Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-07-15

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τρίτη 15-07-97

Το δρόμο που χάραξαν ο Ντέϊβιντ Ρίβερς και ο Γιώργος Σιγάλας ακολουθεί και ο Δημήτρης Παπανικολάου. Ο 20χρονος διεθνής άσος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από λίγο σε αθηναϊκό ξενοδοχείο, ανακοίνωσε την απόφαση του να συνεχίσει τη καριέρα του στην ιταλική Κίντερ Μπολόνια.

Εξελίξεις αναμένονται σήμερα και για το θέμα του Ντούσαν Βούκσεβιτς καθώς θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των παραγόντων του Απόλλωνα Πάτρας και του Ολυμπιακού. Ο παίκτης βρίσκεται στην Αθήνα κι όπως δήλωσε είναι θέλει να λοκληρωθεί το συντομότερο η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.
* {Εχω τη συνείδηση μου ήσυχη ξέρω τι έκανα για να μείνω, όπως επίσης και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού γνωρίζουν πολύ καλά τι δεν έκαναν να με κρατήσουν}, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σιγάλας στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν να συνεχίσει τη καριέρα του στη Στεφανέλ Μιλάνο.

Εν αναμονή των δικαιολογητικών αποδέσμευσης του Ντίνο Ράτζα από τους Μπόστον Σέλτικς βρίσκεται ο Παναθηναϊκός προκειμένου να ανακοινώσει την απόκτηση του Κροάτη άσου. Μέχρι τη Πέμπτη τα ξημερωματα αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο Αμερικανός Μπάιρον Σκοτ.

Την ομάδα της Γεωργίας αντιμετωπίζει στις 6 το απόγευμα η εθνική μας ομάδα παίδων του μπάσκετ στη 4η ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που γίνεται στο Βέλγιο. Η εθνική μας έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και ισοβαθμεί στη πρώτη θέση του ομίλου με την Ισπανία.
* Ηρακλής - ΠΑΟΚ,
* Απόλλωνας Πάτρας - Περιστέρι,
* Παπάγου - Περιστέρι

είναι τα κυριότερα ζευγάρια της Β φάσης του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ. Μάλιστα, ο νικητής του ζευγαριού Ηρακλής - ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το φάιναλ φορ του κυπέλλου θα γίνει 31 Ιανουαρίου - 1η Φεβρουαρίου του 98.

- Στο ποδοσφαιρο τώρα.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό αγώνα στην Γερμανία νίκησε με 4-2 την ερασιτεχνική Βασκάου. Τα γκολ του Ολυμπιακού σημειωσαν οι Γκόκιτς, Καραπιάλης, Σφακιανάκης και Νινιάδης.
* Η Μοζίρ που είναι πιθανή αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ σε αγώνα της για το πρωτάθλημα Λευκορωσίας έχασε με 1-0 από τη πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και περισυνή κυπελλούχο Μπελσίνα. Μετά από 14 αγώνες η Μοζίρ είναι στη 5η της βαθμολογίας, 13 βαθμούς πίσω από τη πρωτοπόρο.

Ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής Νίκα Παντούρου δεν πήγε στην πρώτη προπόνηση της Μπενφίκα και αύριο αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα για να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Στο στόχαστρο της ΑΕΚ είναι ο 19χρονος Βραζιλιάνος διεθνής με την εθνική παίδων και ελπίδων Μαρτσέλο Ντρουμόντ που αγωνίζονταν στη Φλαμένκο και αποτελεί μεταγραφικό στόχο και της Αντερλέχτ.

Συνολικά οκτώ φιλικά παιχνίδια θα δώσει επί ιταλικού ο Παναθηναϊκός από 1 έως 10 Αυγούστου. Εκτός από τα παιχνίδια με Μπόργκο, Πάρμα, Περούτζια, και Ασκολι προγραμματίστηκαν αγώνες με τη Βιτσέντσα, τη Τζένοα, τη Πεσκάρα και τη Πάντοβα.

Μετά τις 10 Αυγούστου, ο Παναθηναϊκός θα δώσει πέντε φιλικά παιχνίδια. Τα τρία έχουν οριστικοποιηθεί και είναι:
* Με Απόλλωνα 13 Αυγούστου στη Λεωφόρο.
* Με Προοδευτική 17 Αυγούστου στη Λεωφόρο
* Με Καβάλα 18 Αυγούστου στη Λεωφόρο ή, τη Καβάλα.
* Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΟΦΗ βρίσκεται ο Δημήτρης Σαραβάκος.
* Στον ΠΑΟΚ,

Μετά τον Κομίνχεζ στο δικέφαλλο κλείνει και ο αρχηγός της εθνικής του Περού Μάρκο Ολιβάρεζ. Μάλιστα ο παίκτης αναμένεται στη Θεσσαλονίκη.

