Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,16/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχίζουν σήμερα στο Αμστερνταμ, οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης.
- Πυροβολισμοί απο αγνώστους έξω απο την Στρατονομία στην Κατεχάκη. Την υπόθεση ερευνά η αστυνομία.
- Αιματηρή και αυτή η έξοδος, καθώς 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 289 τραυματίστηκαν απο την περασμένη Παρασκευή έως σήμερα.
- Νέα διάψευση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν οτι έχει πρόβλημα με την υγεία του και πρόκειται να παραιτηθεί.
- Αύριο αποφασίζουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας αν θα απεργήσουν στην περίοδο των γενικών εξετάσεων.
- Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση της Λιβαδειάς.
- Φθηνότερα στεγαστικά δάνεια ανακοίνωσε η Κτηματική Τράπεζα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- "Σάρωσαν" τα μετάλλια οι Ελληνες αθλητές στους Μεσογειακούς Αγώνες.
- Ενα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο, κατέκτησε η εθνική μας άρση βαρών.
- Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελληνική μας ομάδα στην σκυταλοδρομία 4χ200 μέτρα ελεύθερο ανδρών στην κολύμβηση.
- Την τέταρτη θέση κατέλαβε τελικά η εθνική μας ομάδα μπάσκετ στους Μεσογειακούς.
- Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Γ' εθνική κατηγορία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχίζουν σήμερα στο Αμστερνταμ, οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης.

Στο Αμστερνταμ αρχίζουν το πρωί οι εργασίες της κρίσιμης συνόδου κορυφής της ΕΕ, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης. Γαλλία και Γερμανία διαφωνούν για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Το Παρίσι επιμένει στις θέσεις για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική Ευρώπη. Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε οτι οι "15" βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία σχετικά με το περιεχόμενο του Συμφώνου. Στη σύνοδο μετέχει και ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Απο το πρωί συνεδριάζουν στο Αμστερνταμ και οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τη συμμετοχή και του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος δήλωσε πως οποιαδήποτε απόφαση της Συνόδου Κορυφής δεν θα οδηγήσει σε χαλάρωση της εθνικής οικονομικής πολιτικής.

Πυροβολισμοί απο αγνώστους έξω απο την Στρατονομία στην Κατεχάκη. Την υπόθεση ερευνά η αστυνομία.

Περίεργη υπόθεση με πυροβολισμούς εξω απο την Στρατονομία στη λεωφόρο Κατεχάκη απασχολεί τις αρχές. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο σκοπός κατήγγειλε οτι είδε δύο ή τρια άτομα, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο να πυροβολούν, ενω περνούσαν μπροστά απο τη σκοπιά. Μετά την καταγγελία του σκοπού κινητοποιήθηκε η αστυνομία αλλά δεν επιτεύχθηκε ο εντοπισμός του αυτοκινήτου και των τριών ατόμων, που επέβαιναν σε αυτό.

Αιματηρή και αυτή η έξοδος, καθώς 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 289 τραυματίστηκαν απο την περασμένη Παρασκευή έως σήμερα.

Με αίμα βάφτηκε και αυτή η έξοδος των εκδρομαίων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ειδικότερα, 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 289 τραυματίστηκαν σε 227 τροχαία δυστυχήματα, που σημειώθηκαν σε ολη τη χώρα απο την περασμένη Παρασκευή έως σήμερα το πρωί. Η Τροχαία αναμένεται να λάβει απο το μεσημέρι έκτακτα μέτρα για την ομαλή επάνοδο των εκδρομέων. Αναμένεται να παραχωρήσει μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, ενω θα κάνει και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου.

Νέα διάψευση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν οτι έχει πρόβλημα με την υγεία του και πρόκειται να παραιτηθεί.

Νέα διάψευση έκανε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, για τα δημοσιεύματα, που αναφέρουν οτι έχει πρόβλημα με την υγεία του και πρόκειται να παραιτηθεί. Δήλωσε οτι τον ταλαιπωρεί μια απλή ίωση και για την αντιμετώπισή της πήγε στον Ευαγγελισμό για σχετική εξέταση.

Αύριο αποφασίζουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας αν θα απεργήσουν στην περίοδο των γενικών εξετάσεων.

Αύριο αναμένεται να αποφασίσουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας αν θα απεργήσουν την περίοδο των γενικών εξετάσεων διεκδικώντας την καταβολή του ειδικού επιδόματος. Πάντως, το υπουργείο Παιδείας κατέστησε σαφές οτι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά. Ηδη βρίσκεται σε ετοιμότητα ο μηχανισμός του υπουργείου.

Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση της Λιβαδειάς.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στη θέση Καραϊσκέϊκα της Λιβαδειάς. Απο την φωτιά δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές, ενω στην περιοχή βρίσκεται δύναμη της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και στρατιώτες.

Φθηνότερα στεγαστικά δάνεια ανακοίνωσε η Κτηματική Τράπεζα.

Φθηνότερα στεγαστικά δάνεια αλλά και μικρότερη απο όλες τις καταθέσεις των ταμιευτών ανακοίνωσε η Κτηματική Τράπεζα. Ειδικότερα, απο αύριο μειώνονται τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μέχρι 1,75 μονάδες και τα επιτόκια καταθέσεων κατά μισή μονάδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Σάρωσαν" τα μετάλλια οι Ελληνες αθλητές στους Μεσογειακούς Αγώνες.

"Σάρωσαν" οι Ελληνες αθλητές στους Μεσογειακούς Αγώνες, που διεξάγονται στο Μπάρι της Ιταλίας, αφού κατέκτησαν συνολικά δέκα μετάλλια, εκ των οποίων τρία χρυσά, τέσσερα ασημένια και τρία χάλκινα. Τα περισότερα από αυτά στην Ελληνορωμαϊκή πάλη, όπου τα χρυσά μετάλλια πήραν ο Στάθης Θεοδοσιάδης στα 58 και ο Νίκος Σοφιανίδης στα 125 κιλά. Το ασημένιο κατέκτησε ο Δημήτρης Αβράμης στην κατηγορία των 76 κιλών, ένω "χάλκινοι" Μεσογειονίκες στέφθηκαν ο Αριστείδης Ρουμπινιάν στα 63 κιλά και ο Κώστας Θάνος στα 97.

Ενα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο, κατέκτησε η εθνική μας άρση βαρών.

Ιδιαίτερα αποδοτική ήταν η δεύτερη ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων και για την άρση βαρών, όπου η αντιπροσωπευτική μας ομάδα κατέκτησε ένα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο. Το χρυσό πήρε στο ζετέ των 76 κιλών ο Βίκτωρας Μήτρου, που κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο αρασέ, ενώ τα ασημένια μετάλλια πήραν ο Αλέξανδρος Πολιτίδης στο αρασέ των 70 κιλών και ο Χρήστος Σπύρου στο αρασέ των 76 κιλών.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελληνική μας ομάδα στην σκυταλοδρομία 4χ200 μέτρα ελεύθερο ανδρών στην κολύμβηση.

Το τέταρτο ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελληνική ομάδα στην σκυταλοδρομία 4χ200 μέτρα ελεύθερο ανδρών της κολύμβησης, αφού κάλυψε την απόσταση σε επτά λεπτά 34 δεύτερα και 70 εκατοστά. Η επίδοση της εθνικής μας αποτελεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.

Την τέταρτη θέση κατέλαβε τελικά η εθνική μας ομάδα μπάσκετ στους Μεσογειακούς.

Αντίθετα, την τέταρτη θέση κατέλαβε τελικά στο Μπάρι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα του μπάσκετ, αφού έχασε στον "μικρό τελικό" από το αντίστοιχο της Γιουγκοσλαβίας με 84-75. Η Ισπανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο επικρατώντας με 82-72 της Ιταλίας.

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Γ' εθνική κατηγορία.

Στην εσωτερική αγωνιστική κίνηση το ενδιαφέρον επικεντρώνει η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής κατηγορίας και η κάλυψη της τέταρτης θέσης, που οδηγεί στην Β' Εθνική. Ετσι, μετά την Αναγέννηση Καρδίτσας, τους Λύκους Θεσσαλονίκης και τον Εθνικό Αστέρα, την άνοδο της εξασφάλισε και η Καλλιθέα, η οποία νίκησε με 3-1 το Μαρκό και άφησε στα "κρύα του λουτρού" τον Ιάλυσο Ρόδου, ο οποίος συνετρίβη με 4-1 στο Αιγάλεω από την τοπική ομάδα και έμεινε στην τρίτη θέση του Νοτίου Ομίλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,23 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,81, γαλλικό φράγκο προς 47,66, λίρα Αγγλίας προς 453,58, ελβετικό φράγκο προς 192,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,36, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,08, τη λίρα Κύπρου προς 539,71 και την ECU προς 313,79 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ' όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και πρόσκαιρα στα πελάγη μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 36 και στα νησιά 19 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική, με ασθενείς ανέμους, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 20 με 35 βαθμούς, με τη μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη στις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού. Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει και η Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι από βόρειες διευθύνσεις και το θερμόμετρο θα δείξει 18 με 32 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ανατολική Ελλάδα

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 16 June 1997 - 10:59:42 UTC