Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Ημέρα πένθους στην Αλβανία για τον πνιγμό 83 ατόμων στην Αδριατική.

Με ενα τάγμα θα συμμετάσχει η Ελλάδα στη πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία.

Τελευταία μέρα σήμερα για τη συμπλήρωση μηχανογραφικών δελτίων απο τους υποψήφιους των γενικών εξετάσεων.

Πρώτη δύναμη η παράταξη ΠΑΣΚ των μηχανικών, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Παγώνουν οι προσλήψεις σε τράπεζες και δημοτικές επιχειρήσεις.

Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των παίδων κατέλαβε τη δευτερη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία, που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολη των φορολογικών δηλώσεων, τις οποίες οι φορολογούμενοι θα μπορούν να καταθέσουν στις κατά τόπους εφορίες και τα Ταχυδρομεία, που θα ειναι ανοιχτά μέχρι τις 8 το βράδυ. Απο το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έγινε σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση. Διευκρινίστηκε επίσης οτι για όσες δηλώσεις παρουσιάζονται ελλείψεις ή λάθη θα κληθούν οι φορολογούμενοι απο τις κατά τόπους εφορίες, προκειμένου να γίνουν οι σχετικές διορθώσεις.

Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε η σημερινή στην Αλβανία γιά τα θύματα του ναυαγίου στην Αδριατική, με διάταγμα του Σαλί Μπερίσα. Στο μεταξύ, η αλβανική Βουλή με πλειοψηφία,ενέκρινε την ανάπτυξη,υπό ιταλική διοίκηση, της πολυεθνικής δύναμης, που θα εποπτεύσει την διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα. Η Ελλάδα θα μετάσχει στην πολυεθνική δύναμη, με ενα τάγμα περίπου 800 αξιωματικών και υπαξιωματικών των τριών όπλων και όπως δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ειναι έτοιμη η αποστολή.Φθάνει την Τετάρτη στην Αθήνα ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Μπασκίμ Φίνο, για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψήφιους των φετινών γενικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Παράλληλα, συνεχίζεται η αντιπαράθεση του υπουργού Παιδείας με τους καθηγητές, οι οποίοι αρνούνται να εφαρμόσουν την εγκύκλιο για την αναπλήρωση της χαμένης διδακτέας ύλης. Ο κ. Αρσένης έχει προειδοποιήσει τους καθηγητές οτι θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις αν δεν εφαρμόσουν την εγκύκλιο.

Πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η παράταξη ΠΑΣΚ των Μηχανικών, που προσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με καταμέτρηση σε 128 απο τα 134 εκλογικά τμήματα κατά τις εκλογές που έγιναν χθες, για ανάδειξη νέας διοίκησης στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας. Η ΠΑΣΚ Μηχανικών συγκεντρώνει το 29,4% και η Δημοκρατική Κίνηση που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία ακολουθεί δευτερη με ποσοστό 29,1%. Τρίτη αναδεικνύεται η Ενότητα Μηχανικών, που υποστηρίζεται απο τον Συνασπισμό με ποσοστό 16,1% και τέταρτη η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση,που πρόσκεινται στο ΚΚΕ με 5,1%.

Παγώνουν οι προσλήψεις σε Τράπεζες και δημοτικές επιχειρήσεις, μέχρι την ψήφιση από την Βουλή του νέου νόμου για τις προσλήψεις στους οργανισμούς αυτούς.Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Τάσος Μαντέλης,το σχετικό νομοσχέδιο, που θα είναι επέκταση του νόμου 2190, θα κατατεθεί στη Βουλή, μετά το Πάσχα.Το νομοσχέδιο θα προβλέπει την πρόσληψη των διοικητικών υπαλλήλων, μετά από διαγωνισμό, που θα γίνεται κάθε Οκτώβριο και του τεχνικού προσωπικού, με βάση τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών αλλά και το βαθμό πτυχίου.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των παίδων, κατέλαβε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πού έγινε στην πόλη Πούχοφ της Σλοβακίας, αφού στον τελικό έχασε 3-2 από την αντίστοιχη της Ιταλίας.

Στον τελικό του διεθνούς τουρνουά μπάσκετ που διεξάγεται στην Μόντενα της Ιταλίας, προκρίθηκε η εθνική μας ομάδα των Παίδων, αφού νίκησε σε αγώνα κατάταξης 77-71 την αντίστοιχη της Ισπανίας.Η εθνική μας θ' αντιμετωπίσει στον τελικό που θα γίνει σήμερα το βράδυ την Ρωσία, η οποία νίκησε 75-65 την Γιουγκοσλαβία.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι:δολάριο ΗΠΑ προς 268,26 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,09, γαλλικό φράγκο προς 47,54, λίρα Αγγλίας προς 438,13, ελβετικό φράγκο προς 185,31,100 ιταλικές λιρέτες προς 16,03, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 217,10, λίρα Κύπρου προς 534,96 και ΕΛΜ (ECU) προς 311,29 δραχμές.

[05] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο -2 εως 7 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 2 έως 14 και στο Αιγαίο απο 8 εως 16 βαθμούς Κελσίου. Αστατος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα, με βροχή,αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 μέχρι 13 βαθμούς. Στη Θεσσαλονικη θα βρέξει ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και το θερμόμετρο θα δείξει απο 3 εως 7 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 31 March 1997 - 7:00:13 UTC