Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αύριο η συνάντηση Πρωθυπουργού - υπουργού Εργασίας για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας εντός της ημέρας ζητά η ΟΛΜΕ. Κλειστά και αυτή την εβδομάδα τα σχολεία.

Υπέρ της πολιτικής του σόκ με ένα συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς τάσσεται ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Πρωτοβουλία για το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά απο τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ζητά ο Γιάννος Κρανιδιώτης.

Τελευταία ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία το συνέδριό της, υποστηρίζει σε άρθρο της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Απεργούν αύριο έμποροι - βιοτέχνες.

Σήμερα ο αγώνας ΑΕΚ-Παναθηναϊκού στο μπάσκετ.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αύριο θα συναντηθεί πιθανότατα ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, για το θέμα που ανέκυψε με την κατάθεση τροπολογίας από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου, που προβλέπει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να καταθέτουν υποχρεωτικά τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας εντός της ημέρας προκειμένου αύριο να ανοίξουν τα σχολεία, ζήτησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Τσούλιας. Οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης εισέρχονται στην πέμπτη εβδομάδα και οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί στην τρίτη εβδομάδα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Στη Θεσσαλονίκη, όπου θα βρίσκεται αύριο ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης θα γίνει παμμακεδονικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενώ το μεσημέρι στην Αθήνα οι συνάδελφοί τους θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έξω απο το υπουργείο Παιδείας.

Την οριστική απόφαση της κυβέρνησης να μην υποχωρήσει στις κοινωνικές πιέσεις και να εμμείνει στο πρόγραμμα σύγκλισης διακηρύσσει σήμερα ο πρώτος τη τάξει υπουργός της. Σε συνένετευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο Αλέκος Παπαδόπουλος τάσσεται υπέρ της ``πολιτικής του σόκ`` με ένα ``συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς``.

Πρωτοβουλία για το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά απο τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση ζητά ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, σε δήλωσή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, τόνισε ότι η στρατηγική της αποτροπής που ακολούθησε μέχρι σήμερα η Ελλάδα θα συμπληρωθεί με την ευέλικτη ανταπόδοση, η οποία θα δημιουργήσει σε περίπτωση τουρκικής επιθετικής ενέργειας το μεγαλύτερο δυνατό κόστος στην Αγκυρα.

Ισως να αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της φιλελεύθερης παράταξης για επάνοδο στην εξουσία το συνέδριο της Ν.Δ, τονίζει σε άρθρο της η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Αποστάσεις από την πολιτική του κόμματός του συνεχίζει να τηρεί ο επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ. Κων. Μητσοτάκης. Σε δηλώσεις του, από το Ρέθυμνο, επανέλαβε, ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα πάρει μέρος στο Συνέδριο της Ν.Δ.

Κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα τα καταστήματα. Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας έχει κηρύξει 24-ωρη πανελλαδική απεργία για το φορολογικό, την επαγγελματική στέγη και το ωράριο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πανηλειακός στην έδρα του παρεχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Αρη, στον αγώνα της 21-ης ημέρας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α1 εθνικής κατηγορίας. Σήμερα θα γίνουν, οι αγώνες Καστοριάς - Καβάλας, Ιωνικού-Εδεσσαϊκού, ΟΦΗ - Ξάνθης, Παναθηναϊκού - Παναχαϊκής,Ηρακλή - ΑΕΚ, Βεροίας - Αθηναϊκού και ΠΑΟΚ - Απόλλωνα. Η ``αυλαία` της 21-ης αγωνιστικής θα πέσει αύριο με το παιχνίδι Καλαμάτας-Ολυμπιακού.

Με τους αγώνες ΑΕΚ- Παναθηναϊκού και ΒΑΟ- Ολυμπιακού ολοκληρώνεται σήμερα η 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας. Χθές ο Πανιώνιος νίκησε το Περιστέρι 84-77, η Λάρισα ηττήθηκε απο τον Ηρακλή με 55-62, ο Αρης νίκησε τον Απόλλων Πατρών 70-64, το Σπόρτιγκ τον Παπάγο με 72-71 και ο Πειραϊκός τον ΠΑΟΚ 90-80.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 266,89 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 432,20, λίρα Κύπρου προς 529,78, γαλλικό φράγκο προς 46,91, ελβετικό φράγκο προς 182,72, γερμανικό μάρκο προς 158,31,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,04, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,28 και την ECU προς 307,53 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι και οι τοπικές βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μπορεί να βρέξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 13, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και θερμοκρασία από 11 έως 15 και 8 έως 13 βαθμούς αντίστοιχα.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 16 February 1997 - 8:00:12 UTC