Τον πρωθυπουργό Κων/νο Σημίτη θα συναντήσουν στη μία και μισή στο Μέγαρο Μαξίμου ο υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας, Αθάνατοι της ΔΟΕ και μέλη της επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών αγώνων του 2.004.

Στο πόλο,

Η εθνική μας ομάδα των νεανίδων νίκησε με 11-7 την Ιταλία και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που γίνεται στην Πράγα. Η ελληνική ομάδα στις 8 παρά τέταρτο το απογευμα θα αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην ιστιοπλοϊα,

Με τη 5η ημέρα συνεχίζεται σήμερα το 34ο Ράλυ Αιγαίου. Τα πρώτα από τα 44 σκάφη αναμένεται να τερματίσουν σήμερα στη Λέρο, αφού διανύσουν τα 143 μίλια απο τη Μήλο.

Αρχίζει αύριο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα {Εύροπ}, με χορηγό τον ΑΝΤ1 ΕΦ ΕΜ.

Στο στίβο,

Η διεθνής ομοσπονδία κλασσικού αθλητισμού αποφάσισε να ανοίξει τις πύλες της στους πρωταθλητές του παγκόσμιου στίβου, οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει τον ερχόμενο μήνα στην Αθήνα. Ετσι, θα μπορούν να λάβουν μέρος στη κορυφαία διοργάνωση οι Αμερικανοί πρωταθλητές, που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους για το ``Αθήνα '97`` από τα τράϊαλς που έγιναν πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μερικοί από τους πρωταθλητές που θα έρθουν τελικά στη χώρα μας με την απόφαση της ΙΑΑΦ, είναι ο διπλός ``χρυσός`` Ολυμπιονίκης στα 200 και τα 400 μέτρα Μάϊκλ Τζόνσον, ο δεκαθλητής Νταν Ο'Μπράϊαν και οι πρωταθλήτριες των δρόμων ταχύτητας, Γκέϊλ Ντίβερς και Γκουέν Τόρενς.
**`Τρελή`` χαρακτήρισε την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού (ΙΑΑΦ) για χορήγηση κάρτας ``ελεύθερης συμμετοχής`` ο αντιπρόεδρος της ΙΑΑΦ, Αρν Λούνγκβιστ

``Η απόφαση που ελήφθη είναι εντελώς εξωφρενική. Είναι ανόητο να προσαρμόζεις τους κανονισμούς της ΙΑΑΦ στις Αμερικάνικες διαδικασίες. Είναι σαν να βάζεις το κάρο πριν από το άλογο``, συνέχισε ο κ. Λούνγκβιστ.
*** Ο Αιθίοπας ``χρυσός`` Ολυμπιονίκης των 10.000 μέτρων, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ και παγκόσμιος πρωταθλητής, Χαιλέ Γκεμπρεσιλασιέ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στη χώρα μας, εξαιτίας του σκληρού ελαστικού τάπητα που υπάρχει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
*** Στην Τότεναμ θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Γάλλος επιθετικός ποδοσφαιριστής της Νιουκαστλ, Νταβίντ Ζινολά ο οποίος πριν από λίγο καιρό βρέθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού.
** Ο Κενυάτης πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων, Λαμέκ Αγκούτα, ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο κατέκτησε την πρώτη θέση στον 101-ο διεθνή Μαραθώνιο δρόμο της Βοστώνης, τραυματίσθηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, που έγινε το περασμένο Σάββατο στη Κένυα.

Σύμφωνα με τοπικές αστυνομικές αρχές, ο Αγκούτα που φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε αρχικά σε νοσοκομείο της πόλης Νακούρου, αλλά επειδή είχε πέσει σε κώμα, μετεφέρθη αεροπορικώς στο Ναϊρόμπι, προκειμένου να τύχει καλύτερης ιατρικής περίθαλψης.
* Στην Ελβετία και συγκεκριμένα στη Ζυρίχη θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Νιγηριανός επιθετικός ποδοσφαιριστής της Βιτόρια Σετουμπάλ, Ρασίντι Γεκινί.

Ο 33χρονος παλιός παίκτης του Ολυμπιακού, αναμένεται την προσεχή Τετάρτη να κάνει ντεμπούτο με τα χρώματα της νέας του ομάδας.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 15 July 1997 - 12:09:23 UTC