Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,14/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μέτρα με στόχο την πάταξη της πολυφαρμακίας και της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης αποφάσισε χθές η κυβέρνηση.
- Κανονικά θα διεξαχθούν οι γενικές εξετάσεις,διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Παιδείας,Γιάννης Ανθόπουλος.
- Ενοχο για ανθρωποκτονία απο πρόθεση σε βάρος της 40χρονης οδοντιάτρου Γιόλας Βαγενά,κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τον Ματθαίο Μονσελά.
- Σημαντική πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, διαπιστώνει η εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ.
- Επίθεση κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου εξαπέλυσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος,με αφορμή τις δηλώσεις του κατά του Συνασπισμού για τη στάση του στη Συνθήκη Σένγκεν.
- Διάγουμε την ομαλότερη περίοδο της πολιτικής ζωής δήλωσε χθές απο την Κύθνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,Κωστής Στεφανόπουλος.
- Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς,τα λιμάνια και τα αεροδρόμια λόγω της εξόδου των αθηναίων για την αργία του Αγίου Πνεύματος.
- Σε προεκλογική συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του στην Πλατεία Κάνιγγος, μίλησε χθές ο σοσιαλιστής ηγέτης της Αλβανίας ,Φάτος Νάνο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την Ισπανία αντιμετωπίζει την Κυριακή, η εθνικής μας ομάδα μπάσκετ στους Μεσογειακούς αγώνες του Μπάρι, διεκδικώντας το χρυσό μετάλλιο.
- Νίκη πέτυχε η εθνική μπάσκετ ανδρών και στο τουρνουά Ακρόπολις αφού επιβλήθηκε επι της Γαλλίας με 82-70.
- Παρελθόν για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού,ο Αμερικανός πλέϊ μέϊκερ, Ντέϊβιντ Ρίβερς
- Συμβόλαιο τριών ετών με την ΑΕΚ υπέγραψε ο Γιάννης Καλιτζάκης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μέτρα με στόχο την πάταξη της πολυφαρμακίας και της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης αποφάσισε χθές η κυβέρνηση.

Μέτρα με στόχο την πάταξη της πολυφαρμακίας και της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης αποφάσισε χθές η κυβέρνηση.Παράλληλα,θα εξασφαλίζονται φθηνά φάρμακα στους πολίτες,ενώ θα υπάρξει και περιστολή των δαπανών των ταμείων. Εισάγεται νέο σύστημα ανακοστολόγησης των φαρμάκων,ενώ μειώνονται φόροι και ποσοστά κέρδους,γεγονός που θα οδηγήσει στη μείωση της τιμής πολλών φαρμάκων.Επίσης, ετοιμάζεται λίστα φαρμάκων,που θα είναι ενιαία για όλα τα ταμεία.Οι φαρμακοποιοί Αττικής ανακοίνωσαν οτι απο τις 15 Ιουλίου δεν θα εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων του Δημοσίου, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, τους οφείλει τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια δραχμές απο συνταγές.

Κανονικά θα διεξαχθούν οι γενικές εξετάσεις,διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Παιδείας,Γιάννης Ανθόπουλος.

Κανονικά θα διεξαχθούν οι γενικές εξετάσεις, ακόμα κι αν οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας προχωρήσουν σε απεργία την περίοδο αυτή.Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας,Γιάννης Ανθόπουλος,ο οποίος πρόσθεσε οτι στο υπουργείο υπάρχει ο κατάλληλος μηχανισμός για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.Οι υπάλληλοι του υπουργείου θα ανακοινώσουν την Τρίτη την απόφασή τους για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου.Φέτος, στις γενικές εξετάσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή 169.753 υποψήφιοι και απο αυτούς θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 54.333 δηλαδή ένας στους τρείς.

Ενοχο για ανθρωποκτονία απο πρόθεση σε βάρος της 40χρονης οδοντιάτρου Γιόλας Βαγενά,κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τον Ματθαίο Μονσελά.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο κήρυξε ένοχο τον Ματθαίο Μονσελά για ανθρωποκτονία απο πρόθεση σε βάρος της 40χρονης οδοντιάτρου, Γιόλας Βαγενά,ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.Τον καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών και 6 μηνών,μειωμένη κατά τρείς μήνες απο την πρωτόδικη απόφαση.Ο Μονσελάς δέχθηκε την απόφαση με ψυχραιμία και τη χαρακτήρισε "πολύ σωστή".

Σημαντική πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, διαπιστώνει η εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ.

Ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία εκθέσή του που θα δοθεί την Τετάρτη στη δημοσιότητα, διαπιστώνει σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, τονίζει όμως παράλληλα την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.Στην έκθεση γίνεται αναφορά στη σαφή μείωση του πληθωρισμού και προβλέπει σταθεροποίηση του ποσοστού ανεργίας και αύξηση των επενδύσεων.

Επίθεση κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου εξαπέλυσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος,με αφορμή τις δηλώσεις του κατά του Συνασπισμού για τη στάση του στη Συνθήκη Σένγκεν.

