Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα θέματα και η διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Οι τελικές αποφάσεις στις 10 Απριλίου. Κατέθεσε η ΓΣΕΕ τις προτάσεις της για τις αλλαγές.

Παγώνουν για τρεις μήνες οι προσλήψεις στις τράπεζες, ενόψει της τροποποίησης και επέκτασης του νόμου Πεπονή.

Ημέρα πένθους σήμερα στην Αλβανία για τον πνιγμό των προσφύγων στην Αδριατική. Μόνιμα στελέχη και όχι έφεδροι θα συμμετέχουν στη διεθνή πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία, τονίζει ο Δημήτρης Ρέππας.

Αναστάτωση σε γονείς και μαθητές από το θάνατο 17χρονου από ηρωίνη.

Υπογράφεται το Προεδρικό Διάταγμα για την παράταση του διδακτικού έτους.

Λήγει στις οκτώ η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Πρώτη δύναμη στο ΤΕΕ οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ με 29,7%, δεύτερη οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας με 28,9%

Σε εφαρμογή από αύριο το νέο σύστημα εξέτασης για οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων.

Αρχίζει την Παρασκευή η κατάθεση των δικαιολογητικών για την καταβολή του επιδόματος για τρίτο παιδί.

Αστατος αύριο ο καιρός με νεφώσεις, βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Μέτριοι οι άνεμοι, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Στους 15 το θερμόμετρο στην Αθήνα, στους 10 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία του κοινωνικού διαλόγου, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εργασίας, καθώς και του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη.Τις τελικές αποφάσεις θα πάρει η Μικτή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ και κυβέρνησης, που θα συνεδριάσει στις 10 Απριλίου. Η ΓΣΕΕ κατέθεσε τις προτάσεις της για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις μ'ένα κείμενο που τιτλοφορείται Κάρτα Απασχόλησης.Προτείνεται μείωση των ωρών εργασίας στις 35 ώρες, χωρίς μείωση αποδοχών, κατάργηση υπερωριών, διατήρηση του 2% για τις ομαδικές απολύσεις και ωράριο 5 ή 6 ωρών για τους μερικώς απασχολούμενους.

Παγώνουν για τρείς μήνες οι προσλήψεις στις τράπεζες, καθώς επεκτείνεται ο νόμος Πεπονή.Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Αλέκος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, επισημαίνει ότι έως τον Ιούνιο, θα έχει ψηφιστεί και η προσθήκη, με την οποία θα επεκτείνεται στις τράπεζες και στις εποπτευόμενες από αυτές επιχειρήσεις ο τρόπος πρόσληψης του προσωπικού. Για κάθε πέντε υπαλλήλους στο δημόσιο που θα συνταξιοδοτούνται στο εξής, θα προσλαμβάνεται ένας. Θα καταργηθούν, τονίζει ο υπουργός, τα λεγόμενα κοινωνικά κριτήρια, ενώ ο διαγωνισμός του Οκτωβρίου, θα αφορά την πρόσληψη 1.800 ατόμων.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην πολυεθνική δύναμη που θα αποσταλεί στην Αλβανία, θα αποτελείται από μόνιμα στελέχη και όχι από εφέδρους. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας οτι θα αποσταλεί ένα τάγμα 700 ανδρών, ενώ ο τρόπος συγκρότησης της δύναμης αυτής θα συζητηθεί την Τετάρτη στην Ιταλία, από τις ενδιαφερόμενες χώρες.Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, τόνισε οτι η συμμετοχή είναι υποχρεωτική και όχι εθελοντική.Ολόκληρη η Αλβανία, πενθεί σήμερα τους 83 πρόσφυγες που πνίγηκαν στην Αδριατική.

