Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,15/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχίζει αύριο στο Αμστερνταμ η Διακυβερνητική Διάσκεψη της Ευρωπαικής Ενωσης.
- Κλιμακώνεται η βία στην Αλβανία,δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές. Είκοσι έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.
- Στερούνται σοβαρότητας τα δημοσιευθέντα περί παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας για λόγους υγείας τονίζεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας.
- Επεισόδια σημειώθηκαν χθές στην Κύπρο στο οδόφραγμα του "Λήδρα Πάλλας" μεταξύ αστυνομικών και πολιτών.
- Επεισόδια σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας απο αναρχικούς που παρακολουθούσαν ρόκ συναυλία στο Πεδίον του 'Αρεως.
- Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ.
- Τους 36 βαθμούς θα αγγίξει σήμερα ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας.
- @ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Τρία χρυσά μετάλλια εξασφάλισε η εθνικής μας ομάδα άρσης βαρών,στην πρώτη ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων που διεξάγονται στο Μπάρι.
- Το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μέτρα κολύμβησης κατέκτησε ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Μαγγανάς.
- Το χάλκινο μετάλλιο στου Μεσογειακούς αγώνες, διεκδικεί αύριο η εθνική μας ομάδα μπάσκετ στο μικρό τελικό με την Γιουγκοσλαβία.
- Το αργυρό μετάλλιο εξασφάλισε ο πρωταθλητής μας της ελληνορωμαϊκής πάλης, Στάθης Θεοδοσιάδης, ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό.
- Τη δεύτερη θέση στο 11-ο διεθνές τουρνουά Ακρόπολις,πήρε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών.
- Ο Ρουμάνος τεχνικός Ανχελ Ιορντανέσκου θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ,από του χρόνου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχίζει αύριο στο Αμστερνταμ η Διακυβερνητική Διάσκεψη της Ευρωπαικής Ενωσης.

Για το 'Αμστερνταμ αναχωρεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης για τη Διακυβερνητική Διάσκεψη. Η Σύνοδος πραγματοποιείται εν μέσω αντιδράσεων και ισχυρών αμφισβητήσεων, ενώ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε πως δεν είναι απαισιόδοξος για τα αποτελέσματα. Χθές στο 'Αμστερνταμ σημειώθηκαν επεισόδια όταν χιλιάδες διαδηλωτές απο όλη την Ευρώπη συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Κλιμακώνεται η βία στην Αλβανία,δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές. Είκοσι έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Επιπλέον μέτρα λαμβάνει η Ελλάδα στην ελληνοαλβανική μεθόριο για λόγους ασφαλείας.Χθές η αλβανική μαφία ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά στο νησάκι Ερεικούσα βόρεια της Κέρκυρας. Ενοπλοι αλβανοί που επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος, έκλεψαν εξωλέμβιες μηχανές και μία μοτοσυκλέτα και απομακρύνθηκαν πυροβολώντας στον αέρα.Στο μεταξύ, κλιμακώνεται η βία στην Αλβανία, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές.Το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 26 άτομα.Υπολογίζεται οτι απο τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν σκοτωθεί 1.500 άτομα.

Στερούνται σοβαρότητας τα δημοσιευθέντα περί παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας για λόγους υγείας τονίζεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας.

Στερούνται σοβαρότητας τα δημοσιευθέντα περί παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και περί προβλήματος της υγείας του.Αυτό ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του "Αδέσμευτου Τύπου".Ο κ. Στεφανόπουλος δήλωσε οτι πρέπει να ευχαριστήσει τον ευφάνταστο δημοσιογράφο, γιατί, όπως είπε, τον κατέστησε συμπαθέστερο.Επίσης τόνισε οτι δεν είναι καιρός για προεδρολογία και χαρακτήρισε σωστή τη σχετική δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Επεισόδια σημειώθηκαν χθές στην Κύπρο στο οδόφραγμα του "Λήδρα Πάλλας" μεταξύ αστυνομικών και πολιτών.

Επεισόδια σημειώθηκαν χθές στην Κύπρο στο οδόφραγμα του "Λήδρα Πάλλας" μεταξύ αστυνομικών και πολιτών.Οι πολίτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του καθεστώτος Ντενκτάς να απαγορεύσει στη δασκάλα Ελένη Φωκά να επιστρέψει στο σπίτι της απέκοψαν τη δίοδο που οδηγεί προς τα κατεχόμενα.Επενέβη η αστυνομία και απομάκρυνε τους διαδηλωτές.Στο μεταξύ, αδιάλλακτος και προκλητικός παραμένει ο Ραούφ Ντενκτάς,ενώ σε τρείς εβδομάδες αρχίζουν οι απευθείας συνομιλίες.Επανέλαβε οτι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να προβεί σε υποχωρήσεις στο θέμα της ισότητας,της διζωνικότητας ,της κυριαρχίας και των εγγυήσεων.

Επεισόδια σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας απο αναρχικούς που παρακολουθούσαν ρόκ συναυλία στο Πεδίον του 'Αρεως.

Επεισόδια σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη λεωφόρο Αλεξάνδρας απο αναρχικούς που παρακολουθούσαν ρόκ συναυλία στο Πεδίον του 'Αρεως.Κατέστρεψαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα περιπολικό,ενώ πέταξαν πέτρες και μολότωφ στην αυλή της πρεσβείας της Αυστρίας. Συνελήφθησαν πέντε νεαροί,οι οποίοι όμως αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι.

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ.

