Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,16/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απάτη εκατομμυρίων με πιστωτικές κάρτες από ανώτερο υπάλληλο της Εμπορικής τράπεζας, ο οποίος συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα για απάτη και πλαστογραφία.

Δεν αλλάζει το ισχύον καθεστώς για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, μετά από κοινή δήλωση των υπουργών Παπαντωνίου και Παπαϊωάννου.

Με συγκεντρώσεις και πορείες συνεχίζουν αύριο τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί.

Κλειστά αύριο όλα τα καταστήματα, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΓΕΣΕΒΕ.

Πρωτοβουλία για το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση ζητά ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης.

Ντόρα Μπακογιάννη και Στέφανος Μάνος με δηλώσεις τους υποστηρίζουν ότι το συνέδριο είναι η τελευταία ευκαιρία για την Νέα Δημοκρατία.

Για βιασμό ανηλίκου κατηγορείται ο 22χρονος Κώστας Γούλας.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο προϊστάμενος του τμήματος εκδόσεως πιστωτικών καρτών της Εμπορικής τράπεζας συνελήφθη απο την ασφάλεια και οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα γιατί είχε στην κατοχή του δεκάδες πλαστές πιστωτικές κάρτες τις οποίες χρησιμοποιούσε συστηματικά. Πρόκειται για τον Φώτη Αυγέρη, 35 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν πλαστές κάρτες με τα ονόματα ανωτάτων στελεχών της Εμπορικής, του προέδρου της τράπεζας και μελών του διοικητικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αυγέρης εκμεταλλευόταν τη θέση του στην τράπεζα και εξέδιδε για λογαριασμό του πιστωτικές κάρτες με τα ονόματα των στελεχών της Εμπορικής. Με τις κάρτες αυτές ο Αυγέρης, για περίπου πέντε μήνες, έκανε συστηματικές αγορές. Ο Αυγέρης συνελήφθη χθές έξω απο πολυκατάστημα μετά από αγορές που είχε κάνει με πλαστές κάρτες. Υπολογίζεται ότι το ύψος της ζημιάς ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια. Εναντίον του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία και τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Δεν αλλάζει το ισχύον καθεστώς για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζουν σε κοινή δήλωση τους οι υπουργοι Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας, με αφορμή τις αντιδράσεις για την τροπολογία, που κατέθεσε ο κ.Παπαντωνίου. Οι δύο υπουργοί τονίζουν οτι η τροπολογία στοχεύει σε διαχειριστική παρέμβαση για την καλύτερη αξιοποίηση του τμήματος εκείνου των αποθεματικών που είναι σήμερα κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος.Οι κύριοι Παπαντωνίου και Παπαϊωάννου, διευκρινίζουν οτι με τη ρύθμιση διευρύνονται οι δυνατότητες τοποθέτησης των αποθεματικών, ώστε να αυξηθεί η απόδοσή τους, προς όφελος των ταμείων και των ασφαλισμένων τους.Τέλος, υπογραμμίζουν οτι το συνολικό ζήτημα του καθεστώτος διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείων, θα αποτελέσει αντικείμενο του κοινωνικού διαλόγου.

Με συγκεντρώσεις και πορείες αύριο το πρωί στην Αθήνα και το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί τις πολυήμερες απεργιακές τους κινητοποιήσεις.Οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης εισέρχονται στην πέμπτη εβδομάδα,ενώ οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί στην τρίτη εβδομάδα της απεργίας τους.Η απεργία των εκπαιδευτικών και γενικότερα τα θέματα παιδείας είναι το αντικείμενο της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Κλειστά θα είναι αύριο τα καταστήματα. Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας έχει κηρύξει 24-ωρη πανελλαδική απεργία για το φορολογικό,τις χρηματοδοτήσεις, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την επαγγελματική στέγη και το ωράριο.

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην υποχωρήσει στις κοινωνικές πιέσεις και να εμμείνει στο πρόγραμμα σύγκλισης, επαναλαμβάνει ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Αλέκος Παπαδόπουλος. Σε συνένετευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο κ.Παπαδόπουλος τάσσεται υπέρ της πολιτικής του σόκ με ένα συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς.

Πρωτοβουλία για το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά απο τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση ζητά ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης. Σε δήλωσή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι η συνεχιζόμενη εκκρεμότητα στην Κύπρο και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δημιουργεί επιπρόσθετες υποχρεώσεις στη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση να αναλάβουν πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κατάστασης και την επίλυση του προβλήματος με βάση το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις.

Η Νέα Δημοκρατία θα πάψει να είναι κόμμα εξουσίας, εάν στο Συνέδριο γίνει μόνο ξεκαθάρισμα λογαριασμών χωρίς να συζητηθούν θέματα ουσίας,τονίζει σε συνέντευξή του στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ της Κυριακής ο Στέφανος Μάνος.Η Ντόρα Μπακογιάννη σε άρθρο της στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι το Συνέδριο ίσως να αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της φιλελεύθερης παράταξης για επάνοδο στην εξουσία.