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος 17χρονου μαθητή από χρήση ηρωίνης, στο 1-ο ΤΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας.Ο μαθητής βρέθηκε νεκρός σε αίθουσα διδασκαλίας και δίπλα του υπήρχε μια χρησιμοποιημένη σύριγγα με υπολείμματα ηρωίνης.Από το περιβάλλον του έγινε γνωστό, ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών από διετίας και τον τελευταίο καιρό έκανε προσπάθειες απεξάρτησης.

Προεδρικό διάταγμα με το οποίο θεσμοθετούνται τα μέτρα για παράταση του διδακτικού έτους, υπογράφεται από τον υπουργό Παιδείας. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο, συζητείται στη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Αρσένης σε ερώτηση, εάν λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών έχει καθυστερήσει η μεταρρύθμιση, ο κ.Αρσένης είπε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί του υπουργείου.

Εληξε η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.Η ηγεσία του υπουργείου κατέστησε σαφές, ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση.

Συνέρχεται την Τετάρτη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά, υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, μετά την τροποποίηση του καταστατικού θα εκλέξει το νέο γενικό γραμματέα της.Αύριο, ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον κ.Στέφανο Μάνο, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα συναντηθεί και με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Το ΠΑΣΟΚ ανδείχθηκε πρώτη δυναμη στο Σώμα των Μηχανικών.Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα η προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα παράταξη ΠΑΣΚ- Μηχανικών, ήλθε πρώτη στις εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων Διοίκησης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με 10.629 ψήφους και ποσοστό 29, 7%.Δεύτερη, ήρθε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, που πρόσκειται στη ΝΔ, με 10.345 ψήφους και ποσοστό 28,9%. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ενότητα Μηχανικών του νυν προέδρου Κώστα Λιάσκα, που υποστηρίχθηκε και απο τον Συνασπισμό, με 5.709 ψήφους και ποσοστό 16%.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η υποψηφιότητα της Αθήνας για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έχει την αμέριστη συμπαράστση της Κυβέρνησης, όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην πρόεδρο της Επιτροπής Διεκδίκησης, Γιάννα Δασκαλάκη - Αγγελοπούλου και τα μέλη της, που τους δέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας.

Στο Σεράγεβο βρίσκονται οι εθνικές μας ομάδες ποδοσφαίρου ανδρών και ελπίδων, όπου αύριο και μεθαύριο θα αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες της Βοσνίας για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο προπονητής Κώστας Πολυχρονίου θεωρεί πολύ δύσκολο το παιχνίδι, αφού οι Βόσνιοι θα παίξουν για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα μπροστά στο κοινό τους, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος είναι η νίκη,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ισοπαλία είναι ανεπιθύμητη.

Τρία παιγνίδια διεξάγονται σήμερα για τα πλέι-οφ της Α1 κατηγορίας ανδρών στο βόλλεϋ. O Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Κτησιφώντα, o ΠΑΟΚ τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ο Ολυμπιακός τον Ηρακλή.

Η Δόξα Βύρωνα, σε αγώνα της 26ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας, νίκησε 1-0 τα Γιάννινα. Ο Αιολικός, σε αγώνα για την 25η ημέρα του Νοτίου Ομίλου στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας στο Αιγάλεω. Ετσι τώρα ο Αιολικός είναι στην 3η θέση με 44 βαθμούς, το Αιγάλεω στην 9η με 33, όσους έχει και η Μαρκό και προηγείται η Καλλιθέα με 48.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,06 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,61, γαλλικό φράγκο προς 47,71, λίρα Αγγλίας προς 441,23, ελβετικό φράγκο προς 185,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,22, τη λίρα Κύπρου προς 537,37 και την ECU προς 311,99 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με νεφώσεις, σποραδικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Θα υπάρχουν πάντως διαστήματα και ηλιοφάνειας, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά μηδέν με 15 και στα νησιά του Αιγαίού 6 με 16 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας θα έχει αύριο η Αθήνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 5 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται βροχές, χιόνια στα γύρω ορεινά, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 3 με 10 βαθμούς.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 31 March 1997 - 18:00:16 UTC