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ.Η αύξηση του κεφαλαίου θα γίνει με τη διάθεση περίπου 31 εκατομμύρια μετοχών,η τιμή της οποίας θα είναι κατά 16% φθηνότερη απο την τιμή κλεισίματος της μετοχής του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο.Στη συνέλευση αποφασίστηκε επίσης οτι θα δοθούν μετοχές σε παλιούς μετόχους με αναλογία έξι νέες μετοχές για κάθε 80 παλιές. Αύριο αναμένεται να γίνει γνωστή η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ που διατίθεται μέσω του Χρηματιστηρίου.

Τους 36 βαθμούς θα αγγίξει σήμερα ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τους 36 βαθμούς θα αγγίξει σήμερα ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία,αύριο η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φθάσει τους 38 βαθμούς. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας συνιστάται στους ηλικιωμένους και στα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία χρυσά μετάλλια εξασφάλισε η εθνικής μας ομάδα άρσης βαρών,στην πρώτη ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων που διεξάγονται στο Μπάρι.

Τρία χρυσά μετάλλια κατέκτησε η αντιπροσωπευτική μας ομάδα άρσης βαρών, μετά την πρώτη ημέρα των Μεοσγειακών Αγώνων που διεξάγονται στο Μπάρι. Συγκεκριμένα ο Λεωνίδας Σαμπάνης στα 59 κιλά πήρε την πρώτη θέση τόσο στο αρασέ (125 κ), όσο και στο ζετέ (155 κ), ενώ στα 64 κιλά ο Γιώργος Τζελίλης πήρε το χρυσό στο ζετέ (162,5 κ), ενώ στο αρασέ έμεινε τέταρτος με 130 κιλά. Στα 59 κιλά ο Τηλέμαχος Κιλιγκαρίδης ήταν πέμπτος και στα δύο στυλ.

Το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μέτρα κολύμβησης κατέκτησε ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Μαγγανάς.

Ο πρωταθλητής μας της κολύμβησης Δημήτρης Μαγγανάς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μέτρα ελεύθερο των Μεσογειακών Αγώνων, αφού κάλυψε την απόσταση σε τρία λεπτά 57 δεύτερα και 67 εκατοστά. Ακόμη η Κάτια Σαρακατσάνη ήταν τέταρτη στα 400 μέτρα μικτή ατομική με 4:57.28, ενώ στο ίδιο αγώνισμα η Ράνια Γουνοπούλου ήταν έβδομη με 5:10.95.

Το χάλκινο μετάλλιο στου Μεσογειακούς αγώνες, διεκδικεί αύριο η εθνική μας ομάδα μπάσκετ στο μικρό τελικό με την Γιουγκοσλαβία.

Εκτός τελικού Μεσογειακών Αγώνων έμεινε η αντιπροσωπευτική μας ομάδα μπάσκετ, αφού στον ημιτελικό έχασε από την αντίστοιχη της Ισπανίας με 75- 70. Οι διεθνείς μας που δεν έπιασαν σε κανένα σημείο του αγώνα την γνωστή καλή τους απόδοση, βρέθηκαν να χάνουν στο ημίχρονο με 39-30. Ετσι η Μεσογειακή μας ομάδα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον αυριανό ''μικρό τελικό'', όπου θα αντιμετωπίσει την Γιουγκοσλαβία, που έχασε από την Ιταλία με 81-64.

Το αργυρό μετάλλιο εξασφάλισε ο πρωταθλητής μας της ελληνορωμαϊκής πάλης, Στάθης Θεοδοσιάδης, ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό.

Αλλη μία επιτυχία πρόσθεσε στην αντιπροσωπευτική μας ομάδα που λαμβάνει μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες, ο πρωταθλητής μας της ελληνορωμαϊκής πάλης, Στάθης Θεοδοσιάδης, ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας των 58 κιλών, γεγονός που σημαίνει ότι έχει εξασφαλίσει το αργυρό μετάλλιο. Ο Ελληνας παλαιστής σημείωσε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και θα ''κοντραριστεί'' στον τελικό με τον Τούρκο πρωταθλητή Ευρώπης Εργκουντέρ Μπεσικνταμάκ.

Τη δεύτερη θέση στο 11-ο διεθνές τουρνουά Ακρόπολις,πήρε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών.

Τη δεύτερη θέση στο 11-ο διεθνές τουρνουά Ακρόπολις, πήρε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, αφού στο τρίτο παιχνίδι της για την διοργάνωση, έχασε από την αντίστοιχη ιταλική με 84-77.

Ο Ρουμάνος τεχνικός Ανχελ Ιορντανέσκου θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ,από του χρόνου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός Ανχελ Ιορντανέσκου θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, αλλά από του ... χρόνου, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει σε ανακοίνωση του, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς. Στην επιστολή του, ο κ Τροχανάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Ιορντανέσκου θα εγκατασταθεί στην χώρα μας τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου. Μέχρι τότε τις τύχες της ομάδας θα έχει ο συμπατριώτης του Ιορντανέσκου, Ντιμίτρου Ντουμιτρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,23 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,81, γαλλικό φράγκο προς 47,66, λίρα Αγγλίας προς 453,58, ελβετικό φράγκο προς 192,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,36, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,08, τη λίρα Κύπρου προς 539,71 και την ECU προς 313,79 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 17 με 36, στο Ιόνιο 18 με 32 και στο Αιγαίο 19 με 31 βαθμούς Κελσίου.Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 20 με 35 βαθμούς με τη μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη στις παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη θα δείξει 18 με 34 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 15 June 1997 - 17:20:27 UTC