Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,15/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπαριθμόν ένα κίνδυνο για την Ελλάδα, χαρακτήρισε την Τουρκία ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο Ντεκτάς επανέλαβε σήμερα τις απειλές του για εποικισμό της Αμοχώστου.

Αντιδράσεις από ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ και συνταξιούχους με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και υποχρεώνει τα ασφαλιστικά ταμεία να καταθέτουν τα αποθεματικά τους καφάλαια στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα ζήτησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Δεν βιάζεται για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Αποστάσεις από την πολιτική του κομματός του κράτησε ο Κώστας Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στο Ρέθυμνο.

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα όλα τα καταστήματα, μετά από πανελλαδική 24ώρη απεργία που έχει κηρύξει ΓΕΣΕΒΕΕ.

Εργα υποδομής 8,6 δισεκατομμυρίων δραχμών για την ανάπτυξη του Ρεθύμνου ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης.

Με δύο καραμπίνες εισέβαλε στο Κάραβελ, κατά τη διάρκεια συνεδρίου ένας οδοντίατρος, για να λύσει τις διαφορές του με ομιλίτρια, όπως είπε.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπαριθμόν ένα κίνδυνο για την Ελλάδα, χαρακτήρισε την Τουρκία ο υπουργός Εθνικής Αμυνας , Ακης Τσοχατζόπουλος.Ο κ. Τσοχατζόπουλος προειδοποίησε εμμέσως την Αγκυρα οτι σε περίπτωση που προκαλέσει θερμό επεισόδιο η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα.Επίσης δήλωσε οτι το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας και Κύπρου αποτελεί τη σημαντικότερη επιλογή των δύο χωρών.

Ο Ραούφ Ντενκτάς επανέλαβε σήμερα τις απειλές του για εποικισμό της Αμμοχώστου. Σε δηλώσεις του τόνισε οτι η Αμμόχωστος θα εποικιστεί, αν η κυπριακή κυβέρνηση εμμείνει στα σχέδιά της για αγορά των ρωσικών πυραύλων. Χθές η Αθήνα και η Λευκωσία αντέδρασαν έντονα στις απειλές του Ντενκτάς.

Σε όξυνση μπορεί να οδηγηθούν οι σχέσεις της κυβέρνησης με τα συνδικάτα με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και υποχρεώνει τα ασφαλιστικά ταμεία να καταθέτουν τα αποθεματικά τους κεφάλαια στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα κεφάλαια αυτά υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το ένα τρισεκατομμύριο δραχμές. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, έκανε λόγο για αιφνιδιασμό, ζήτησε να αποσυρθεί η τροπολογία και αμφισβήτησε τις δυνατότητες κοινωνικού διαλόγου, υπο αυτές τις συνθήκες. Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Κουσελάς δήλωσε οτι οδηγούμαστε σε ένα καθεστώς νέας ιδιότυπης δέσμευσης των αποθεματικών κεφαλαίων των ταμείων και υπενθύμισε οτι τα ασφαλιστικά ταμεία με τη δέσμευση των αποθεματικών απο τη δεκαετία του 1950 είχαν ανυπολόγιστες απώλειες.Ο εκπρόσωπος των συνταξιουχικών οργανώσεων, Διαμαντής Μαυροδόγλου υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ οτι οι συνταξιούχοι διαφωνούν με τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των τραπεζών και του κράτους απο τα χρήματα των ταμείων.

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας εντός του Σαββατοκύριακου, προκειμένου τη Δευτέρα να ανοίξουν τα σχολεία, ζήτησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Τσούλιας, μιλώντας στον Φλάς. Οι καθηγητές πάντως έχουν προγραμματίσει νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Απο την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, με σημερινή του δήλωση τονίζει οτι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι πληροφοριές ότι η κυβέρνηση θα αποσύρει τις οικονομικές της προτάσεις πρός τους δασκάλους σε περίπτωση που συνεχίζουν την απεργία τους.

Δεν έχω λόγο να βιάζομαι, δεν έχω λόγο να άγχομαι. Τη δήλωση αυτή έκανε στην Κομοτηνή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, όταν ρωτήθηκε αν θα διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος στο επικείμενο συνέδριο. Στο Ρέθυμνο, ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πήρε αποστάσεις από την πολιτική του κόμματός του. Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε μεν τη βασική ευθύνη στην κυβέρνηση για τη σημερινή κατάσταση, όχι, όμως, και την αποκλειστική. Επανέλαβε δε ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα μετάσχει στο συνέδριο,ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν βλέπει τρίτη λύση για την ηγεσία περιορίσθηκε να πεί ότι δεν ασχολείται με αυτά.

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα τα καταστήματα. Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας έχει κηρύξει 24-ωρη πανελλαδικήα περγία για το φορολογικό,τις χρηματοδοτήσεις, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την επαγγελματική στέγη και το ωράριο.

Εργα υποδομής συνολικού ύψους 8,6 δισεκατομμυρίων δραχμών για την ανάπτυξη του Ρεθύμνου και ανάπλαση της παλιάς πόλης ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης κατά την τελετή της επίσημης έναρξης των έργων ανάπλασης της παλιάς πόλης. Οπως τόνισε ο κ.Λαλιώτης, βασικός στόχος του προγράμματος είναι η διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας όλων των ιστορικών περιόδων της παλιάς πόλης, η ανάδειξη και προβολή καθώς και η τουριστική ανάπτυξη του νομού.

Κρατώντας βαλίτσα με δύο κοντόκανες καραμπίνες εισέβαλε το πρωί στο Κάραβελ, κατά τη διάρκεια συνεδρίου, ο γιατρός Θεόδωρος Βασιλόπουλος, 53 ετών, για να λύσει, όπως είπε, τις διαφορές του με μία ομιλήτρια. Ο γιατρός συνελήφθει και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Ζωγράφου.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισοπαλία απέσπασε ο αποφασιστικός κρης από τον Πανηλειακό με 1-1, στον σημερινό αγώνα για την 21η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της πρώτης Εθνικής, που έγινε στο γήπεδο του Πύργου. Ο Αρης προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Βασίλη Δημητριάδη, στο 13ο λεπτό, ενώ η ομάδα του Πύργου ισοφάρισε 12 λεπτά αργότερα με τον Μπάρνιακ.

Σε αγώνες της 20-ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανιώνιος - Περιστέρι 84-77 Λάρισα - Ηρακλής 55-62 Αρης - Απόλλων Πατρών 70-64 Σπόρτιγκ - Παπάγου 72-71 Πειραϊκός - ΠΑΟΚ 90-80

Οι αγώνες ΑΕΚ - Παναθηναϊκού και ΒΑΟ - Ολυμπιακού θα γίνουν αύριο.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 266,89 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 432,20, λίρα Κύπρου προς 529,78, γαλλικό φράγκο προς 46,91, ελβετικό φράγκο προς 182,72, γερμανικό μάρκο προς 158,31,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,04, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,28 και την ECU προς 307,53 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι και οι τοπικές βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, όπου αργότερα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μπορεί να βρέξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και θερμοκρασία από 11 έως 15 και 8 έως 13 βαθμούς αντίστοιχα.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 15 February 1997 - 20:20:26 UTC