Μία αποτρόπαια πράξη απασχολεί τις αστυνομικές αρχές. Ο Κωνσταντίνος Γούλας, 22 ετών, κάτοικος Γέρακα, Αττικής, κατηγορείται ότι βίασε 11-χρονο βορειοηπειρώτη. Σύμφωνα με το τμήμα ανηλικών της ασφάλειας, χθές το μεσημέρι με την βοήθεια και ενός άλλου ατόμου, επιβίβασε σε μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο ίδιος τον ανήλικο και παρά την θέληση του τον οδήγησε σε πευκόφυτη περιοχή της Πεντέλης, όπου και τον βιάσε. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το παιδί και εξαφανίστηκε. O Γούλας συνελήφθη, ενώ αναζητείται ο φίλος του.

Δύο επιτύμβιες στήλες αφαίρεσαν χθες το βράδι δύο κουκουλοφόροι απο τον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα. Οι άγνωστοι τραυμάτισαν τον φύλακα Μιχάλη Χατζόπουλο, ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία και διατάραξη συνεδρίου, ασκήθηκε απο την εισαγγελία της Αθήνας εναντίον του οδοντίατρου Θεόδωρου Βασιλειάδη, 53 ετών, ο οποίος εισέβαλε χθές οπλισμένος στο ξενοδοχείο Κάραβελ για να λύσει τις διαφορές του με γυναίκα συνάδελφο του, που ήταν εκείνη την στιγμή στο βήμα. Ο Βασιλειάδης είπε στον εισαγγελέα ότι δεν είχε την πρόθεση να κάνει κακό στην συνάδελφο του και ισχυρίστηκε ότι τα όπλα τα είχε μαζί του γιατί επρόκειτο να πάει για κυνήγι.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες για την 21-η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηρακλής - ΑΕΚ 2-2 ΠΑΟΚ - Απόλλων 20:00 Πανηλειακός - Αρης 1-1 Καστοριά - Καβάλα 0-1 Ιωνικός - Εδεσσαϊκός 1-3 ΟΦΗ - Ξάνθη 3-0 Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή 2-0 Βέροια - Αθηναϊκός 1-0 Καλαμάτα - Ολυμπιακός 17/2

Σε αγώνες για την 20-η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Τρίκαλα - Πανιώνιος 1-2 Πανελευσινιακός - Προοδευτική 1-2 Παναργειακός - Νίκη Βόλου 2-0 Πανσερραϊκός - Λεβαδειακός 1- 0 Παναιτωλικός - Πύργος 3-0 Δόξα Δράμας - Λάρισα 2-0 Ρέθυμνο - Νάουσα 2- 1 Καλαμαριά - Γιάννενα 17/2 Εθνικός - Δόξα Βύρωνα 17/2 Στη βαθμολογία προηγείται ο Πανιώνιος με 40 βαθμούς και ακολουθούν Παναιτωλικός 35 και Εθνικός, Παναργιακός με 34 βαθμούς.

Σε αγώνες για την 19-η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στον Βόρειο Ομιλο για την Γ` εθνική κατηγορία, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ορέστης Ορεστιάδας-Τύρναβος 0-0 Ολυμπιακός Βόλου -Αρτα 1-0 Λύκοι -Γιαννιτσά 1-1 Μηχανιώνα -Νιγρίτα 1-1 Κολινδρός -Αετός Σκύδρας 2-0 Καρδίτσα -Πιερικός 1- 1 Αμπελόκηποι -Λαμία 1-0 Αλμωπός Αριδαίας -Αγροτικός Αστέρας 2-1 Απόλλων Λάρισας -Ηρακλής Πτολεμαίδας 1-0 Στην βαθμολογία προηγείται ο Τύρναβος με 39 βαθμούς και ακολουθούν η Καρδίτσα με 37 και οι Λύκοι με τον Πιερικό, που έχουν από 33 βαθμούς.

Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία του Ιωνικού ο Ουκρανός προπονητής των κυανολεύκων, Ολεγκ Μπλαχίν, ο οποίος αμέσως μετά την ήττα, που γνώρισε η ομάδα της Νίκαιας από τον Εδεσσαϊκό με 3-1, υπέβαλε την παραιτησή του.

Η πρωταθλήτρια μας των δρόμων ημιαντοχής, Θεώνη Κωστοπούλου κατέρριψε σήμερα κατά την διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 800 μέτρα, αφού κάλυψε την απόσταση σε δύο λεπτά επτά δεύτερα και 34 δευτερόλεπτα.

Την ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός από τον ουραγό ΒΑΟ στη Θεσσαλονίκη με 80-79 για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ο αγώνας μεταξύ της πρωτοπόρου ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 266,89 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 432,20, λίρα Κύπρου προς 529,78, γαλλικό φράγκο προς 46,91, ελβετικό φράγκο προς 182,72, γερμανικό μάρκο προς 158,31,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,04, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,28 και την ECU προς 307,53 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και οι τοπικές βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Στη βορειοδυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες στα νότια και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς. Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με βροχή κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού με θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 16 February 1997 - 19:09:10 UTC