Επίθεση κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου εξαπέλυσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κατά του Συνασπισμού για τη στάση του στη Συνθήκη Σένγκεν.Ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε "λασπολόγο" τον κ. Πάγκαλο, ο οποίος, όπως είπε, "είναι ασυναγώνιστος στις ύβρεις".Με επιστολή του δε προς τον πρωθυπουργό ζητεί να καταδικάσει τις θέσεις του υπουργού Εξωτερικών.Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε οτι η κυβέρνηση συμφωνεί με το περιεχόμενο των πολιτικών θέσεων που εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά ο τρόπος εκφοράς τους είναι προσωπικός.

Διάγουμε την ομαλότερη περίοδο της πολιτικής ζωής δήλωσε χθές απο την Κύθνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,Κωστής Στεφανόπουλος.

Διάγουμε την ομαλότερη περίοδο της πολιτικής ζωής με απόλυτη δημοκρατική τάξη,που παρόμοια δεν υπήρξε ποτέ, δήλωσε χθές απο την Κύθνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,Κωστής Στεφανόπουλος ,ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στις Κυκλάδες.Υπεραμύνθηκε της ελληνικότητας των νησιών του Αιγαίου,το οποίο, όπως είπε, "δεν μοιράζουμε".Τόνισε δε οτι "δεν έχουμε δικαίωμα άλλων υποχωρήσεων".

Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς,τα λιμάνια και τα αεροδρόμια λόγω της εξόδου των αθηναίων για την αργία του Αγίου Πνεύματος.

Αυξημένη αναμένεται και σήμερα η κίνηση στις εθνικές οδούς, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια λόγω της εξόδου των κατοίκων των αστικών περιοχών για την αργία του Αγίου Πνεύματος.Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σήμερα άνοδο και θα φθάσει στους 35 βαθμούς,ενώ τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σε προεκλογική συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του στην Πλατεία Κάνιγγος, μίλησε χθές ο σοσιαλιστής ηγέτης της Αλβανίας ,Φάτος Νάνο.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης της Αλβανίας ,Φάτος Νάνο μίλησε χθές το βράδυ σε προεκλογική συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του στην Πλατεία Κάνιγγος.Αργότερα, ο κ. Νάνο συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο.Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη και εξετάστηκε η κατάσταση στην παραμεθόριο με την Αλβανία μετά τα πρόσφατα επεισόδια στην περιοχή και ενόψει των αλβανικών εκλογών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Ισπανία αντιμετωπίζει την Κυριακή, η εθνικής μας ομάδα μπάσκετ στους Μεσογειακούς αγώνες του Μπάρι, διεκδικώντας το χρυσό μετάλλιο.

Στους ''4'' του τουρνουά μπάσκετ των Μεσογειακών αγώνων του Μπάρι προκρίθηκε η αντιπροσωπευτική μας ομάδα των ανδρών, αφού νίκησε 60-51 και την αντίστοιχη της Τουρκίας. Το ελληνικό συγκρότημα που σημείωσε την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες, πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό του και θ' αντιμετωπίσει την Ισπανία. Με νίκη θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της διοργάνωσης, που θα γίνει την Κυριακή.

Νίκη πέτυχε η εθνική μπάσκετ ανδρών και στο τουρνουά Ακρόπολις αφού επιβλήθηκε επι της Γαλλίας με 82-70.

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες για το τουρνουά Ακρόπολις πέτυχε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, αφού επικράτησε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας της αντίστοιχης της Γαλλίας με 82-70. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που προηγήθηκε στο ημίχρονο με 46-31, θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο της Ιταλίας, σε άναν αγώνα που θα κρίνει την πρώτη θέση στο τουρνουά. Νωρίτερα η Ιταλία νίκησε την Γερμανία με 69-56.

Παρελθόν για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού,ο Αμερικανός πλέϊ μέϊκερ, Ντέϊβιντ Ρίβερς

Παρελθόν αποτελεί σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες ο Αμερικανός πλέϊ μέϊκερ, Ντέϊβιντ Ρίβερς για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η διοίκηση των πρωταθλητών Ευρώπης αποφάσισε να μην ασχοληθεί άλλο με την υπόθεση του Ρίβερς, ενώ σε ότι αφορά στην ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του ο έγχρωμος άσος, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Συμβόλαιο τριών ετών με την ΑΕΚ υπέγραψε ο Γιάννης Καλιτζάκης.

Τη χαρά και την ικανοποίησή του εξέφρασε ο διεθνής αμυντικός, Γιάννης Καλιτζάκης, μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με την ΑΕΚ. Ο Καλιτζάκης που δήλωσε ότι δεν τον προβληματίζει η διοικητική αναταραχή που υπάρχει τη στιγμή αυτή στην ΑΕΚ, αφού είναι μεγάλη ομάδα και θα την ξεπεράσει, υπέγραψε συμβόλαιο τριών χρόνων, για το οποίο θα πάρει, σύμφωνα με πληροφορίες, 180 εκατομμύρια δραχμές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,23 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,81, γαλλικό φράγκο προς 47,66, λίρα Αγγλίας προς 453,58, ελβετικό φράγκο προς 192,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,36, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,08, τη λίρα Κύπρου προς 539,71 και την ECU προς 313,79 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 16 με 35 βαθμούς, στο Ιόνιο 17 με 33 και στο Αιγαίο 19 με 31 βαθμούς Κελσίου.Αίθριος προβλέπεται σήμερα ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 19 με 35 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη 18 με 34 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενω η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 14 June 1997 - 15:11:09 UTC