 320 τραυματίστηκαν, εκ τών οποίων οι 17 σοβαρά.

Σε τελετή μαύρης μαγείας αποδίδει η αστυνομία το κρανίο που βρέθηκε στην Καλλιθέα.

'Ενα μακάβριο εύρημα αντίκρυσαν οι αστυνομικοί σε κάδο απορριμμάτων, στην Καλλιθέα, όταν βρήκαν ενα ανθρώπινο κρανίο με σημάδια απο κερί. Οι αστυνομικοί εκτιμούν οτι πρόκειται για υπόθεση μαύρης μαγείας και εικάζουν ότι το κρανίο, που ανήκει σε γυναίκα, αφαιρέθηκε από τάφο του νεκροταφείου της περιοχής.

Δεν θα γίνουν εξετάσεις για άδειες οδήγησης αυτή την εβδομάδα, λόγω απεργίας των εξεταστών.

Δεν θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα εξετάσεις για τη χορήγηση άδειας οδήγησης αυτοκινήτου, καθώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι του υπουργείου μεταφορών απέχουν από τα καθήκοντά τους, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

Τουρκικά πολεμικά σκάφη στην κατεχόμενη Κύπρο. Στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, στην Ουάσιγκτον ο Γιάννος Κρανιδιώτης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάρωσαν οι 'Ελληνες αθλητές της πάλης και της άρσης βαρών στους Μεσογειακούς.

Σάρωσαν οι ελληνες αθλητές στην δεύτερη ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Μπάρι της Ιταλίας, αφού κατέκτησαν συνολικά ένδεκα μετάλλια, εκ των οποίων τρία χρυσά, τέσσερα ασημένια και τρία χάλκινα. Στην Ελληνορωμαϊκή πάλη, χρυσά μετάλλια πήραν ο Στάθης Θεοδοσιάδης στα 58 και ο Νίκος Σοφιανίδης στα 125 κιλά. Το ασημένιο κατέκτησε ο Δημήτρης Αβράμης στην κατηγορία των 76 κιλών και τα χάλκινα ο Αριστείδης Ρουμπινιάν στα 63 κιλά και ο Κώστας Θάνος στα 97. Ιδιαίτερα αποδοτική ήταν η δεύτερη ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων και για την άρση βαρών. Χρυσό κατέκτησε στο ζετέ των 76 κιλών ο Βίκτωρας Μήτρου που κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο αρασέ. Ασημένια μετάλλια πήραν ο Αλέξανδρος Πολιτίδης στο αρασέ των 70 κιλών και ο Χρήστος Σπύρου στο αρασέ των 76 κιλών. Ασημένιο πήρε και ο πρωταθλητής μας της κολύμβησης Δημήτρης Μαγγανάς στα 200 μέτρα ελεύθερο με επίδοση ένα λεπτό 52 δεύτερα και 89 εκατοστά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,23 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,81, γαλλικό φράγκο προς 47,66, λίρα Αγγλίας προς 453,58, ελβετικό φράγκο προς 192,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,36, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,08, τη λίρα Κύπρου προς 539,71 και την ECU προς 313,79 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο Τρίτη ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με ανέμους ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειους μέτριους. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 33 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 35 και στο Αιγαίο 20 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 21 έως 33 και 19 έως 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 16 June 1997 - 18:14:06 UTC